tiistai 17. kesäkuuta 2014

RM-toko purkua


Helatorstaina oli briardien rotumestaruustoko ja siltä retkeltä ei jäänyt paljon jälkipolville kehumista. Sekä koira, että ohjaaja lienivät molemmat liian hektisessä mielentilassa ja toisaalta tiesin jo ennen koetta, että koira on vielä aika keskeneräisessä vaihteessa ja tällä kertaa epävarmuus purkautui tuohon ihanaan opittuun tapaan jaakata lintuja. Paikkamakuusta saatiin kymppi, seuraaminen meni ihan päin mäntyä ja se varmaan näkyi sitten ohjaajassa mikä aiheutti koiraan sitä epävarmuutta. Alussa koira jäi haaveilemaan taivaan olennoista ja ajautui väärälle puolelle, josta sitten ylikorjasi koko loppuseuraamisen painaen ja poikittaen. Maahanmenosta saatiin siitä huolimatta kymppi ja luoksarista saatiin seiska tosi kivalla stopilla, mutta ei lähtenyt ekalla käskyllä! Innostuin silti hyvästä stopista ja koira innostui kehuista ja päätti, että tässä seuraavan siirtymän aikana on hyvä tilaisuus palkata itsensä ihan tosissaan ja siihen jäi sitten meidän koe…

Teslan kanssa korkattiin voittaja vielä vähemmillä pisteillä, mutta paljon paremmalla fiiliksellä. Mulle oli valtavan iso juttu, että koira teki koko kokeen ajan hommia mun kanssa, vaikka keräsi vähän liikaa nollia. Paikkamakuussa jo vähän tiesin, että Tesla ei koko neljää minuuttia vesisateessa makaa. Se oli kuitenkin maannut  peräti 40s ennen kuin nousi ravistelemaan ja hilautui siitä istumaan ja hieman eteenpäin. Kyllähän sitä piilolta tullessa arvasi, että nolla napsahtaa, kun koira makaa n. puolitoista metriä edempänä kuin jätettäessä.

Seuraaminen oli  oikein kivaa, hyytyi loppuakohden ja saatiin siitä seiska. Istumisessa ei yllättäen voinut istua vaan kokeili, jos seisomisella selviäisiä. Vaadin kuitenkin istumaan eikä loppukoe hajonnut edes siihen! No varasti se kaikki noudot sitten. Ja ruudulla kyllä irtosi, tosin väärään paikkaan, luoksarin aloitusmerkille. Luoksari meni läpijuoksusti, mutta nollaantui, kun annoin lisäkäskyn stoppiin. Maahan ehkä meni, jos oikein muistan. Tunnarissa toi oikean, kun oli ensin maistanut paria väärää. Kaukot meni alkuun hyvin, mutta jostain syystä otti häiriötä jostain kehän ulkopuolelta ja jouduin kaksi viimeistä vaihtoa antamaan kaksoiskäskyt… hyvin epäteslamaista. No tärkeintä oli silti fiilis ja se, että meillä oli kehässä kivaa yhdessä nollista huolimatta. Saatiin ainakin intoa treenata tokoa, koska ei se koe ollut yhtään niin kamala, kun olin odottanut!

Noh Tesla lähti tästä mummolaan lomalle, joka on sattuneista syistä hieman venähtänyt  aiottua pidemmäksi…

Ja me suunnattiin Zeldan kanssa SBRY:n maastolajileirille, josta sitten jossain kohtaa ja loppuun pari kuvaa maistiaiseksi:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti