keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uudet kujeet

Viime vuoden kokoaminen on jäänyt vallan tekemättä, vaikka olen jossain kiireessä jotain alustavia luonnoksia väännellyt. Harrastusrintamalla ei monikaan asia mennyt ihan niin kuin olisi toivonut, lukuunottamatta koiranäyttelyitä, joissa varsinkin Zelda pärjäsi loistavasti siihen nähden mitä olin sen näyttelyurasta ajatellut. Toki sen kohdalla ei mitään näyttelyuraa ole tulossa, mutta ollaan iloisia kahdesta junnuna napatusta sertistä, koska aikuisena ei tarvitse metsästää, kuin se yksi sitten ;)

Tesla puuskutti kauneuskehissä tasavarman erinomaisesti ja yhden H:n se kävi nappaamassa vahvistaakseen tilastoja, että ei ole ruotsalaisten makuun. Messarissa tuli sitten menestystä koko vuoden edestä ja Helsinki Winner 2012 -titteli ja parit CACIBit.

Aloitetaan Teslasta, jonka kanssa oli siis tavoitteena agissa kolmosiin nousu ja avoimen ykköstulos. Kumpikaan tavoite ei täyttynyt. Agilityssä ahdisti osin seuran sisäiset ongelmat ja niiden aiheuttama pahamieli, mutta sitähän se koiraharrastus aina on. Siihen vielä päälle vuorotyöt ja kisaamisen vaikeus sekä keväinen jumitus, joka aiheutti kuukauden tauon ja fyssariruljanssin. Ei kuitenkaan onneksi mitään vakavaa, vaan pientä "normaalia" urheiluvammaa. No keväällä Tesla ravasi kisoissa lainaohjaksissa ja teki hienoja ratoja, mutta se LUVA jäi nappaamatta. Itse pääsin juoksemaan peräti kaksissa kisoissa koko vuoden aikana yhteensä kuusi starttia. Molemmissa kisoissa napattiin yhdestä startista se nollavoitto, jolla sai kakkosissa luonnollisesti myös LUVAn, mutta sitä viimeistä ei sitten saatu metsästettyä, vaikka Marko vielä loppuvuodesta ansiokkaasti yritti. Ja nyt loppuvuodesta on taas vauhti vähän himmaillut välillä eli koira ei ole kulkenut ihan sitä parastaan. Teslalla tekee kyllä vähäinen kisaaminenkin sitä, että kulkee heti puoliteholla ja vaatii pari starttia pohjille päästäkseen vauhtiin. No saavatpahan ihmiset jotain puheenaihetta, kun se on niin hidas. Mä tiedän itse kyllä mihin se pystyy.

Tokokokeet oli pitkälle karseita kokemuksia, joten haudataan ne menneisyyteen, koska uusi vuosi alkoi kertakaikkisen loistavasti. Mä olen aina tiennyt, että Tesla osaa ja se on treeneissä ihan huippu tokokaveri. Osallistuttiin oman seuran vuoden ekoihin kokeisiin ja koira toimi kuin unelma, vaikka valmistelut oli mitä surkeimmat. No pisterivi kertoo puolestaan:

Paikkamakuu 10
Seuraaminen 10 (siis tää oli ihan super, koska tää on se missä koira tuppaa tippumaan, mutta nyt oli messissä ihan kokoaika!)
Liikkeestä maahanmeno 10
Luoksetuli 6 (no läpi juoksuksi meni, mutta tajusi sentäs hidastaa, ni irtos se yks piste)
Liikkeestä seis 10
Noutaminen 9 (huono sivulle tulo)
Kauko-ohjaus 9,5 (pomppu hieman vinoon lopun perusasennossa)
Estehyppy 8 (tahallinen kaksoiskäskytys, eli käsimerkki suullisen rinnalle)
Kokonaisvaikutus 10 (Ja täysin ansaitusti)

180,5p KP 3. sija, tuomarina Juha Kurtti

Tästä on hyvä aloittaa uusi tokovuosi ja siihen on kyllä nyt intoa. Agilityssä on kanssa polte radoille, mutta sitten taas en ole kuitenkaan saanut lisenssiä hommattua... En tiedä tökkiikö ajatukset seuran vaihdossa vai missä. Mähän en nyt treenaa enkä kouluta missään agilityseurassa. Käydään vaan kursseilla sekä koulutuksissa ja treenataan sitten tokoseuran hallilla ja kursseilla. Ahdistaa ajatus jonkin seuran edustamisesta, kun en jotenkin koe asiakseni edustaa seuraa, jolta en saa yhtään mitään ja johon en kuulu olevani tervetullut. Mutta ei mun onneksi ole tänään pakko päättää yhtään mitään vaan katselen rauhassa miltä tuntuu. Taidan tällä hetkellä roikkua jossain neljässä eri koiraseurassa, joista yksi tarjoaa hyvät treenipuitteet. Kyllä asiat oli vaan helppoa Heinolassa, kun kaikki oli sulassa sovussa samankaton alla ja vaikka välillä palavereissa ääntä korotettiin ja sanottiin suoraan, mitä mieltä ollaan niin seuraavana päivänä kentällä tervehdittiin ystävällisesti. No mutta nyt nautitaan täysiä treenaamisesta ja upeista toko- sekä agilitytreenipuitteista ja nautitaan harrastamisesta. Noita edustus- ja lisenssijuttuja ehtii pohtia sitten, kun on pakko.

Zeldan kanssa meillä ei varsinaisia tavoitteita ollut, mutta eteneminen ei ole ollut mitään päätä huimaavaa. Agility on kaoottista, mutta tokossa tykkään siitä missä ollaan menossa. Maastolajeja ei olla päästy harrastamaan yhtään niin paljon kuin olisin halunnut. Haku on kyllä edelleen se meidän ykköslajihaave tokon rinnalla, mutta voi olla, että asian ensi vuoden aikana muuttuu. Mennään tilanteiden ja koiran mukaan. Toki koirasta nyt on ihan mihin vain haluaa sitä työstää.

Alkuvuoden 2013 suunnitelmat

Agilityssä molemmilla koirilla on kurssipaikat toivottavasti koko kevään ja sitten on jonkin verran jo koulutuksia tiedossa, ainakin kerran kuussa käydään Heinon Marjon opissa ja schapeyhdistyksellä on huhtikuussa Janitan valmennus ja eiköhän noita sitten taas jotain putkahda, kun aktiivisesti seuraa ja kyttää.

Tokossa jatketaan seuran kursseilla, tosin Zeldan siirtyi nyt PK-tottis ryhmään. Tekee hyvää meille molemmille ja tulee mun opittua asioita, joita sillä puolella tarvitsee huomioida. Ja toki me sitten tokoillaan ahkerasti Lentsun nettikurssilla ja yksäreillä, jotta ollaan ensikesänä SM-joukkue kuosissa niin, että meidän johonkin joukkueeseen ylipäätään huolitaan. Ja Tesla alkaa treenata tosissaan niitä voivoi-juttuja, aivan kamalan kivaa!

Teslan kanssa keskityn siis täysiä agilityyn ja tokoon, mutta Zelda ei pääse ihan niin helpolla. Siitä on edelleen tarkoitus tulla ainakin yhden koularin verran uskottava PK-koira, ensisijaisena haaveena hakuilusta, mutta hätävarata jäljestä, mutta se ei ole vielä tämän vuoden murhe muutoin, kun treenaamisen osalta, mutta onneksi on talvi aikaa odottaa, että lumet sulaa ja rakentaa tottispuoli kuntoon.

Ja sitten bonuksena paimentaminen :) Kuttukuuhun ollaan menossa leireilemään, myös Tesla pääsee yhdelle leirille, mutta en viitsinyt sitä useammalle, kun en tiedä kuinka toivotonta se sitten on. Musta on hankala harrastaa lajia, jota koira tekee niin innottomasti ja se täytyy vaatia hommiin, kun se on muuten niin iloinen tehdessään. Se nyt vaan on mun tommonen pilalle lellitty puudeli ja saa olla! Zeldalta mä taas jo uskallan vähän vaatiakin ja päästään toukokussa paimentamaan myös kurssille, joten jännä nähdä, miten sen on viime kesästä kypsynyt.

Jotta nyt päästään tosissaan toimiin niin pitäs vaan saada yks muutto pois alta! Viime vuonna tähän aikaan kärsittiin vesivahinkoa ja nyt sitten tämä, joten blogi varmasti on kohtuullisen hiljaa kunnes ollaan hyvästelty Pori ja kotiuduttu Ulvilaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti