tiistai 14. toukokuuta 2013

Tee Se Itse -hakuporukka


Jos haaveilee joku päivä korkkaavansa PK-uran hakupuolella on sen eteen tehtävä töitä eikä yksinäinen puurtaminen auta ja kun se haku nyt vaan tuntuu olevan se meiän juttu noin niinku ensisijaisesti! Hakuporukan puutteessa ei auttanut sitten mikään muu kuin alkaa huhuilla porukkaa kasaan ja sehän kävi kätevämmin kuin osasi uskaltaa toivoa.

Meillä on haun suhteen kevät alkanut siis vallan loistavasti. Tilastoiden sanoisin, että kuudet treenit ja neljä eri maastoa. Porukan rotukirjo on mukava, holskua, suursnautseria, bortsua, mudia, lapukkaa, vesikoiraa, lapparia ja sitten tietty yks kohnottaja briardi. Toistaiseksi ei ole tarvinnut tehdä porukan suhteen mitään rajoituksia ja ollaan saatu sopivan kokoisia treeniseurueita aikaan. Näillä mennään kunnes toisin todetaan.

Meiän treenailut on siinä vaiheessa, että tarvitaan paljon toistoja ja itse harjoituksen on suhteellisen lyhyitä. Nyt ollaan viimesen kolmen viikon aikana päästy treenailemaan 2-3 kertaa viikossa eikä aikaa ole kulunut kuin 1,5-2,5h kerta, joten ei yhtään mahdotonta.

Zeldan kanssa tehdään tosissaan töitä nenänkäytön eteen eli tehdään lähes tulkoon pelkkää tuulitreeniä. Mukaan ollaan otettu käyttäytyminen maalimiehillä, koska koiran maalimiesmotivaatio on sitä luokkaa, että se kestää vaatimista eikä lähde maalimiehen luota pois. Ensin opetellaan istumaan ruuan avulla ja sitten saa patukalla leikkiä. Ollaan jo hieman päästy hajun poiminnassa etenemään niin, että kun tiedän koiran saaneen varmasti hajun ja paikallistaneen maalimiehen peräännytään piilolta ja teen lähetyksen niinkuin keskilinjalta.

Zelda tekee mun mielestä paljon paremmin töitä kuin viime vuoden puolella, mutta edelleen se kohnotus ja vilkkaus asettaa haasteita. Keskilinjalla otan sen perusasentoon ja se nostaa nenäänsä ja lähtee luottavaisesti suunnistamaan eteenpäin ja nappaa hajun ilmasta ja yleensä siinä kohtaa tulee se haastavin osuus. Se ei malta paikantaa hajua loppuun ja liinalla, kun jarruttaa niin rupeaa herkästi pyörimään. Tällä taktiikalla me nyt kuitenkin luottavaisesti edetään ja uskotaan vahvasti, että hyvää tulee.

Yltiäpositiivinen tavoite olisi rakentaa maastossa työskentely, nenän käyttö ja etsiminen siihen pisteeseen, että ensi talven aikana saisi rakennettua ilmaisun ja sitten keväällä siirrettyä sen maastoon ja sitten sitten… :D HK1 ja viimeisen sertin metsästys ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti