maanantai 24. joulukuuta 2012

Pyöreästi ja pehmeästi

Jaakon viikonloppu on vielä kokonaan purkamatta, mutta puretaan se tähän lyhyesti ja ytimekkäästi niin muistaa ehkä itsekin hyödyntää oppejaan. Teemana oli takaaohjaaminen, joten jouduttiin astumaan reilusti pois meidän mukavuusalueelta. Ihan hyvä, vaikka Teslan kanssa en juuri näitä ratkaisuja käyttäisi, mutta Zeldalla on sen verran enempi vauhtia ja itsenäisyyttä, että sitä lienee pakko ohjata myös takaa. Kunhan nyt ensin opetellaan kunnolla se luopuminen ja kitketään jahtaaminen veks. Takaaohjaamisen pitäisi myös parantaa edestä ohjaamista ja parantaa koiran itsenäistä esteille hakua. Eli ei siis huono juttu olisi tehdä Teslan kanssa töitä sen eteen, vaikka kisoissa ei ilman "pakkorakoa" takaaleikkauksia valitsisikaan. Takaaohjauksessa pitää muistaa pyöreät ja pehmeät linjat, unohtaa M,N,I jne. kuviot ja keskittyä S, J, U, O -linjoihin. Näin yksinkertaista :)

Tesla on lihonut aika reippaasti messaria edeltävällä mummolalomallaan ja se tuli kotiin vain viikko ennen koulutusta. Koulutus ja viikonloppu Tuorlassa oli vähän jännittävä ja Tesla veti sitten mahansa sekaisin sunnuntaina. Eiköhän me tästä lähtien vaan oteta jokaiselle leirille ja vastaavalle annos inupektia ihan vaan varmuuden vuoksi. Olin kaksi koiraa ennen Teslan vuoroa kunnon kävelytyksellä ja toivoin varmaan ja sormet ristissä, että maha olisi rauhoittunut, mutta eihän se ollut ja turkkikoirien omistajat kyllä tietää seuraukset. Hätävararatkaisuna vaihdoin sitten koiran lennosta ja opeteltiin sitä luopumista olan takaa. Suunnitelmat meni kyllä lennosta uusiksi, mutta täytyy treenata ne kohdat omalla hallilla Teslan kanssa, jotka jäi hampaan koloon harmittamaan.

Maanantaina Tesla pääsi sitten omalle hallille Reetan kurssille tuuraamaan vaihteeksi Zeldaa. Suunnitelmissa oli hyvänmielen treenit ja onnistuttiin aika täydellisesti. Kokeiltiin jopa Jaakon opissa treenattua "vippaamista", vaikka koutsin kanssa siihen päädyttiin, että kyllä se pyöritys toimii paremmin, mutta kaikkea on silti hyvä treenata. Olen ilmoittautunut tammikuussa Reetan kurssille, mutta en ole vielä päättänyt kumman koiran kanssa menen. Tekisi melkein mieli ilmoittaa Zelda jollekin aloitetaan kaikki alusta alkeiskurssille.

Nyt ollaan viettämässä joulua Heinolassa ja tytöt olisi tarkoitus jättää tänne välipäiviksi ja mun olisi tarkoitus pistää kämppä siihen kuntoon, että sen voisi irtisanoa ja laskea sinne vieraita katsomaan paikkoja. Tammikuussa tehdään sitten toivottavasti muuttoa ja remppaa niin että helmikuussa voidaan aloittaa ahkera valmistautuminen SM-tokoihin omalla takapihalla ;)

Ja loppuun kuvin terveiset:

Jouluaaton perinteiselle lemmikkieläinten hautuumaa retkelle osallistui tänä vuonna ainoastaan villikkokaksikko ja schapet jäivät vahtimaan jouluruokia.  Saatiin ne kunnialla istumaan häiriöistä viis ja Sanna nappasi kuvan. Tämä oli kyllä se lenkin helpoin vaihe. Meillä on vähän remmilenkkeily edelleen vahvasti työnalla. Mä alan nyt pikkuhiljaa ymmärtää, mitä se vilkkaus Zeldan kohdalla tarkoittaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti