maanantai 28. kesäkuuta 2010

Juhannus meni...

Viime viikko meni aamuvuoroa tehdessä ja illat olisivat olleet vapaita puuhasteluun, jos uskomaton väsymys ei olisi iskenyt. Ilmeisesti kahdeksan tuntia tietokoneella väsyttää huomattavasti enemmän kuin ulkona istuskelu. Tesla on myös ollut tavallista flegmaattisempi juoksujen päälle, joten varmaan siitäkin tarttunut jotain saamattomuutta.

Maanantain viimeisissä tokotreeneissä Tesla oli sentään toinen koira verrattuna sunnuntaille. Nyt meidän pitää alkaa työstää seuraamista kunnolla. Tesla tuppaa hieman jätättämään ja tähän saatin vinkiksi palkata pallolla. Eli saa palkattua kesken liikkeen ilman namilla imuuttamista ja sitten vielä heitettyä pallon eteenpäin, siinä tulee sitä kaivattua draiviakin toivomma ;) Ja siis Teslahan ei ole mikään pallohullu, mutta tähänkin saatiin lääke, eli tuhotaan yksi tennispallo niin, että tehdään viilto sivuun ja laitetaan namit sinne pallon sisään. Johan luulisi ahnetta koiraa alkavan pallon innostaa. Tätähän voisi käyttää myös agissa.

Nyt meillä on sitten elokuulle asti taukoa ohjatuista tokoista, mutta sitten jatkuu taas palveluskoirakerhon tokot ja ilmeisesti TVA:n kesätauko myös elokuussa ohitse tai viimeistään syyskuussa. Katsotaan pidetäänkö heinäkuussa taukoa tokoilusta ja vahvistetaan mm. kosketusalustaa. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna on sitten luvassa kaksi päivää Lentsun tokoa schapeleirillä niin sinne voisi säästä kaikki meidän ongelmat =)

Torstaina ehdin ottaa Teslalla hieman agia, kun omassa ryhmässäni oli vain kaksi koiraa ja lähdin suoraan Noormarkusta ajelemaan kohti Heinolaa. Kokeilin valmiina olevaa yksilö SM-kisojen minien rataa kisanomaisesti ja pienen alkuhaahuilun päälle koira toimi hienosti. Nyt sitten pitää vaan miettiä, miten agirodussa saa koiran ensimmäiselle esteellä nuuskuttelun sijaan. Ja miten onnistuu suorittaa rata tervehtimättä jokaista ratahenkilöä :D Meillä taitaa olla pitkä möllikisataival edessä ennen virallisia kisoja... Ilmoittauduin tosiaan myös yksityiselle agikurssille ja nyt vaan katsotaan meidän taitoja vastaava sopiva ryhmä alkavaksi. Keskitytään nyt agilityyn todenteolla kerta se on molemmista hauskaa ja treenaamaan pääsee.

Mietin juhannuksena noita meidän keppejä ja päädyin nyt hiomaan vauhtia ja taktiikkaa vinokepeillä. Kujaa mietin hieman, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että ei enää tässä vaiheessa. Seuraavalla koiralla voisin aloittaa pujottelu kujalla, kun näin mieten hienosti meidän Alma toimi. Tosin siltä puuttuu vielä kaikki vinot lähetyskulmat, joita vinokepeillä on ehkä helpompi treenaa, kun kepit sojottavat oikeisiin suuntiin. Vinokepit eivät myös ole haitaksi ohjureiden rinnalla, joten näillä mennään. Ja muistin ottaa Heinolasta kepitkin Poriin, joten enää tarvitsee jonkun nurmiläntin ;)

Ehdittiin katsoa Tuulan kanssa myös Teslan hakua, mutta vieraat maalimiehet jäi tällä kertaa väliin ja keskityttiin tuuli-ilmaisuun ja innostamiseen. Terhi ja Iskä olivat maalimiehinä. Näillä eväillä voisi hakuilua jatkaa ja pakottaa koirattomia kavereita maalimiehiksi. Tesla tykkää etsiä ja käyttää kyllä nenäänsä hienosti. Metsä meillä jo löytyy, jossa saadaan käydä treenaamassa. Pelastuskoiratreenit ovat myös kesätauolla, mutta aika paljon ne meillä jäi keväällä aikatauluongelmien takia väliin. Kaikkialle ei vain pysty repeytymään, kun töitäkin pitää tehdä ;) Hieman myös katseltiin jälkeä ja eiköhän sitäkin uskalla alkaa treenaamaan, kun ei meillä mitään hirveitä tavoitteita taida kuitenkaan olla ;) Harjoittelua seuraavan koiran varalla niin oppii, mitä tekee toisin :D Ja siis eihän sitä koskaan pidä sanoa...

Tämä viikko sitten valmistaudutaan agirotuun, jei.

1 kommentti:

  1. hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

    VastaaPoista