torstai 11. elokuuta 2011

Kesän kohokohta

Ja se on tietysti schapendoesleiri!

Viikonloppu sujui siis rattoisasti tutussa ja turvallisessa Hauhovissa. Pienet epäkohdat, kuten isäntäväen puolesta leirin luultu peruutus tai salaman iskusta kiukuttelevat sulakkeet, eivät menoa haitanneet. Hyvitys pannari maistui mainiosti ja lauantai-ilta meni tunnelmallisesti kynttilän valossa. Schapendoesväkeähän tänne tultiin tapaamaan ja treenaamaan tokoa parhaimmassa mahdollisessa opissa.

Alunperin oli tarkoitus olla paikalla perjantaina ensimmäisten joukossa, mutta en mä mitään päässyt lähtemään ajallaan. Jäi siis myös perinteiset perjantain hakuilut väliin. Agilityrata oli rakenteilla, kun kurvasin pihalle. Mä annoin Teslan Markolle treeniin ja kävin tallomassa jäljen. Teslalla oli aikalailla intoa ja se aloitti jäljen vauhdilla. Meno kuitenkin rauhoittui muutaman metrin päästä ja alkoi työskennellä rauhallisemmin. Nenä ei noussut maasta ja hienosti se jäljesti koko pätkän rasialle. Mun suora ei ollut kovin suora, joten tuli loivia mutkiakin jo treenattua :)

Zeldan leirin kohokohdan piti olla tutustuminen uuteen bestikseen eli Sannan ja Markon viikkoa nuorempaan Hups-bortsuun. Z lähinnä jyräsi ja rakasti huomattavasti enemmän kaikkia ihmisiä kuin pentukaveriaan. Kyllähän ne vähän painivat:Leirillä oli myös toinen bortsupentu, joten ainakin Z sai tarpeekseen hyviä vaikutteita tulevaisuuden tokolupauksilta. Toivottavasti se näkyy tulevaisuudessa.


Teslan tokot

Antoisinta leirillä oli tietysti Lentsun tokot. Tesla oli ryhmässä kolme. Lauantaina aloiteltiin voi/evl ryhmällä, jota seuraamalla tuli taas paljon viisaammaksi. Sunnuntaina järjestys oli käänteinen ja Teslan ryhmä oli ekana. Kirjoittelen nyt yhteen sulautuneesti Teslan tokoista, kun ovat jo ehtineet sulautua yhteen.

Seuraaminen...


Ei näin! Eli tässä siis ohjaajan kävely on se suurin ongelma. Ryhtiä peliin ja katse eteen eikä tuijotella sitä koiraa niin johan se homma paranee! Käännöksiä pitää vaan treenata ja täykkärissä jatketaan saksalaisen treeniä, mutta toistakseksi kokeet oikeaankäännöksillä. Saksalaisessa palkkaus heti käännöksen jälkeen, jotta koira tulee mukaan. Mun jalat ei taivu oikein muihin käännöksiin koiran kanssa.

Paikalla makuuta treenattiin molempina päivinä, kun meidän ryhmässä näitä ongelmatapauksia riitti. Meille läksyksi vahvistaa päämaassa makuuta, koska siinä koira on niin paljon levollisempi ja rento. Ei haittaa vaikka pää alkuun jojoilee... ollaan tätä vähän jätetty, kun koko homma on yksi murheenkryyni.


Luoksetulossa meillä ei myös suurempia ongelmia. Eteentulon vaihto sivulle aiheuttaa omia takkuiluita. Koira ei ymmärrä, että "Sivu" käskyllä saa lähteä. Ja sivulle tuloa pitää hieman auttaa. Tää täytyy vaan treenata kuosiin.

Stopeista saatiin kehuja ja ylläpitotreeniä täytyy silti tehdä! Treenattiin myös paikalla seisomista targetin avulla ja sehän näkyi, että sitä ollaan treenattu. Ohjaaja ei tosin taipunut kuperkeikkaan, kuten eräät.

Tesla osasi kiertää kamalan taitavasti. Ja sitä meidän pitää ehdottomasti tehdä enemmän, koska koira tykkää. Kumpikin puoli sujui. Tähän, kun saa yhdistettyä niin monen liikkeen treeniä.

Ruudussa täydelle matkalle namikippo, lyhyelle targetti. Merkin voisi myös treenata ja ottaa ruutuun lähetyksiä merkiltä, koska se on yleensä hankalaa.


Muiden treeneistä poimittua omalle treenilistalle:

Patsastelu (Tesla)
Ruoka ruudussa (Zelda, Tesla)
Ja loput pitää lukea blogeista ;)

Kyllä pentukin vähän treenaili siellä välissä:
Pennulla on luonnostaan aika kiva katsekontakti ja sitten se osaa istua tapittaa mallikkaasti :)

Agilityä treenailtiin siellä väleissä. Marko sai treenata Teslaa ja osallistui lauantai-illan skabaankin, kun mä olin iltapalan hakureissulla:

 
Zelda pääsi agiesteitä myös ihmettelemään. Se juoksi pitkän mutkaputken itsenäisesti tosi nätisti, mutta kun mä yritin houkutella ja avustaja lähettää niin se ei sitten enää käynyt. Puomia se yritti suorittaa myös ja sain onneksi napattua kiinni. Kontaktia otettiin vähän. Zelda haluisi ilmeisesti opetella tommoisen maataviiltävän bortsukontaktin, mutta mä oon vähän suunnitellut nenäkosketusta.


Ja tohon loppuun "bestisten" irvistykset. Kuva ei ole otettu aksakentältä vaan sen vierestä, kuten maan väristä huomaa, jos kuvakulma muuten hämää ;)

Leirin päätteeksi oli skabat. Mun joukkueessa oli Sanna & Sara (ruutu), Kati & Rasa (p-makuu), Kaisu & Roki (merkki) sekä Pirjo & Nea the briardi (luoksetulo). Tesla suoritti noudon. Ja mehän napattiin sitten mestaruus. Sannalla oli selkeästi hampaankolossa edellisillan tokovisan toinen sijoitus. Meillä oli melkein sama joukkue. Markon tilalla oli nyt Kaisu ja Pirjo.

Kiitos taas kouluttajalle, järjestäjille, schapeille omistajineen mahtavasta leiristä! Ensi kesää jo odotellaan. Meidän lauma pääsee ehkä kahdelle leirille, kun olisihan sitä tuon toisen rodunkin edustajan leirille hauska päästä osallistumaan ;)

Gallup: Minkävärinen on Zeldan hihna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti