keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Aktiivinen viikonloppu

Pakkaset tuntuvat viimein hellittäneen, joten nyt on sitten aika nauttia talvesta ja lumesta. Päätettiin viettää lauantaina talviriehaa Raumalla. Ohjelmassa oli hiihtoa, luistelua ja napakelkkailua meren jäällä. Teslan ohjelmaan kuului Nemin kanssa painiminen, napakelkan perässä juoksu ja hajoilevan lauman epätoivoinen koossa pito. Olimme yhteensä neljä tuntia ulkona ja koko tuon ajan Tesla jaksoi riehua ja juoksennella edestakaisin.

Kotimatkalla autossa kyllä maltettiin nukkua hyvin sekä etu- että takapenkillä. Oli kyllä iloista katseltavaa kun Nemi ja Tesla näkivät toisensa pitkästä aikaa eikä tuntunut kokoeron menoa haittaavan, paitsi Nemi (kääpiöpinseri) alkoi palella parin tunnin päästä sitä rataa, että loppu aika meni autossa, sisällä ja sylissä. Laitoin Teslallekin puvun siksi aikaa, kun paisteltiin makkaraa ja soijanakkeja, kun oli sen verran repivää menoa jäällä, vaikka pakkasta oli korkeintaan viisi astetta.

Sunnuntaina oli sitten taas agilityä. Meidän ryhmämme oli yhdistetty edelliseen ja kouluttaja oli edellisryhmän kouluttaja. WeCAlla oli ollut Jenni Leinon koulutus, joten pääsimme tuoreeltaan nauttimaan hänen radastaan, joka meillä on tämän ja seuraavankin viikon treeniratana. Oli aikamoista kieputusta ja ohjaustaitoa vaativa rata. Pikaiselta näkemältä ja kuulemalta vaikutti oikein mukavalta kouluttajalta ja innolla odotan, kun pääsemme Teslan kanssa koulutukseen huhtikuussa.

Todella hyvän treenit veti kyllä meidänkin kouluttaja. Yllättävän hyvin sitä pääsee pennunkin kanssa noita kuvioita ja muuta treenaamaan. Teslan kanssa on vaan tärkeää muistaa pitää palkkaus väli tarpeeksi tieheänä, eli palkkio tulee 2-3 esteen jälkeen. Helpommissa mutkissa päästään kyllä se neljäkin, mutta koiran mielenkiinnon säilyttämiseksi on hyvä muistaa palkita usein ja pitää motivaatio korkealla. Olemme kuitenkin vielä todella vähän harrastaneet agilityä ja koira on kuitenkin todella nuori.

Pientä haahuilua ja nuuskuttelua meillä tuolla hallissa on ja se alkaa heti, kun keskittyminen herpaantuu. En kuitenkaan lue tuota sijaistoiminnaksi vaan ihan vaan sen piikkiin, että halli ja sen tekonurmi pohja hajuineen on uutta. Ja koira on sen ikäinen, että hajut kiinnostavat. Mitään toivotonta nuuskuttelua ei kuitenkaa vielä ole.

Tesla on ihan yllättäen oppinut istumaan paikallaan jonkin aikaa. Meillähän on maltti ollut täysin olematon paikallaoloissa, mutta pystyn jo muutaman esteen taakse koiran jättämään kunhan en käännä selkääni, sitä Tesla ei vielä kestä. Kokeiltiin myös A-este ensimmäisen kerran ja ilman ongelmia. Radalla sitä ei vielä oteta, koska haluan opettaa sen rauhassa ja pitää koiran hihnassa, kunnes oikea alastulo tyyli on hallussa.

Tänään on sitten oma koulutusvuoroni ja täytyy katsella miten tuo pakkanen tuosta nousee, että otanko Teslan mukaan. Minulla on eka vetovuoro, niin siinä on hyvä ottaa vähän kontakteja ja keppejä. Tesla myös viihtyy hyvin autossa, mutta hirveällä pakkasella en sitä viitsisi siellä jäädyttää puoltatoista tuntia.

Tokossa ollaan lähinnä hiottu perusasentoa ja seuraamista muutama askel kerrallaan. Ne, kun saataisiin joskus kuntoon, niin sitten voi alkaa haaveilla alokasluokasta ja BH-kokeesta. Ehkä jopa tämän vuoden puolella, mutta katsellaan nyt rauhassa, kuinka ahkeraan jaksetaan tokoilla. Se on meillä vähän sellaista kausiluonteista touhua ja vaihdan aktivoinnin heti temppuiluun, kun omalta kohdalta alkaa tuntua siltä, että ollaan liian hukassa tai ei vain kiinnosta. Koiran motivaatio on kyllä tähän asti ollut loistava (tosin sisällä ilman häiriöitä).

Viikonlopuksi ollaan menossa Tampereella, jossa päästään siskon kanssa rähisemään ja telmimään. Pakkanen taitaa pilata kaikki hakuilut ja muut suunnitelmat, mutta ei voi mitään. Ehkäpä päästään sunnuntaina hakuilemaan Porissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti