lauantai 29. syyskuuta 2012

Ruuan hyötykäyttöä

Kirjoitinko mä jo kerran, että kun aina neuvotaan vähentämään ruuasta treeninamit niin mun pitäs opetella lisäämään ruokaan namit, jos ei treenata? Tietty parasta ois, jos treenattais sekin ruoka. Jotenkin tää illasta aamuvuoroon on vaan nihkeempi väli, mutta tänään sempattiin, kun olen liian virkeä nukkumaann :P

Palataan kuitenkin vähän taaksepäin. Viime keskiviikkona oli jo toiseksi viimeinen kerta Lentsun kurssista! Vaikka välillä tuntuu ettei edetä yhtään niin kyllä niitä valonpilkahduksiakin näkyy.

Aiheena oli mm. jäävät. Teslan priimat. Tulipahan todettua, että vaikka ne on kunnossa niin täytyisi niitäkin joskus treenata. Menee muuten sekasin ja sitten törkeetä perusasennon ennakointia ilmeni. Eli nyt kirjoitan ylös: Muista treenata myös jääviä joskus!

Zelda oli aika positiivinen! Se oli jokseenkin kartalla jopa, vaikka ihan epävalmiit ne on. Namilla maahanmenoa ja avustettuna vielä. Lelulla pysähdystä. Sen osaa pysyä paikoillaan paljon paremmin kuin Tesla ilman opetusta eikä se steppaa ja hyöri. Pitäis muistaa ottaa se istuminenkin listoille, se kun tulee tottispuolella ennen seisomista.

Tunnarin tekivät molemmat laudalla. Zelda oli vähän pöhkö, kuten yleensä, mutta tajusi lopulta ottaa kapulan suuhunsa. Teslan kanssa pitäs treeniä sitä istumista, kun ohjaaja kääntyy ympäri! Zeldan kanssa en oo yhtään muistanut tehdä sitä pitotreeniä, täytyi muistaa. Ja siis tunnarikapulan pitoa nimenomaan. Se on yleensä se vaikein. En tahdo siitä samanlaista kapulan syöjää kuin Tesla, joka palkkaa jo itseään tunnarikapulalla. Murh.

Ollaan myös aloitettu Zeldan kanssa uus projekti... opetella haukkumaan käskystä. Ja niin ääntään käyttävä kuin tuo otus onkin niin ei se tuu ilmaiseksi sekään. Huoh. No treenitään nyt. Jos sen kerran saisi ulos niin se varman ois jo jees. Kyllä se omasta tahdostaa osaa komentaa, vaikka lenkillä. Ja siellähän mä komennan sitä siitä eli pieni ristiriita. Miten saada koira haukkumaan käskystä, mutta olemaan komentamatta hihnan päässä, jos en anna riuhtoa miten huvittaa?

Tesla lähti viikonlopuksi mummolaan. Ollaan siis me blondit nyt ihan kahestaan. Ja se tämän illan semppaus:

Kahvikipollinen natural menuja + pesuvati + naksutin + pitkät hermot
(kyllä se vielä joku päivä pyörii, mutta takapäätä jumpattu siis hiukan)

Palkaksi tästä urakasta muutamat perusasennot naksulle, että se tajuaa, että sillä saa tehä jotain kivaakin. Oon päässy aikalailla tavoitteeseen ja pa alkaa olla Zeldan lemppareita. Ja se osaa hakeutua oikeaan kohtaan aika kivasti. Ja paikallaan käännöksen vasempaankin alkaa näyttää paremmilta kuin mitä vaikka viime keväänä. Se on siis saanu piuhan välillä etupää ja takapää toimimaan!

Paikkamakuuta treenaamme lähes joka iltaruualla. Miksi musta tuntu, että se oli nyt parempi, kun oli vaan yksi koira? Mä en uskalla asettaa mitään aikatavoitteita, mutta kyllä se alokasluokka siintää jo haaveissa. Teslan pitää kiiruhtaa äkkiä siis alta pois voittajaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti