tiistai 17. heinäkuuta 2012

Missä mennään?

Heinäkuussa ollaan saatu olla pari viikonloppua kotosalla ja ollaan lähinnä ladattu pattereita. Treenattu on kuitenkin muistettu kohtuullisesti, tosin tsemppata pitäisi ja suuresti. Erityisesti Zeldan kohdalla.

Lyhyesti:

Tesla
-agilitytauolta paluu vaikuttaa hyvältä ja intoa on, kisakuume on kova! Työn alla katseen kohdistus eteen kontakteilla ja erityisesti A-esteellä alastulo kontaktin parantaminen niin ettei koira tönötä alastulokontaktilla selkämutkalla, lentoon lähtö asennossa.
-AVO:
*Paikkamakuu kunnossa.
*Seuraaminen parhaillaan pätkittäin erinomaista. Täsmätreeniä perusasentoihin ja täyskäännökseen. *Hyvässä vireessä mahdollisuus kohtuulliseen seuruuseen.
*Jäävät on periaatteessa kunnossa. Seisomisen loppuosaa ollaan hiottu ja edistystä havaittavissa.
*Luoksetulon stoppi on ihan retuperällä.
*Nouto on kivalla mallilla mälväämistä lukuunottamatta, mutta en tee siitä nyt numeroa vaan koetan pitää liikkeen muuten vahvana ja hyvänä ja toivon, että ote paranee varmuuden myötä.
*Hypyssä istumista vahvistetta ja paljon!
*Kaukot parhaimmillaan parasta, mutta eka istumaan nousu tökkii niin koko liike hajoaa sitä myötä.

Zelda
-maastopuoli rappiolla kivoja kursseja lukuunottamatta alkukesästä
-agilityyn paluu tauolta aika kaoottista. Intoa ja vauhtia on yli järjen. Röyhkeys ja draivi kohdillaan. Estehakuisuus ja ohjauksen lukeminen lähes olematonta.
-toko/tottis:
*Tarjoaa itsenäisesti perusasentoa ja nyt vahvistetaan sitä täydellistä paikkaa!
*Seuraamisessa olen tyytyväinen paikkaan. Käännökset pahasti vaiheessa joka suuntaan. Perusasento seuruun yhteydessä jumittaa.
*Jäävät on niin kamalan hitaat ja harkitut, mutta kuten Skogsterin seminaarissa oli puhetta niin tottispuolellakin parempi kokonaisuudessa koiran ilme ja innokas suoritus kuin hieman hidas jäävä. Keskitymme siis kuitenkin hauskanpitoon. Koitetaan kuitenkin hauskanpidon varjolla saada niihin itse istu, maahan, seiso suorituksiin täpäkkyyttä.
*Luoksetulossa vauhti ei ole ongelma ja eteentulotreeni on selkeästi tuottanut tulosta jopa laiskalla treenillä, joten mitä siitä tulisi, jos treenattaisiin päivittäin?
*Nouto on odottaa luoksetulon valmistumista.
*Paikalla olot on niin kamalan vaikeita, mutta voisko se johtua treeninpuutteesta?
*EVL-kurssi oli huippu ja muistu se mieleen mikä on syvin tavoite! Sekä ruutu että merkki tuntuis toimivan parhaiten alustalla ja 25m ei ole ongelma juosta täysiä alustalle.
-uudehkot/huomioitavat treenilista jutut:
*askeleet taaksepäin seuruun yhteydessä, peruuttaminen yleisesti
*enempi yhden askeleen seuraamistreeniä ja paikallaan käännöksiä!
*kiertäminen oikeasti kuntoon
*maasta istumaan nousu!
*tekniikka treeniä istumasta seisomiseen eli takapää heittäisi ylös, jumpataan tätä ja katotaan mitä tulee
*"odota" vihjeen syvin ymmärtäminen

Molemmat tytöt on nyt ohjatuissa agiryhmissä, tokoryhmät palaa pian tauolta ja syksyksi ollaan menossa myös Lentsun tokokurssille molempien kanssa. Syksyn agikuviot ovat vielä auki. Teslalle on buukattu pari Janitan yksäriä. Edessä vielä schapeleiri, pallopaimennus ja aitopaimennus ;) Molemmat osallistuu kaikissa kaikkeen! Zelda on ilmoitettu näytille Kouvolaan ja Heinolaan. Jo varmaksi suunniteltu Rovaniemen reissu on vielä avoinna johtuen ryhmiksen tylsistä tuomareista ja Teslan jumeista eli onko järkee lähtee noin kauas kisoihin, kun koira ja ohjaaja ei ole parhaassa terässsään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti