keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Schapendoesien erikoisnäyttely 2015

Nastolassa vietettiin perinteisesti 12.7 SSKY:n päänäyttelyn yhteydessä schapendoesien erkkaripäivää. Tuomarina oli John Wauben ja koiria arvosteltavana 55 kappaletta, joista narttuja 30. Tesla nappasi hienon arvostelun sekä luokkavoiton kera ERIn ja SAn ja sijoittui lopulta PN1 ja nappasi VSP:n ollen erkkarin kaunein narttu. Itsehän jouduin jännitämään töissä ja puudeli tuli veljeni kyydillä illalla takaisin kotiin. Arvostelussa oli maininta pehmeästä turkista ja sehän meillä oli pesty juuri ennen näyttelyä, kun koira oli päässyt hieman likaiseksi. Hyvin harvoin tulee Teslaa pestyä eikä juuri koskaan ennen näytelmiä. Näemmä se näkyi heti arvostelussa. Ei sen turkki ehkä muutenkaan ole parhaimmillaan. Molemmilla tytöillä on nyt joku ihmeellinen villan kasvatus kausi meneillään. Kolli sen sijaan on kesäksi korkeintaan pudottanut villansa.

Zeldan kanssa ollaan tahittu esteitä ja eteennoutoa, koska suunnitelmissa on tosiaan rodun PK-mestikset eikä enää ole aikaa kuin kuukausi. Tässä on siis melkein pakollinen tokotauko edessä, mutta sitten palataan kyllä entistä suuremmalla innolla tuon todellisen tottelevaisuuden pariin. Tottis on meille vähän semmosta väkinäistä puurtamista. Sinänsähän kaikki muu menee tokona paitsi nuo esteet. Jostain syystä Zelda nostattaa itselleen karmean "tottis" moodin ja sen seuraaminen on ajoittain todella rumaa. Joku voisi sanoa, että vietikästä. Esteillä suurinpana ongelmana on A-esteen koomaaminen ja kapulan koomaaminen sekä keskittymättömyys metrisellä sekä siitä johtuvat ajoittaiset kolauttelut, jotka laskevat itsevarmuutta. Nyt ulkona ja kiinteällä esteellä tämä ongelma oikeastaan ilmenee selkeämmin, kun kangasesteellä ei ole niin haitannut, vaikka välillä hyppää huonosti, mutta on tässä kuukausi aikaa rakentaa sitä varmuutta kasaan. Noudon palautuksissa olen yksinkertaisesti vaan höllännyt otetta ja ollut iloinen huonoista palautukista. Eli kriteeri on, että koira tulee jokseenkin eteen ja istuu alas niin että saan kapulan noukittua ilman palautusta. Hiotaan sitä sitten nätisti kauniimmaksi pienissä palasissa, mutta nyt täytyy vaan saada räävittyä kokonaisuus kasaan. Eteenlähetys vaatii nyt vaan sitä rutiinia rutiinin päälle. Kait ne siitä :D

...ainiin  ne maastot :D

Huomenna alkaa onneksi kesäloma niin jaksaa paremmin treenata! Alkaa jo tämä vuorotyö viedä mehuja rankan talven päälle niin, että pieni pätkä säännöllisempää unirytmiä lienee tervetullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti