tiistai 7. heinäkuuta 2015

Alkukesän kuulumisia lajeittain

Viime kerran listaus päätyy TOKO SM-karkeloihin ja siitäkin on vierähtänyt jo kuukausi :) Elämä ilman tietokonetta on jatkunut kohta vuoden noiden mobiililaitteiden varassa. Käydään kuulumiset läpi lajeittain.

SHOWBISNEKSET

Raumashow'ssa meillä meni yli odotusten. Tesla oli hienosti VSP, mutta Zelda repäisi Kaisan handlaamana ensin ERIn ja sitten vielä SAn sijoittuen PN2 ja sai varasertin. Tässä muutama kuva.


 (c) Tanja Nummelin
 (c) Tanja Nummelin

Viime viikonloppuna oli taas briardien erkkari, jonne ilmoitin Zeldan, koska olin jokatapauksessa menossa, kun samana viikonloppuna oli tokomestikset ja erkkariin ilmoittauduin talkoilemaan. Zeldan esitti kasvattaja ja saivat kattavan arvostelun lisäksi vielä EH:n :)

 (C) Harri Puranen


Voltti on kevään aika myös napannut muutaman CAC:n ja kolmas olisi vielä tarkoitus metsästää, jotta valmistuu championiksi.Jo koiranäyttelyssä on joskus vaikeaa saada selvää jostain osasta arvostelua niin kissanäyttelyissä se on sula mahdottomuus koskien koko arvostelulomaketta.

Tesla menee ensi viikonloppuna schapejen erkkariin, jonne en itse valitettavasti töiden vuoksi pääse paikalle. Zeldan näytelmät on näytelty kunnes napsahtaa se vaadittu käyttötulos ja sitten aletaan metsästää epätoivoisesti sitä yhtä sertiä, koska Rauma sen jo osoitti, että ei se mahdotonta ole. Teslan kanssa voisi yrittää katsella jotain isompia kehiä. Ulkomaan sertit houkuttaisi, mutta olen kyllä todella huono lähtemään niitä minnekään metsästämään. Eli todennäköisesti meidän näyttelyt huipentuu messariin.

AGILITY

Ollaan yllättävän  paljon käyty eri koulutuksissa taas. Viimeisimpänä Katja Ojansivun opissa ja tykkäsin kyllä kovasti! Agilityä häiritsee Zeldan kohdalla pahiten epäsäännöllisyys ja huono motivaatio ohjaajalla treenata yksikseen. Tesla on nyt taas tosi kivassa jamassa ja sen kohdalla eniten häiritsee vuorotyön ohessa kisaamisen vaikeus. Sastamalassa käytiin tekemässä pari iloista hylkyä, mutta siinä se sitten on ollutkin.

MAASTOTOUHUT

PK-rotumestikset lähestyy uhkaavaa tahtia... suunta on hyvä, mutta tuleeko kiire? Ken tietää, ken tietää... kai sinne sitten kehtaa mennä treenaamaan keskeneräisellä koiralla... Kauheasti oon koettanut aina saada kavereita extratreeneihin, kun kerran viikossa hakuilulla ei kyllä tule ilmaisusta valmista tätä tahtia ja sitten taas täytyisi sitä etsintää treeniä yhtälailla. Esineillä motivaatiota on jo saatu hieman paremmaksi ja eilen käytiin Heinolan metsissä nostamassa kaksi ja kolmas avustettuna. Hieman etsintää ja ilmaisua jaksoi painaa samaan retkeen ja tässä vähän kuvasatoa:

TOKOTOKOTOKO <3 p="">
Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä! Nyt päästään asiaan :D

Siinä on Zeldan voivoi-korkkaukset paperilla. Numerot papereilla kertoo lähinnä keskeneräisistä liikkeistä. Molemmat kokeet kuitenkin "arvokisoja" eli SM:t ja rotumestikset, joihin nyt ei vaan voinut jättää osallistumatta. Kolmas kertaa todensanokoot ja se on sitten uusilla säännöillä, jännää :) Eipä siellä silti oikeastaan muuta ihmeellistä kuin ohjattu, mutta siinäkään ei tarvitse vielä merkkiä osata niin täytyy vaan toivoa, että kädellä näytetyt suunnat on tarpeeksi vahvat oikean kapulan hakuun.

Käydään nyt kokonaisuus läpi vanhoilla säännöillä.
Paikkamakuu: Ei ongelma. Rotumestiksissä joku ihmeellinen rapsutuskohtaus.
Seuraaminen: SM:ssä ei oikein lähtenyt homma käyntiin eikä kehässä kyllä nähty pätkääkään seuraamista vaan lähinnä mukana kävelyä. Rotumestiksissä seuraaminen oli sitten osaamistasolla ja se näkyy arvostelussakin.
Istuminen: Voisin alkaa tuota käsiapua vähentää, kun siitä lähtee hurjasti pisteitä ja se on ollut nyt vähän turhaa varmistelua, kun ei olla muutenkaan oltu tuloksessa kiinni.
Luoksetulo: VOIHAN ENNAKOINTI. Ei muuta sanottavaa :P
Ruutu: Ässämmissä irtos hyvin, mutta väärään suuntaan. Mestiksissä ei tienny yhtään mitä tehdään. Olisi pitänyt tehdä ruutu edes kerran viikonlopun aikana, mutta en sitten tehnyt.
Metallinouto: KESKEN
Hyppynouto: Hieno muuten, mutta palautus hajalla.
Tunnari: Hieno muuten, mutta palautus hajalla.
Kaukot: Ongelma ollut koiran kuulolle saaminen molemmissa kokeissa. Vaihdoista olen todella iloinen, mutta vaatii varsinkin ekat vaihdot lisäkäskyjä.

Kokonaisvaikutusten kirjavuuteen vaikuttaa se, että ässämmissä oli läheltä piti tilanne, kun katse harhautui taivaalle ja koskin koiraan eli ansaittu nolla siitä hyvästä tuomarin osalta, mutta itse tiesin mitä tein. Itse paikkamakuu oli sitten kymppi, mutta pakko oli herättää koiraa ettei karaa naapurikehän läpi lintujen perään. En siis ottanut edes mitenkään rumasti, jos vertaa siihen mitä näki rotumestiksissä muiden kuin briardien kohdalla. Rotumestiksissä kokonaisvaikutus laski, jos koira hyppipäin tai oli muuten välillä liian vallaton ja iloinen. Meillä kuulemma vaikutti se, että koira paikkamakuuseen mennessä hyppipäin. Ja kyllähän se voittajassa jo saa vaikuttaa.

Sinänsä ihan kiva huomata, että kokeissa ei tullut mitään yllätyksiä vaan ne treenattavat asiat on ne mitä tiesi jo etukäteen. Zelda on siitä kiva koira, että sen mitä se osaa se tekee tasaisen varmasti, mutta onhan se tavoitteeseen pääseminen hieman rautalangasta vääntämistä, mutta sitähän me ollaan valmiit tekemään, koska toko on kivaa!

Nyt sitten jatketaan ahkerasti treenailua :) Kevät ollaan olut Rajalan Elinan opissa ja ollaan kyllä päästy huimasti eteenpäin.

Loppuun vielä muutama kuva Lentsun yksäriltä, kaikki kuvat (c) Minttu Ruohomäki
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti