keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Pentu se vaan kasvaa...

...muiden silmissä. Niin ne treeniryhmäläiset, joita kerran viikossa nähdään vaan väittää. No kyllä se taitaa olla jo säkäkorkeudeltaan venynyt Teslan ohitse muutamalla sentillä... Viimeset penturokotukset ja syynit käytiin hakemassa maanantaina ja edelleen kaikki mallillaan. Painoa oli 12,55 kg ja sopusuhtainen pentu, ei oo laiha eikä läski.

Treenailuja

Viime viikolla oli pentukurssin neljäs osa. Nyt alko olla ilmassa vähän rallattelua. Pujottelukoirien ohitse tuotti vähän haastetta. Ei sitä ne muut pennut, mutta se koutsi ja sitten oli vähän kiva rallatella, mutta ihan vaan vähän. Katsekontaktiatreenattiin häiriöllä niin että Susse vähän kierteli ympärillä ja kävi vähän hipaisemassa. Luoksetulot otettiin selkä koiraanpäin ja Zelda osasi ajautua ihan itsestään etupuolelle, vauhdilla tietysti koirakujasta viis veisaten. Hirveän hyvää häiriötreeniä ja keskittymisharjoittua tämmöinen pentukurssi :)

Kotona ollaan nyt koetettu naksutella. Se on vähän hitaanpuoleista, kun vertaan tuohon  Teslaan, mutta parempi näin päin, koska Z joutuu joko keittiöön tai häkkiin Teslan treenin ajaksi. Koetin kerran laittaa sen odotusnurkkaan hihnalla, mutta rehas niin hirmuisasti, että parempi poissa silmistä. Tesla osaa hienosti odotella vuoroaan sängyllä. Saattaa siinä tosin tarjoilla pikkujuttuja, mutta kerta kerralta oppii olemaan ja parasta on, kun se makaa kokoajan täydellisessä downasennossa ihan itsestään. Olen nyt ottanut asiakseni, että opetan tuolle pennulle yhden tai korkeintaan kaksi asiaa kerrallaan, kun naksutellaan. Ja seuraavana päivänä kertaus. Se on kohtalaisen toimiva kaava. Ollaan nyt saatu kosketusalusta aluilleen. Ekalla kerralla oli kyllä haastavaa, kun seisoskelin ikuisuudelta tuntuvia hetkiä aina tarjoomisten välillä, kun pentu tapitti ja Tesla tuskaili sängyllä ja karkasi pari kertaa näyttämään mallia. Perusasentoa ja seuraamista askeleittain ollaan ihan vaan namilla imuuteltu. Maahanmenosta pitäs ruveta käsiapua häivyttämään pikkuhiljaa, se tuntuu aika haasteelliselta tämän kanssa. Kyllä siitäkin vielä hyvä temppukone tulee :) Tavoitteena tietysti TVA. Hitaasti hyvää tulee!

Ja löytyy tuosta sitä draivia ja vauhtia. Eilen otettiin agihallilla pimeitä putkikulmia ja leikittiin lelulla. Putket on aika vauhdikkaita. Mun täytyy vaan muistaa, että en tee toistoja juuri lainkaan, koska tuo kaavoittuu niin nopeasti. Eli jos teen parikertaa yhteen suuntaan ja palkkaan lelulla ja vaihdan suuntaan niin se säntää kyllä putkeen, mutta palaa hakemaan palkkaa sieltä päästä, mistä sen sai ekalla kerralla. Zelda on aika selkeä, namilla tehdään rauhallisesti ja harkitusti, lelulla taas kiivaasti ja rämäpäisesti. Otettiin myös puomin alastuloa minipöydän avulta. Aika kivasti se nokkii :)

Tesla on aika liekeissä ollut agitreeneissä. Tokoilemaan ei olla päästy häiriössä, muiden kanssa. Paikallamakuu ongelma on ja pysyy. Teslan kanssa olen keskittynyt käskyjen kuuntelutreeniin sisätiloissa. Ja siitä on tulossa kohta oikeen kiva leikki. Jäävät alkaa olla 90 % varmat äänensävystä riippumatta. Saksalaista ja käännöksiä ollaan myös tehty. Ja vähän patsasteltu perusasentoa ja vahvistettu sitä vahvistamisen ilosta.

Arjen tuskailut

Tuskailin tuossa yks kerta naamakirjassa meidän hihnalenkkejä... en ole tänne ehtinyt tilittää, mutta olen ehtinyt tehdä Teslalle jo korjaussarjan. Heitin kukkahatun kylmästi hyllylle ja lähdettiin puistoilemaan "äijämeiningillä". Koira kontaktiin, kun joku tulee vastaan ja palkkaa. Välitön nykäisy hihnalla ja murahdus, jos koettaa tuijotella häntä ojossa vastaantulijoita ja välittömästi tietysti palkka oikeasta! Aika nopeasti tullut käytökseen huomattavaa parannusta. Jopa niin, että lähdettiin oikein yhdessä puistoon. Tesla oli aika kiva, vaikka tultiin ulos ruuhka-aikaan. Zelda oli ihan hirveä :D En päästänyt sitä Teslan kimppuun ja ei edetty ennenkuin rauhoittui. Se kiljui kuin pieni sika ja huusi. Kyllä mummot kattoi pitkään. Mä koetin unohtaa mummot ja keskittyä koiriin. No eihän siitä mitään tullut ja en halua pilata meidän kahdestaan sujuvia hihnalenkkejä, kun koira osaa kyllä kulkea ilman vetämättä ja sain pienen älynväläyksen... käytiin autolla pukemassa Zeldalle Teslan söpöt pinkit jälkivaljaat. Ne ei sovi sitten yhtään! Täytyy ladata kameran patterit ja ottaa noloja kuvia. Mutta näillä nyt mennään! Ei se lenkkeily lähde sujumaan lenkkeilemättä. Valjaiden avulla saan hallittua tuon sinkoilua ilman, että se on semmosta kaulapannasta nykimistä. Hienostihan tuo kävely sitten alkoi pikkuhiljaa sujua kunnes ne räkyttävät mäyräkoirat tulivat ja pysähtyivät oikein meidän taakse räkyttämään. Tesla reagoi, mutta uskoi pienellä komennolla, mutta Z ehti tietysti jo kiivastua Teslaan ja pätkä oli taas tahkomista, mutta voitto kotiin ja kotiovelle päästiin oikein hienosti hihnassa :) Ja se sinkoilu tosiaan kohdistuu Teslaan, repii karvoista, hyökkii, räksyttää, vainoaa, kyttää... ja kaikkea mahdollista? Hirmuinen pieni tuittupää.

Muutenhan elo tuon pennun kanssa on aika mainiota. Täydellinen sisäsiisteys on vielä haussa. Metsässä ollaan käyty 3-5 krt viikossa juoksentelemassa. Siellä ei ole noita hihnalenkkeilyn ongelmia. Suunnistajat, sauvakävelijät, spurgut yms. saavat olla omissa oloissaan. Jos eivät samalla polulla tule vastaan niin en ole koiria edes kytkenyt. Välillä tulee tuittukohtautksia, kun Z suuttuu, kun ei saa Teslaa kiinni ja sitten ollaan vähän aikaa jäähyllä remmissä kunnes rauhoitutaan.

Mulla alkaa harjoittelu viikon päästä ja siitä alkaa säännöllinen elämänrytmi 2kk eteenpäin. Ja aikaiset aamuherätykset! Tarkoittaa siis sitä, että remmilenkit on saatava kuntoon. Minä en ala aamuviideltä mettään ajelemaan enkä noita erikseen lenkittämään.

Muuta kivaa

Tesla on ilmoitettu molempiin voittajiin, Tuulan toiveesta. Zeldan ilmoitin sitten messarin Best In Puppy Show'hun. Harjoitellaan vähän matkustamista julkisilla ja ison yleisötapahtuman hulinaa. Mulla ei kyllä ole hirveästi epäilyksiä, että Zelda ei suoriutuisi reissusta reippaasti. Yks miinus puoli retkessä on, kun joudutaan siellä kehässä pyörähtää. Tuomari-setä saa varmaan pusuja ja juoksu voi olla loikkimista, seisominen istumista. Voiskohan näitä asioita treenata jotenkin etukäteen? Tarviikohan pennun jo osata seistä silleen hienosti takajalat aseteltuina? No meidän tavoite on, että häntä heiluen suoriudutaan hommasta. Siellä on samalla kaikkea muuta jännää, lemmikkimessut ja ehkä jopa agilitynäytös :)

Tesla pääsee taas perjantain tuuraamaan Elinan valmennukseen ja Lauantaina on Heinin koulutus. Agilityoppista ei siis pulaa. Ja 8.10 mennään sitten katsomaan mitä on jäänyt näistä käteen kisatilanteeseen. 2.10 on schapeilla kurssipäivä Piikkiön paimenkoulussa, tätä odotamme kovasti. Myös Zelda pääsee näkemään lampaita. Ja 9.10 päästiin Teslan kanssa Lentsun koulutuspäivään. Ihan huippu pariviikkoinen siis tiedossa! Koetan jaksaa bloggailla näistä tapahtumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti