tiistai 5. toukokuuta 2009

Paluu kasvattajakotiin

Viimein hetken rauhaa ja hiljaisuus valitsee, joten otetaan tästä kaikki irti ja istutaan tovi tietokoneella ja päivitellään kuulumisia. Tästä on tulossa kiireinen viikko. Päivitän varmaan sitten seuraavaksi tapahtumia taas kuvien muodossa ;)

Agility jaaritusta

Maanantaina alkoi pentuagility. Ensimmäinen kerta oli ilman koiria ja minä hirveässä kiireessä koetin ennen aloituskertaa pakata, käydä veljelle kaupassa ja hoitaa pentua. Yllättäen tästä kaikesta ei tullut mitään. Yllättäen en myös löytänyt agilitykentällä. En minä mukamas löytänyt seuran sivuilta ajo-ohjeita ja enirosta katsoin reitin väärällä koululle. Opin taas jotain uutta Satakunnasta, nimittäin Luvialla tosiaan on oma erillinen peräkylä! Neljä ihmistä matkalla pysäytin, kaksi koiran ulkoiluttajaa, kunnes lopulta saavuin melkein puolituntia myöhässä. Vähän hävetti, kun minulla on mukamas tapana olla aina ajoissa! Tuntuu, että Teslan tulon myötä se myöhästely paikasta sun toisesta on vain lisääntynyt!

Omaa oli typeryyttä, kun en perille löytänyt. Koskahan sitä oppii ottamaan asioista selvää ajoissa? Onni onnettomuudessa, että ensimmäinen kerta oli tosiaan ilman koiria ja ns. agilityyn tutustumiskerta. Missasin siis agilitynäytöksen, ohjaajien esittelyn ja osan este-esittelyistä. Tällä nimimuistilla siis loistavasti missattu! Esteissä ainoa uusi asia taisi kuitenkin olla pujottelu, joka kurssilla opetellaan vinokepein. Saatiin käteemme esteluettelo ja kurssimateriaali, joka sisältää tarkan etenemissuunnitelman. Vinokeppeihin päästään tutustumaan heti ensikerralla.

Tesla taitaa olla kurssin nuorimpia, jos ei vallan nuorin. Nemikin on meitä muutaman kuukauden vanhempi ja kääpiöpinseri on jo puolivuotiaana täysikasvuinen ja lyhytkarvaisena se näyttää muutenkin jo ulkoisesti aikuiselta. Täytyy siis pitää kokoajan mielessä, että Teslan eteneminen kurssitovereihin tulee olemaan sieltä häntä päästä ja meidän päätarkoitus on, että Tesla oppii, että agility on tosi kivaa ja hauskaa! Kurssimateriaalin perusteella on kyllä tulossa oikein kivan oloinen kurssi meille.

Suurin ongelmani on tällä hetkellä se sanasto. Eihän niillä käskysanoilla ole loppupeleissä niin suurta merkitystä, sillä koira lukee parhaassa tapauksessa ohjaajan vartalonliikkeitä vaikka ääneti. Tähän asti olen käyttänyt putkella "putki" ja puomilla "puomi". Näiden kahden kanssa nyt tasapainoilen, että olisiko puomi "kiipee" vai putki "läpi". Mitäs sitten pussi, jos putki on "läpi". Kosketusalustalla olen käyttänyt sanaa "kii", kun olen ajatellut sen yhdistää kontakteille. Ketähän muuta kuin itseäni voisin tällä sanastohelinällä kiusata? Toko-sanastoa en edes halua ajatella tässä vaiheesa, sillä nyt on vissiin oikeastikin enemmän merkitystä. Onneksi kurssiohjelma kertoo, että saan muutaman lisäviikon aikaa miettiä noita, sillä kepit on "ke-ke-ke...jne" ja hypyt pysyy hyppyinä. Niin ja siis ei pentukurssilla hypitä vaan juoksennellaa vaan pidikkeiden läpi ;)

Palattaisiinko pääotsikkoon?

Tosiaan puolenyön aikaan saavuimme Heinolaan ja vein Teslan takapihalle ensin tekemään tarpeensa. Se kun taas kiltisti veteli sikeitä koko pitkän automatkan välillä vain kylkeään kääntäen. Muu lauma ei edes havainnut heti tuloamme. Menin sisälle Tesla sylissä ja nuo muut olivat niin intoa täynnä minut nähdessään, että tuskin edes huomasivat ylimääräistä vierasta. Tesla selvästi tunnisti Tuulan äänen ja luovutin pennun kasvattajamammam syliin ja ilopisuthan siinä tuli.

Almaserkku oli onnensa kukkuloilla ja kaksikko on riehunut ja paininut niin illan kuin aamun. Nada ja Tiltu komentavat tarpeen mukaan, mutta muuten ovat olleet asiallisia. Nada on jopa pikkuhiljaa leikkiin innostunut. Tiltu ei edes turhia rähise vaan tuntuu hyväksyvän tuon pikkuisen, kun tietää että sohvat ja sängyt ovat hänen valtakuntaa. Sallia kiinnostaa enemmän minä kuin pentu. Nyt ne molemmat nukkuvat tämän tietokonepöydän alla sulassa sovussa.

Tesla on vetänyt pihalla rundia niin itsekseen kuin Alman ja Nadan kanssa. Luulisi olevan väsynyt. Viime yö nukuttiin hyvin, vaikka alkuun kiukutti, kun portti pistettiin eteen ja muu lauma meni nukkumaan toiselle puolella taloa. Salli yritti kovasti ensin minun sänkyyn, mutta tyytyi sitten nukkumaan toisella puolella taloa.

Mielenkiintoinen viikko edessä, toivottavasti Tesla suostuu vielä palaamaan Poriin, mutta tärkeää on pentu kuitenkin tässä vaiheessa totuttaa koko laumaan niin on tulevaisuudessa vierailut sitten helpompia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti