tiistai 20. syyskuuta 2011

Agiliitoa ja erkkaria

Perjantaina pakkasin koirat autoon ja suunnattiin kohti Ojankon koiraurheilukeskusta, koska lupasin viedä Teslan Markolle Niinun valmennukseen. Jouduttiin sitten sitä ennen nollakoiraksi möllitokoon. Olin kotoa asti kertonut Teslalle, että nyt mennään aksaamaan ja eihän siitä tokosta mitään tullut. Tesla esitti hakukoiraa ja nenäpystyssä haisteli missä Marko on :) Ja kyllähän se sitten kivasti meni agilityä Markon kanssa, oli oikein ilo katsella. Ja Niinu vaikutti tosi kivalta koutsilta. Kuukauden päästä pääsen itsekin oppiin. Allekirjoitan täysin, että Tesla ei anna hirveästi ohjattaessa virheitä anteeksi.

Zet reipasteli ja ihastutti Ojangossa sen minkä ehdin sitä pitää "esillä". Näyttää kuulemma ihan ylikokoiselta vehnäterrieriltä. Ja Zet alkaa olla varsin reipas vieraiden koirien keskuudessa ja ihastui ensinäkemältä ruskeaan kelpiin. Se oli jotenkin hirveen kiva, vaikka lämpeni vähän hitaasti.

Illaksi ajeltiin Heinolaan. Oli hieman haikeaa, kun laumasta puuttui yksi. Zelda otettiin avosylin vastaan eikä Nadakaan viitsinyt ärhennellä juuri laisinkaan. Kovin olivat kaupunkilaistytöt onnellisia vapaudestaan ja Z puuhasteli pihalle minkä ehti. Sunnuntai aamuna äiti vei sen vähän ihmettelemään koiranäyttelyn pystytystä. Iskä sai olla päivän briardi vahtina, kun kaikki schapet olivat ilmoitettu SSKY:n näyttelyn yhteydessä järjestettyyn erkkariin.

Schapendoesien erikoisnäyttelyyn oli ilmoitettu ennätykselliset 76 koiraa, joista vain muutama oli poissa. Meillä oli kaikki koirat valioluokassa. Tesla esiintyi normaaliin tapaansa hienosti, mutta tuomari ei tällä kertaa nostanut pöydällä ja Teslaa ahdisti hieman se kopelointi. Arvostelussa ei moittimista:

"2 1/2 years. Feminine bitch of good type. Nice head. Good eye, ear and mouth. Enough neck. Good hint(??) angulations. Good body. Nice coat. Not very happy to be touched. More happy on the move." Erica Bakker van de Woestijne

Tuomari tuosta sanoikin, että valioluokan koiran pitäisi jo olla tottunut käsittelyyn. No eihän tuo ole. Tämä oli meidän vuoden kolmas näyttely, joista kahdesta ekasta tuli molemmista sertit ja arvostelut oli pöydällä. Eikä olla kyllä treenattu kopelointia. Jatkosta meidät käteltiin pois samantien. Alman kohdalla tuomari mietti pitkään ja otti jatkoonkin, mutta ei sijoittanut. Nada-mamma sen sijaan nappasi koko luokkavoiton ja lopulta vielä PN-kehässä hakkasi muut SA:n saaneet ja oli lopulta koko näyttelyn kaunein schapendoes :)


Nada oli vielä Lumikuonojen kasvattajaryhmässä ja hieno ryhmä sai KP:n. Mulla oli ilo juosta kunniakierros isossa kehässä ja kyllä mä Nadan voisin näyttelyssä esittää mielellään toistekin, kun se kulkee niin hienosti! Tosin ei varmaan kulkisi vieraiden kanssa pätkääkään.


Kyllä koiranäyttelyt vaan on raskaita ja onneksi Arttu oli samana viikonloppuna Heinolassa ja tuli mun kyydillä eli siis ajoi. Kiva vaihteeksi istua kyydissä, kyllä noita kilometrejä tulee ihan tarpeeksi. Ja tämä sama luksus jatkui maanantaina, kun pääsin Reetan kyydillä ja siivellä Turkuun Jänesniemen Elinan yksärille.

Lähdettiin Teslan kanssa reissuun ihan kahdestaan ja se teki kyllä hyvää. Tesla toimi ihan uskomattoman hyvin ja Elinakin meitä kovasti kehui. Välillä eksyi vähän haistelemaan ja Elina käski juosta vaan pois ja se tehosi tosi hyvin. Vauhtia riitti, kontaktit oli aika kivat ja kepit hienot! Mulla ei ollut yhtään epätoivoinen olo ja tuntui tosi sujuvalta, vaikka ohjaamisessa onkin paljon hienosäätöä. Harjoiteltiin ainakin niistoa, vekkaamista, pyöräytyksiä, persjättöjä, japanilaista, niistopersjättöjä... meillä tuntuu nyt niistot aika kivoille ja mä osaan jo sijoitella vekkauksia rataa lukiessa :)

Tänään piti päästä Zeldan aksailemaan... mun ryhmässä oli vain kaksi treenaaja eikä Teslan omassakaan ollut kuin kolme. Zelda kuitenkin päätti opetella avaamaan keittiön oven ja murtautui ruokasäkilleen. Ei ollut kiva yllätys tulla koulusta kotiin, kun eteisessä oli vastassa kaksi koiraa. Ja aamulla olin tietysti avannut uuden ruokasäkin, jota en ollut viitsinyt kaataa muovisäiliöön. Olihan siellä joku käynyt pienellä ryöstöretkellä. Zeldalla oli maha aika piukeana ja pömpöllä. Olo oli myös hieman tukala. Ja jano oli valtava. Parit puklut tuli ja suoli toimi normaalia tiuhemmin. Remmikävelyitä on tehty iltapäivän aikana. Nyt ei koiran olo vaikuta enää tukalalta ja maha ei ole pinkeä, masu kyllä pömpöttää hieman. Katsellaan millainen paskashow yöllä on tiedossa. Päiväruuathan koira söi omatoimisesti, mutta saa nyt paastota iltaruuan yli ja katsellaan aamulla tilannetta uudelleen...

Hieman mietin onko Tesla osallistunut moiseen nappulavarkauteen, mutta kaikinpuolin koira vaikutti normaalilta ja tuntui lähinnä noloutta kyyköttävän vuoteen alla, kun oli ylipäätään väärään huoneeseen päässyt. Otettiin siis kevyet agitreenit matalilla hypyillä. Hieman eilinen näkyi, mutta intoa tuntui olevan :) Täytyy päästä kisoihin katsomaan onko siellä yhtä hyvä draivi päällä, mitä nyt on treeneissä ollut viime kerrat!

1 kommentti:

  1. Moi! Mä ajattelin vaan ilmoittautua, kun käyn lueksimassa sun blogia! Terveisin naapuri viereisestä talosta :)

    VastaaPoista