maanantai 11. tammikuuta 2010

Uusi vuosi, uudet kujeet

Vuosi vaihtui sotatantereen paukkuessa keskustan yllä, mutta Tesla ei ollut onneksi moksiskaan moisista raketeista. Suhtautuminen oli ennemmin utelias ja kerran se pysähtyi, kun oikein kunnon paukaus kuului vierestä, mutta jatkoi taas matkaa. Viimeisen kerran ulkoiltiin varttia vaille puolen yön. Eli päätökseni viettää vuoden vaihe Porissa oli oikea.

Kaikkea piti tehdä ja laittaa asuntoaan kuntoon vuoden vaihteen molemmin puolin, mutta ikkunanvaihtoremontti sotki sitten nämä suunnitelmat. Viime viikon valtavat pakkaset sitten oman sairastelun ohella rajoittivat myös ulkoilua ja oikein harmitti koiran puolesta. Ollaan käyty jokunen kerta umpihangessa kahlaamassa tuolla läheisellä jalkapallokentällä, joten se on onneksi jonkin verran imenyt koirastakin mehuja. Nyt on pahimmat pakkaset onneksi laskeneet ja omakin vointi parempi. Vaikka talvesta pidänkin niin hieman liikaa monta viikkoa putkeen tuo yli 15 astetta pakkasta kyllä meinaa jo olla. Muutaman päivän viikossa vielä hyväksyy, mutta kun pakkanen on jatkuvaa. Meille kelpaisi sellainen viidestä kymmeneen astetta vallan mainiosti.

Teslalla alkoi nyt sitten agility treenailut eilen ja meillä on treenipaikka WeCAlla sunnuntaisin. Eli West Coast Agility Teamia tulemme tulevaisuudessa edustamaan. Katsotaan rauhassa, että missä pisteessä ollaan syksyllä, jolloin Tesla on kisaiässä. Nadan tai Tiltun kanssa tuskin tulen kisaamaan enää, jos en nyt sitten innostu jonnekin schapemestiksiin tai agirotuun eikä kukaan muu ohjaa Tiltua ja Nadaa viitsii sen verran kiusata.

Sain meidän treeniryhmästä ja ohjaajasta todella positiivisen ensivaikutelma, mistä olen hyvin iloinen. Keskiviikkoisin koulutan itse, joten toivotaan, että silloin sujuu yhtä hyvin ja minulla on edes jotain annettavaa ryhmäläisillemme. Tämän viikon treenirata oli suhteellisen haastava. Tesla on vielä alkutekijöissään, joten sen kanssahan treenailen muutaman esteen pätkiä sen mukaan mikä hyvältä tuntuu. Rataan tutustuessa kuitenkin pyrin miettimään ja opettelemaan rataa niin kuin veisin Tiltua. Siinä on ohjattavuudeltaan meidän esikuva. Jos Teslasta tulisi puoliksi mummonsa veroinen, niin se olisi jo aika täydellistä. Välillä on hankala muistaa, että Tesla ei kuitenkaan vielä osaa ihan kaikkea.

Olin tyytyväinen Teslan treeneihin, vaikka pientä haparointia oli niin koiran kuin ohjaajan puolesta. Putkihullu Tesla on ainakin ja niihin syöksytään innolla. Pimeä putkikulmakin sujui leikiten. Tämän lisäksi otettiin hyppyjä ja puomia. Kepit jätettiin tällä kertaa väliin. Hallilla on onneksi verkot ja apurit, joten niillä päästään treenaamaan. Eiköhän tuo agility tästä ala pikkuhiljaa sujumaan. Kepit, keinu ja A-este olisi tavoitteena tässä kevätkauden aikana opetella. Minun yksi ongelma on edelleen turhanpäiväinen höpöttäminen. Sanoinkin jo meidän ohjaajalle, että mulle saa kyllä sanoa suoraan, että ”suu kiinni” =D

Tokoilut ja hakuilut ovat edelleen kysymysmerkin alla, että miten jatketaan vai jatketaanko edes koska. Nyt on sen verran tuo tokoilu tökkinyt, että jonnekin kurssille tai koulutukseen olisi pikkuhiljaa mukava päästä. Harmittaa, kun joululoman paukkupakkaset sotki kaikki hakuilu suunnitelman, mutta ehtiihän tuota. Katsellaan, mitä kevät tuo tullessaan ja miten meidän harrastuselämä etenee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti