lauantai 2. helmikuuta 2013

Kohti SM-tokoja

Meidän seuralla on pyörinyt vuoden alusta treenirinki koirakoille, jotka haaveilevat ensi kesän SM-karkeloista. Me ollaan tietysti ilmoittauduttu innokkaina mukaan, mutta ei olla päästy kertaakaan töiden ja muuttokiireiden vuoksi treeneihin. Tänään sitten päästiin niin ei päässyt kukaan muu, mutta tehokasta treeniaikaa hallilla just sen verran, kun itse tarvi, sopi kyllä mun tapetointisuunnitelmille.

Otin ensin Zeldan ja tehtiin paikalla käännöksiä. Ensin käsky, sitten katsen ja sitten käännös. Oikealla sujui tosi hyvin ja vasemmalle vähän heikommin, mutta treenillä uskon, että tulevat kuntoon ja tätä on helppo treeniä olkkarissa. Sitten kyllä rikottiin nouto. Ote kapulasta oli jotekin tosi epävarma ja kapula pyöri koiran suussa. Tarttuminen oli taas heikompaa, ehkä se johtui siitä, kun kerran komensin, kun varasti tai sitten ei. Vauhtiin ja intoon ei komentaminen vaikuttanut pätkän vertaa. Ehkä me itketään tätä noutoa maanantain treeneissä, jos ulkopuolisella olisi jotain parempaa sanottavaa.

Sitten sain sisään ajettua sen kiertämisen, joka oli totaalisesti kadoksissa. Tarjosi kovasti tuolille kiipeämistä, mutta kivaahan se oli, kun pääsi juonesta kiinni. Nyt täytys muistaa ottaa joka kerta tätä niin menisi jakeluun.

Zelda pääsi jäähylle autoon ja otin Teslan luoksetuloihin. Ihan hyvät treenit saatiin takapalkalla ilman avustajaakin. Ainoastaan kerran se varasti kipolle, mutta se teki muuten niin hyvin niin ei se haittaa. Tehtiin siis voittajanluoksetuloa ja vapautin koiraa kipolle, joko suoraan stopeista tai vasta perusasennosta. Tämän jälkeen koitettiin ajaa namipalkkaa kaukoissa sisään, mutta Tesla oli ihan ihmekierroksilla luoksetulotreenistä, joten päätin suosiolla siirtää olkkariin, koska sen asennonvaihdot oli syöksyjä namille eikä se pystynyt yhtään kuuntelemaan, kun näki vaan nakin.

Zelda pääsi vielä lopuksi tekemään luoksetuloa, täydellä matkalla. Paikalla istumisen kanssa tuli tahkottua hetken verran, mutta itse luoksetuloihin en voisi olla enempää tyytyväinen. Tehtiin vain kaksi toistoa täydeltä matkalta ja ekalla oli vähän apuja, mutta tokalla ei yhtään ja molemmilla kerroilla tuli todella nätisti eteen. Patukka oli palkkana leuan alla. Se selkeästi toimii, koska koiralla on intoa tulla täysiä loppuun asti ja se haluaa itse asetella itsensä niin, että saa otettua kopin kertaheitolla :)

Niin ja sinne SM-karkeloihin mä nyt haaveilen ensisijaisesti tuon briardin riiviön kanssa, joka alokkaaseen tai avoimeen. Tesla on niihin juhliin liian tuulella käyvä ja ollaan alettu työstää tosissaan tuota voittajaa, joka on taas sen luokan kisoissa aika haasteellinen koitos, vaikka toisaalta, jos joku on sitä mieltä, että haluaa meidät ehdottomasti joukkueeseen edes varakoirakoksi niin toki me suostumme ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti