tiistai 7. joulukuuta 2010

Tonttuepikset

Ja nyt sitten päästiin treenaamaan sitä kisaamista agilityn parissa ja kyllä me taidamme treeniä tarvita kovasti ja kovasti. Minä olin aivan jäässä ja koira taisi sen vaistota ja toimi sen mukaan. Mölleillä oli sujuva rata, jossa ehkä haasteita oli alun hankala putkikulma ja sitten A-esteelle tuli aika paha kulma, jos ei tajunnut kulmata sitä kunnolla. Tesla jolkotteli mölliradan puhtaasti läpi. Lähdössä se ei edes yrittänyt karata. Sijoittauduttiin puhtaalla radalla kolmansiksi. Ihanneaika kyllä alittui reilusti, mutta kyllä tuo koira parempaan pystyy ja on kulkenut treeneissä paremmalla draivilla. Tekosyitä voidaan hakea aina valeraskaudesta kakkahätään, mutta kyllä se vaan täytyy yrittää löytää vika peilistä :)

Osallistuimme myös ykkösluokan radalle, joka oli mukavan sujuva muutamalla koukulla väännettynä. Mulla oli mielessä vaan vauhditus enkä sitten viitsinyt ajatella mitään muuta. Otin ensinnäkin lentävän lähdön vaikka toisena esteenä oli pimeä putkikulma, jonka olisin ehkä voinut pelastaa ohjaamalla edes toiselta puolelta, mutta eihän se järki juokse. Draivia oli kyllä mielestäni hieman enemmän ja alun vitosta lukuunottamatta saatiin puhdasrata. Ykkösissä oli vain kolme koiraa, jotka sijoitettiin, joten kolmansiksi tulimme. Toiseksi sijoittui hienosti puhtaalla radalla Tanja ja Tero-sheltti, jotka ovat siis minun koutsaamassa agilityryhmässä. Hekään eivät ole vielä startanneet virallisissa. Myös kääpiöpinserit Nemi ja Penni tekivät mölliradalla loistavat suoritukset! Hyvä mun ryhmä siis!

Avoimen luokan rata vaikutti tutustuessa kaikkein mukavimmalta jo ohjattavuudeltaan sekä oli sopivan haasteellinen. Startattiin ekana medeissä ja ohjaaja oli sitten aivan hirveä. Huidoin ihan miten sattuu ja koira parka teki kaikkensa lukeakseen ohjausta. Järkyttävä määrä yliaikaa ja kaksi kieltoa riittivät kuitenkin voittoon, sillä kaikki konkarit tekivät hylätyn radan. Ilmeisesti Teslalla oli vaan mielessä ne palkinnoksi saatavat herkut ja kyllähän se joka radalta palkinnot pokasikin. Ohjaaja vaan olisi ollut vallan tyytyväinen hienoihin hyllyihin. Näitä tavoittelemma sitten loppiaiskisoissa :D

Mihin olen tyytyväinen? Kontaktien ja keppien pohjatyö on tehty ilmeisesti ainakin joten kuten koska yhtään virhettä ei niiltä tullut. Kaikki virheet olivat siis ohjauksesta kiinni ja kieltoja. Virheitä ei koira tehnyt yhtään =) Tesla oli siis taitava ja hämmentyyhän sitä vähemmästäkin, kun ohjaaja on ihan pöhkö. Ja ikäähän ei ole vielä kahta vuottakaan, joten kyllä se varmuus ja vauhti sieltä tulee! Hommasta tuo koira kuitenkin hurjasti nauttii!

Kiitokset tuomareille eli Anittalle, joka on myös meidän koiratanssiopettaja ja sitten Petterille, joka tuurasi avoimenluokan. Radat olivat mukavat ja niissä oli sopivasti haastetta. Tähän oli hyvä päättää agilityvuosi, katsotaan miten lipsutaan treenailemaan joulutauolla. Vuoden verran ollaan oltu nyt wecalaisia ja kiitollisia, että meidät on huolittu joukkoon =) Kiitokset myös kaikille meidän ihanille koutseille Jennille, Reijalle, Katille ja Jetalle! Ei me ilman teitä loppiaisena virallista kisauraa startattaisi!

3 kommenttia:

  1. Se möllien ja ykköstten hankala putken (este 2) kulma on minun syytäni. En muistanut Anittalle suunnitteluvaiheessa mainita, että meidän hallilla eka/viimeinen este voi olla korkeintaan 2-3 metriä irti seinästä. Ekan esteen piti olla niin, että siitä näkyy suurinpiirtein suoraan se putken pää.

    VastaaPoista
  2. Haa teilläkin on blogi (no joo kellä koiraihmisellä ei nykyään olis). ;D Saaks linkittää?

    VastaaPoista