keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Jälkitreenit

Mulla sopi pitkästä aikaa hakutreenit lukujärjestykseen ja innoissani kävin hakemassa oikein ceasarit palkaksi Teslalle ja turvotin Zeldalle raksuja rasiaan. Olin oikein suunnitellut molemmille kivat treenit, mutta kuinkas ollakaan ei Uudessaniityssä ollut ristinsielua ja portti oli kiinni... Olisihan sitä voinut etukäteen tarkastaa spekon foorumilta tilanteen. No meillä oli hyvä treenimoodi päällä niin ajelin sitten vahingonkorkauksesti kirvatsiin tallomaan parit jäljet :)

Ensin talloin Teslalle ehkä 50 metriä pitkän suoran, joka ei tietty ollut ihan suora, kun en osaa kävellä suoraan. Natural menuja pitkin ruohikkoa ja ceasar pakasterasiassa päähän. Jätin jäljen hautumaan siksi aikaa, että tein Zeldalle oman ehkä noin 10 metriä pitkän jäljen. Alkuun talloin vähän voimakkaammin ja raksuja enempi ja sitten lyhyillä askelilla talloin suoran ja päähän ruoka. Z jäljessä ei ollus sen suurempaa visiota tai suunnitelmaa, kun olen ajatellut ensin ottaa haun ja sitten jäljestää joskus, jos on tarpeen. Tehtiin siis periaatteella ei se kerrasta pilalle mene. Jälkitreenit on niin paljon helpompi saada aikaan kuin haku. Mä olen jäljestämisessä aika noviisi, mutta Z taitaa olla luonnonlahjakkuus. Alkuun se pörräs vähän ympyrää nenä maassa, mutta aika nopeaat tajusi lähteä etenemään jälkeä eteenpäin. Ja sehän sitten jyräsi koko jälken hirveellä vauhdilla ja suurin osa raksuista taisi jäädä harakoille... Siitä tulis varmaan hyvä metsäjäljestäjä, mutta peltojäljelle oli vähän liian kova meno. En oikein tiedä, miten nenä työskentelyä saisi rauhallisemmaksi ja tarkemmaksi? Ei sen nenä kyllä maasta noussut kertaakaan, että kai se sitten jäljesti kuitenkin.

Ei Teslakaan mikään rauhallisuuden huippu ollut, mutta se teki mielestäni töitä tarkemmin, koska liike oli selkeesti sellaista askeleiden mukaan menevää eikä eteenpäin jyräämistä. Kova kiire sillä edetä kuitenkin oli, mutta kiireestä huolimatta nenä pysyi tiukasti askelilla. Harakoille taisi taas jäädä suurin osa naturalmenuista... Teslan kanssa voisi varmaan jo ottaa askeleen eteenpäin. Laittaa rasioita jäljen varrelle ja pistää esineitä rasian päälle. Tohon tekniseen suoritukseen olisi kyllä kiva saada jonkun asiasta ymmärtävän mielipide, että onko siitä peltojäljelle vai ollaanko menossa ihan metsään...

Jäljestäminen olisi kyllä varmasti ihan hauska harrastus, mutta olen vähän huono harrastamaan ilman tavoitteita ja sitten ymmärrän lajista niin vähän, että toistaiseksi mennään puuhastelumielellä. Ja ainakin koirat tuntuu olevan innoissaan :)

Molemmilla on ilmaisuna maahanmeno ja nytkin rasia aukeaa vasta siitä. Ja mun 50 metriä saattoi hyvin olla 100 metriä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti