perjantai 3. tammikuuta 2014

Pätevyyttä ja päättäväisyyttä

Me ei taideta tänä vuonna jaksaa tehdä tavoitelistauksia sen enempää kuin kerrata viime vuottakaan, kokeillaan vaihteeksi näinpäin, että tehdään parhaamme ja treenataan ahkerasti. Tavoitteita on, mutta annetaan niiden täyttyä omaa tahtiaan ja elää matkan varrella. Sen verran olisi tarkoitus, että Teslalle yritetään niitä pentuja ja molemmat tytöt olisi tarkoitus luonnetestata syksymmällä. Zeldalle täytyisi löytää silmätarkastusaika ja sitten käydään ahkerasti kokeissa ja kisoissa, luokat ja lajit on sitten toinen juttu.

Vuosi alkoi laiskotellen, kun juhlittiin perinteisesti maalla kera kolmen katin ja viiden koiran. Zeldan juoksut veteli viimeisiään, mutta alkuun ei Hemmoa juuri kiinnostanut ja käytettiin kaksikko juoksentelemassa valvovien silmien alla, mutta illalla teki hieman mieli haistella niin Zelda viihtyi omassa häkissään, seuraavana päivänä ei kiinnostanu Hemmoa enää sitäkään vähää eli eiköhän ne ole nyt sitten turvallisesti ohitse. Muuten laumalla ei suurempia ongelmia, kuten tästä koirakuiskaaja kuvasta näkee:

(c) Minttu Ruohomäki

Joululomalla tuli Zeldan kanssa poseerattua kameralle ja molemmat tytöt yrittivät piparihaastetta siinä onnistumatta: Viimeisenä Salli kuukautta vajaa 13v ja Zelda 2,5v. Alkaa näiden kohdalla käydä yhteinen aika auttamatta vähiin.

Tänään otettiin sitten vahinko takaisin laiskottelun päälle ja lähdettiin aamulla intoa täynnä hakumetsälle. Ja yllättäen siellä olikin ihan superpätevä tyttö, joka osasi juosta suoraan! Zeldan kanssa saa kyllä hakata sitä päätä seinään aina aika ajoin niiden onnistumisten toivossa. Päättäväisyyttä tässä nyt sitten on se, että päätin, että oikeasti luonnostellaan meidän kaikki treenit. Asiaa saattaa helpottaa, jos talvi vihdoin tulee. Toki se ei tarkoita haun totaalista jäähylle laittoa vaan entistä ahkerampaa ilmaistutreeniä. Tässä kuitenkin tämän aamun treenikaavio:


Nyt tuli kyllä ekan kerran ikävä painttia näin omppumaailmaan vajonneena... :P

Zelda vaatii sen, että se on hallinnassa keskilinjalla tai sen keskittyminen hajoaa totaalisesti. Nyt kaikki treeni selkeästi tuotti tulosta ja Zelda haki kaikki kuusi ukkoa oikein onnistuneesti edeten suoraan ilman eestaas (keskilinjan suutaisesti siis) sahausta. Kahdella ensimmäisellä saattoi hajuvana auttaa, koska maalimiehet kävelivät suoraan etulinjaa pitkin, mutta toisaalta niinhän se on kokeessakin eli ollaan otettu etulinjat selkeästi mukaan treeneihin. Seuraavat lähetykset sitten pohjautuivat puhtaasti nenän käyttöön ja kyllähän se löysi suoraan ja hienosti. Halusin tarkoituksella osan maalimiehistä niin lähelle keskilinjaa, että koira voisi saada jo siinä kohtaan tarkan hajun ja pystyin tarkkailemaan koiran nenää lähetystilanteissa. Nyt täytyisi saada tämä yhtä tarkka nenänkäyttö säilymään sinne syvälle saakka. Zelda irtoaa kyllä syvälle, mutta se ei enää keskity nenän käyttöön niin hyvin mitä enemmän on rallattelua pohjalla tai oikeastaan se vaihtaa sen rallattelu vaihteen siellä syvemmällä liian herkästi päälle. Nyt saatiin kuitenkin juuri toivotunlainen ja oikein onnistunut treeni alle, joten antaa tulla vaan sitä lunta nyt sitten kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti