tiistai 8. marraskuuta 2016

Maailmaa valloittamassa

Johan tässä on seitsemän vuotta haaveiltu, että olisi kiva koettaa saada Teslalle jotain näyttelymeeriittejä ulkomailta, mutta nyt vasta tuli tilaisuus ja reissu ajankohtaiseksi. Ei meitä siis kauan tarvinnut houkutella, kun kysyttiin halukkuutta lähteä Tanskaan voittaja että PMV-näyttelyyn. Varsinkin, kun tuolla PMV-näyttelyssä oli tarjolla hollantilainen tuomari, joka meidän tuurilla tietysti vaihtui tanskalaiseen ja kaksi muuta olivat jo valmiiksi ruotsalaisia, joten eihän siinä sitten lopulta lähdetty kuin lomalle. Oltiin siis varauduttu kolmeen hoohon, mutta saatiin kolme erinomaista eikä ilmeisesti ihan tyhjinkäsin jääty, jos hunddataan on luottaminen. Ymmärtääkseni cacibin napannut ruotsalaiskoira oli jo kansainvälinen muotovalio. Tämä tarkoittaa sitä, että Teslan tarvii saada yksi cacib jostain muualta kuin kotimaasta (josta niitä siis jo viisi) tai Tanskasta saadakseen C.I.B -tittelin nimensä eteen.

4.11.16 Växjö int, VAL ERI4
5.11.16 Dansk Vinner, VAL ERI2 PN2 R-CACIB
6.11.16 Nordic Winner, VAL ERI


Lähdettiin reissuun aamuvarhain torstaina. Zelda ja Voltti olivat päässeet hoitoon veljen tykö jo edellisehtoosta, joten lyhyiden yöunien jälkeen hypättiin Annin ja nahkojen kyydillä Huittisiin, jossa hypättiin varsinaiseen matkakulkuneuvoon. Meillä kävi mieletön tuuri, kun häkkejä pakettiautoon pakatessa istuivat nahkojen ja Teslan metallihäkit vierekkäin just eikä melkein. Päivälautassa olikin tiivis tunnelma, kun mukana oli kahdeksan koiraa.

Uskomattoman hyvin tuli koko lauma keskenään toimeen. Nahkatytöt ja Tesla nukkuivat myös ekan yön samassa parisängyssä sulassa sovussa. Ajeltiin tukholmasta (jonne jäi pari koiraa) yöksi Jönköpingiin aivan mielettömän ihanaan majoituspaikkaan hevostallin yläkerrassa.


Perjantaiaamuna suunnattiin Växjöön, jossa kehään pääsi Tesla ja Manta. Molemmilla ruotsalainen tuomari. Tesla sai tältä kaikesta huolimatta erinomaisen ja liikkui ilmeisesti sen verran hyvin, että tuomarin oli vielä pakko nostaa jumbosijalta valioluokan neljänneksi. Arvostelussa luki ettei koiralla ole riittävästi kulmauksia ja se on liian neliö eli tarvitsisi olla pidempi selvä. Näitä en kyllä allekirjoita kumpaakaan. Mantasta tuli ruotsin valio sekä intti, joten ei ollut huono koukkaus!Växjöstä ajeltiin sitten Tanskaan ja Herning kupeessa olevaan majoituspaikkaamme. Perillä oltiin myöhään ja aamulla oli aikainen herätys. Selvittiin Tanskan Voittajaan, jossa oli mielettömät jonot ja märkää. Kehät alkoivatkin puolituntia myöhässä, jotta kaikki koirat pääsivät sisälle ajoissa. Meillä oli jälleen ruotsalainen tuomari, mutta tämä tuomari yllätykseksi tykkäsi Teslasta tosi paljon ja arvostelua oli ilo lukea. Luokkavoitto meni kuitenkin ruotsiin, mutta Tesla sinnitteli tiukasti perässä ja sijoittui vielä parasnarttukehässä toiseksi! Ei todellakaan huonosti. Schapendoeseja oli näytillä kuitenkin se 30 kappaletta. Tanskalaiset eivät selkeästi arvostaneen ruotsalaisen voittoja eivätkä jättäneet tätä näyttämättä käytöksellään.

ypfull energisk utmærkt huvud och uttryck korrekt øver och underlinje bra
benstomme vælvinkla ffa bak utmærkta rørelser bra pæls och energi


Pohjoismaiden voittajassa oli sitten tanskalainen tuomari. Siinä missä perjantain kulmauksen löytyivät lauantaina niin lauantaina erinomainen pää oli sunnuntaina liian pieni. Eli sunnuntaina saatiin sileä ERI.
 
7½ år tæve af god størrelse, noget klejn i sit hovede, kunne ønske en brede skalle og underkæbe, udemærket hals, noget knap i sit forbryst og mangler dybde i brystkassen, kunne ønske noget mere krop, prima pels, udemærkede bevægelser, herligt temperament

Kroppaa toivottiin enemmän sekä perjantaina, että sunnuntaina, mutta se on meillä ihan normaalia, kun ollaan vähän enemmän sporttimallia ja toisten tuomareiden mieleen liian kevyitä. Ja eihän Teslalla mikään paras mahdollinen etuosa olekaan. Toiset tykkää ja toiset ei. Liikkeistä ja turkista saatiin kuitenkin positiivista palautetta, joka näyttelyssä eli siihen saa olla tyytyväinen. Itselle on tärkeintä liikkeet ja luonne. Aina, kun niitä kehutaan niin tulee kyllä hyvä mieli.

Maana Tanska oli kallis. Kaikesta sai maksaa aina diplomeista ruusukkeisiin ja matoleima oli peräti 33e/omistaja. Onneksi meillä oli yhdellä omistajalla aika monta koiraa. Jotenkin sitä arvostaisi, että noinkin isossa näyttelyssä saisi kehässä ne ruusukkeet edes kouraaa, mutta nyt joutui ostamaan itse, jotta saatiin edes jotain matkamuistoja reissusta. Isoin plussa ehdottomasti toimivasti WIFIstä!

Meidän seurueella meni kokonaisuudessaan erinomaisesti ja sunnuntaina pääsin juoksemaan kunniakierroksen briardikehässä. Paluulaivalla otettiin Teslasta vähän poseerauskuvia ja uni maittoi, kun päästiin laivaan.Oli kyllä aivan mahtava reissu ja matkalla tuli naurettua enemmän ja vähemmän. Ihan huikee kiitos Anni ja Merja! Tästä vallan pääsi ulkomaanvalloitus kärpänen puraisemaan kunnolla, mutta olihan se ihan parasta tulla kotia ja saada kolli sekä ranskalainen kainaloon. Kotimatkalla tuli ihania uutisia pohjosesta ja Zeldasta tuli täti. Tuore täti oli myös erittäin ylpeä omannäköisistä tuliaisistaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti