lauantai 8. syyskuuta 2012

Tokokoulutusta kokopäivä

Niin se vain on että sitä saa mitä tilaa :) Ja jos haluaa jotain oikein kivaa niin sitähän kannattaa tilata. Ja näin toimin ja järjestin Poriin Lentsun tokokoulutuspäivän TVA Pori Ry:n nimissä. Riittävästi saatiin mukaan innokkaita tokoilijoita ja paikanpäällä kuullestaa palautteesta taisi olla aika onnistunut ja antoisa päivä ainakin suurimmalla osalla, toivottavasti kaikilla :)

Itsehän ahkerana istuin kuuntelemassa ja seuraamassa aamusta iltaan eikä naurunpyrähdyksiltäkään tunnetusti vältytty, vaikka Zelda ei edes estraadille päässyt. Aamu alkoi EVL-koirakoilla, joissa riitti purtavaa, mikä on tietty yleisön kannalta parasta.

Tesla oli keskimmäisessä ryhmässä. Tehtiin alkuun hyppyä ja sillä oli ihan mahdoton häiriöherkkyys alkuun ihmisistä ja liikkuroinnista. Ja keskittyminenhän siinä herpaantu. Hyppynoudossa ei millään osannut suorittaa hyppyä molempiin suuntiin. Täyskäännöksissä minä olen se suurin tumpelo, joko pysähdyn tai katson koiraa. Pelkkä katse saa koiran väistämään puolimetriä. Tulevaisuudessa normaalissa ja hitaassa käynnissä käännöksen oikeaan, juoksussa saksalaisittain. Oikea on parantunut kuitenkin hurjasti siitä mitä se joskus oli. Jotain ollaan tehty oikein ja tyhjä ruutu näytöllä oli melkolailla täydellinen.

Viimeisessä ryhmässä oli paljon pentuja sekä junnuja. Näitä oli taas  ilo seurata ja tuli hirveä hinku treeniä Zeldaa. Joten eihän siinä auttanut kuin jäädä treenimään. Ja kannatti. Zelda oli kypsytellyt autossa mahdottoman hienon treenimoodin. Se tarjosi 90% täydellistä perusasentoa ja loput 10% korjattiin aloittamalla ns. alusta. Ja nämä 10% oli semmosta pientä vinotusta, kun mä vaadin aikalailla täydellisyyttä. Tehtiin kaikkia jääviä. Maahanmeno oli nopeutunut ja sanotaan, että riittävän nopea. Seisomisessa osaa paikalla pysymisen hyvin, mutta pysähtymisessä ei kestä viivettä palkassa vaan alkaa hiippailla tai tarjoaa maahanmenoa. Pysymistä tehdään leluun jumittamista hyödyntäen. Lelua heittämällä on seisahduskin kiva, mutta avun häivyttäminen aiheuttaa hiippailua. Istumista tehtiin vielä vahvasti käsiavulla ja namilla. Seuraaminen on aikas kivaa edelleen. Vasempaan käännöksiä liikkeessä hieman hinkattiin. Luoksetulossa ollaan menty eteenpäin. Läheltä tuppaa tulemaan suoraan sivulle ilman käsiapuja. Pidemmällä matkalla toimi melkein paremmin. Törmäämistä ja liian kauas jäämistä ei ilmennyt! Jos me joskus hylätään PK-jutut niin varmaan helppo suoraan kutsua koira myös sivulle. Mutta kyllä me ensin vähintään se koulari tahkotaan, vaikka väkisin! Ja siihen mennessä eteentulo ja siitä sivulle on jo varmaan aika täydelliset ;)

Ahneella on paskanen loppu sanotaan... tossa oli jo aika paljon kakaralle treeniä ja rutkasti onnistumisia, mutta pakko oli hieman yrittää tahkoa pitotreeniä tunnarikapulalla. Ihan kiva, mutta ei hirveesti napannu se kapulan nosto... tarjoili vähän muuta ja keksi pöydällä lojuvat omppupiirakat, joita piti hieman mielenkiintoisempina. Viisaana ei jääty hakkaamaan päätä seinään ja otettiin loppuun patukalla treeniä ja saatiin moodi taas nousuun. Tehtiin ihan malttia niin, että koira sivulla, patukka lentää, luvalla perään ja patukan tuonti mulle, josta taistelua. Täytyy alkaa ottaa enemmän taistelutreeniä loppuun, koska Zeldan patukan kanssa rallattelua esiintyy lähinnä alkutreenistä ja saan vahvistettua sitä, että kannattaa juosta patukan kanssa suoraan mun luokse niin saa taistella.

Mulla on myös epätoivonen viikonloppu projekti opettaa hoitokoira istumaan. Aloiteltiin torstaina, mutta eilen oli pakko nukkua pari viikkoa kestänyt flunssa pois ja tänään meni kyllä treeni-into kahteen koiraan. Kaikkea sitä on tullut suustaan päästettyä :D No huomenna on uusi päivä ja ehkä mä saan yhdelle putkiaivolle toitotettua, että "istu" tarkoittaa perse maahan ja siinä voi myös hetken pysyä. Meillä on siis viikonlopun täällä tyttöjen kanssa herrasmiesseuraa. Jartsa on sopeutunut laumaan oikein täydellisesti. Tytöt ottivat heti vastaan ilolla ja Teslaa ei ahdista yhtään. Tasapäinen lauma. Eikä tarvi ooppeliakaan vaihtaa, jos kolmannen koiran ottaa, vaikka olis isokin ;)

1 kommentti: