keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Briard-erkkari 2013

Meidän blogi on ollut hiljainen sitten alkukesän. Erkkaripäivitys on jäänyt tekemättä ja siitä eteenpäin sekä minä että tytöt ollaan lomailtu omillamme. Tesla ja Zelda ovat lomailleet ja hieman puuhastelleen Heinolassa ja minä olen lomaillut ystävän luona Berliinissä. Samalla tuli käytyä Prahassa, tsekeissä festaroimassa, Dresdenissä ja Tukholmassa. Yhtään briardi ja schapendoesia en matkalla nähnyt, mutta Berliinin koirakulttuuri sai taas huokailemaan kateellisena. Koirat ovat käytönnössä kaikkialle tervetulleita ja kulkevat paljon vapaana ja osaavat oikeasti käyttäytyä.

Erkkarissa tuli tosiaan tokoiltua... kamalasta lintukoomailusta huolimatta räävittiin kasaan nippanappa 160 pistettä. Koomaamista lukuunottamatta Zelda oli melko kiva. Pulliaisen Riikka antoi ekasta seuraamisesta meille kympin ja loput oli sitten enemmän ja vähemmän koomaamista. Hypyllä touhu lähti kokonaan käsistä ja vaihteeksi nollattiin liike. Paikkamakuussa tarvitsi kaksi käskyä, kun ei kuunnellut vaan kyttäsi lintuja. Toisaalta tehdessä teki hyvin eikä mikään kehän ulkopuolinen häiriö haitannut. Näyttelyteltat kasaantuivat ja koiriakin oli likempänä kehää kuin normaaleissa tokokokeissa koskaan. Erinomaisen onnistunut häiriötreeni siis kaikenkaikkiaan.

Seuraavan päivän Vehviläisen Anun leikkikoulutuksessa Zelda oli aika kiltillä päällä. Hyvin se jaksoi leikkiä helteestä huolimatta, mutta hieman se oli potkuton. Pureuduttiin paljon irrotusongelmaan. Lintuja se ei bongaillut, kun leikittiin kokoajan aktiivisesti yhdessä.Tokosta oli aika vähän kuvia, mutta yllä muutama. Tästä linkistä löytyy jonkin verran leikkimiskuvia Zeldasta. Kehässä Zelda ei käynyt, mutta paljon tuli nähtyä muita briardeja ja meiän seurueen paras oli kyllä Kimmo, joka voitti nallen täysin ansaitusti:

Kivaa oli nähdä myös Zeldan Sinko-siskoa, joka tokoili avoimessa luokassa:
Ja Maikki ja Lotta jättivät alokasluokan kolmannella ykkösellä putkeen saaden TK1 koularin erkkarissa:Zelda oli onneksi tokana niin sain rauhassa seurata kaikki tokoilevat briardit sen jälkeen :) Mukavasti oli osallistujia mestiksissä ja toivottavasti tulee vielä paljon näkymään tokobriardei. Tän vuoden perusteella voisi ensi vuonna olla jo enemmän kuin muutama koira ylemmissä ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti