torstai 6. kesäkuuta 2019

Toukokuun tunnelmat

Ohmin treenailut

Ylläoleva video jäi kuukauden ainoaksi agilitytreeniksi... toisin kuin oli tarkoitus.

Toukokuun loppupuolella ei ihan niin paljon päästy treenaamaan kuin olisi ollut tarpeen useammastakin syystä. Spekon alkeiskurssi tuli taputeltua loppuun ja tottikset ei ole mennyt ihan putkeen. Ohmin kanssa lieviä hallintaongelmia ja kaikki muu kiinnostanut enemmän kuin mun kanssa tekeminen. Aika sekavin tuntein mentiinkin toukokuun Skogsterin valkkuun, mutta siellä tuo koira kyllä toimi taas just niinkuin pitikin. Ekalla kierroksella tehtiin ihan perusjuttuja ja vahvisteltiin perusasentoa ja korjailtiin tai ainakin yritettiin korjailla mun palkkausta. Tokalle kierroksella tehtiin eteenlähetystä ja esteet. Tarkoitus oli opettaa A-este, mutta Ohmi totesi osaavansa sen ilman opettamista. Nyt pitäisi vielä saada PPKK:n kentälle oikea treenimoodi, kun siellä tuntuu osuneen nyt kaikki huonot treenit.

Ohmi meni Skogsterin treeneistä porukoille hoitoon, kun itsellä oli seuraavana viikonloppuna hääjuhlat. Äiti soitteli jo lauantaina, että Ohmilla on maha sekaisin ja oli myös oksentanut. Pistin tämän vielä herkuttelun ja hoitopaikan piikkiin, mutta oksentelu sekä vesiripuli jatkui jatkumistaan. Lopulta vein Ohmin maanantain Lahteen, jossa se pääsikin tiputukseen ja sai kasan lääkkeitä suoraan suoneen sekä hevoskuurit päälle. Oksentelu loppui siihen ja koira tokeni omaksi itsekseen varsin nopeaan. Painoa toki lähti semmoset 3-4kg. En tiedä iskikö vaan joku todella ärhäkkä pöpö vai oliko syönyt jotain epäsopivaa. Onneksi kaikki muut koirat tuntuivat selvinneen tästä. Harmillisesti meidän aktiiviviikon treenit jäivät välistä ja jouduin perumaan myös Jaakon agility-yksärin. En uskaltanut vielä torstaina lähteä maanantaina tiputuksessa olleen koiran kanssa turkuun ja toki nyt joku karenssi täytyi varuiksi pitää. Lähdettiin vasta tiistaina takaisin Ulvilaan, joten myös omat treenit luonnollisesti jäi välistä.

Mentiin sitten torstain spekon alkeiskurssin maastokerralla. Olin infonnut Ohmin tilanteesta ja oltiin sovittu, että tehdään sille joku pieni treeni viimeiseksi sen jaksamisen mukaan. Tehtiin kolmen piston perustreeni lopulta, kun koiralla tuntui jalat kulkevan ja sää oli suotuisa. Hyvin toimi vierailla maalimiehillä ja vieraassa treeniporukassa. Sinällään meni kyllä koko viikko aika säästöliekillä ja rankemmat urheilut jätettiin suosiolla väliin.

Teslan toukokuun tournee

Pitkästä aikaa olin ilmoittanut Puudelin peräti kahteen näytelmään viikonloppuna, kun äiti tuli metsästämään Rillalleen viimeistä sertiä. Tesla oli sekä Raumalla ja Mynämäellä VET ERI1 SA PN3 ja ROP-vet. Ja Rilla valioitui Mynämäellä ollen ROP. Anni hoiti Teslan handlauksen ja minä esitin Rillan. Oli mukava näyttely viikonloppu pitkästä aikaa. Ranskalaisilla toki vähän tylsä viikonloppu.
Kyllähän tuota veteraania kehtaa esitellä, kun on erinomaisessa kunnossa kaikin puolin.

Veteraanin kuulumiset

Zelda on viihtynyt toukokuussa mun veljen luona hoidossa ja Arttu sen onneksi aina kovin mielellään ottaa myös hoitoon. Vähän ollaan tehty myös agilityä, kun ulkokausi on alkanut. Ja aina yritetty jotain pientä tokoa tai rallyä tehdä, kun kentällä ollaan. Mitään huikeaa edistymistä ei tunnu olevan, mutta ehkä pitäisi ottaa vähän tiukempi asenne treenaamiseen.

Ja tosiaan 5.6 tuo Lapin prinsessa täytti jo kahdeksan vuotta saavuttaen veteraani-iän. Aika menee kyllä hurjaa tahtia, kun vastahan se oli pieni pentu, joka painiskeli ekalla schapeleirillään Hupsis-bestiksen kanssa.On se ollut söpö pentu. Ei siitä nyt millään voi olla niin kauan, kun sain kuulla pohjoiseen syntyneen kuusi fawnia tyttöä, joista yhden sain varata itselleni. Zelda on kyllä ollut kaikkea mitä tilansin ja vähän päälle. Ei tämä veteraani-ikä meille toki tässä kohtaa tarkoita muuta kuin sitä, että voisi ihan huvikseen käyttää sitä esittelemässä erinomaista purukalustoaan jossain vetskukehässä. Erkkariin en sitä nyt ilmonnut vielä korkkaamaan kehiä. Ihan jo siitä syystä ettei sen turkki ole missään parhaassa kunnossa tällä hetkellä ja kampaa on käytetty vähän rankemmalla otteella.

Seuraavaksi suunnataan kohti hakuleiriä, joten seuraavaksi luvassa laajempaa päivitystä sen lajin puolesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti