maanantai 24. syyskuuta 2012

Pientä äksidenttiä

Mulla on ollut mielessä miljoona asiaa, joista on pitänyt kirjoittaa, mutta ennenkuin ehdin saada ajatuksia blogiin asti ehdin tuhota näppäimistöni. Kyllä ihan itse. Tästä en vois syyttää kumpaakaan karvaturria, vaikka Zelda oli tilanteessa läsnä. Se nyt on aina kotona niin liki kuin olla ja voi, kun Tesla murjottaa jossain sängyn alla. Ahkerien vapaiden lopuksi palkitsin itseni pienellä epäonnen valkkaripullolla, jonka avaaminen jo olisi vaatinyt korkkiruuvin, mutta melkein insinööri selviää moisesta ilman, mutta siitä saa syyttää itseään, kun jättää sen täyden lasin näppäimistön viereen, kyllähän siinä tietää mitä tapahtuu...

Mä päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja alkaa oikeasti kuntoilemaan sekä syömään terveellisesti ja hyvin olen urakan aloittanut. Tosin täytyy keksiä joku uusi kuntoilu mesta Zeldan kanssa. Soratiet ja linnut ovat huono yhdistelmä. Puolituntia ehti koira paahtaa täysiä pää kohti taivasta etutassut maata hakaten ja täysiä peltojen poikki oikoen, kunnes anturaan tuli lommo. Mä en usko, että Zeldan anturat olisi normaalia heikommat vaan se etupään käyttö on ihan järjetöntä. Tapauksen jälkeen ollaan treenitty nurtsella tassut paketissa ja vältetty taisteluleikkiä (helpommin sanottu kuin tehty). Muutamassa päivässä aristaminen lakkasi, mutta varovasti on otettu. Yksi agitreeni jouduttiin jättämään väliin ja varmaan taukoillaan siitä nyt muutenkin suosiolla.

Ja ennen tätä Zeldan anturatapausta huomasin, että Teslan vasen silmä rähmi runsaasti ja punotti. Tulihan se eka "kunnon" eläinlääkärinreissu meidänkin kohdalle. Todennäköisesti jokin roska aiheuttanut ärstystä silmään, mutta hyvä se oli tarkistaa ja saada siihen vähän voidetta. Tästä johtuen jäi sitten schapejen tokomestikset väliin. Jos alkuvuosi meni valmennuksia ja leirejä rahoittaen niin loppuvuosi kuluu näemmä terveyden puolesta. Molemmille tulossa terveystutkimuksia ja Teslalle ainakin lihashuoltoa.

Teslan kanssa keskitytään nyt täysiä saamaan se avoin luokka ykköstulos kuosiin. Ja oishan sitä kakkosluokan sertiäkin kiva joskus päästä metsästämään, kun se on jo tarjottimella ollut useampaan otteeseen. Joku innokas voisi kyllä viedä tuon otuksen kisoihin. Omat mahdollisuudet näyttävät heikoilta.

Eikä tässä vielä kaikki... Tesla aiheutti ylimääräistä sydämen tykytystä, kun tulin lauantaiehtoosti töistä kotia. Sen pää oli aivan märkä. Ja se käyttäityi muutenkin niinkuin jotain olisi tehtyt eli meni sängyn alle murjottamaan eikä suostunut tulemaan edes ruokakipolla pois. Tilanteeseen on kaksi ratkaisua. Se on ollut vesikipolla ja Zelda on syystä tai toisesta astunut kippoon niin että Tesla on kastunut. Paha sanoa, kun Tesla kastelee juodessaan muutenkin puoli valtakuntaa. Vaihtoehto kaksi, että se on päykyttänyt itsensä märäksi vauhkoamalla. Meidän talossa on ollut jokunen muutto ja lauantai-iltana ekaa kertaa ikinä kuulin jotain älämölyä jostain seinänaapureista. Ei siinä tarvita kuin yhdet bileet ja pari urpoa röökipaikalla, joka sijaitsee mun ikkunan alla. Zelda oli kyllä ihan normaali oma itsensä eikä se muutenkaan lähde Teslan turhanpäiväiseen vahtihaukkuun mukaan. Sanoo kyllä, jos joku jää liian pitkäksi aikaa oven taakse tai ikkunan alle möykkäämään, mutta lakkaa kun on sanonut sanottavansa eikä jaksa korvaansa lotkauttaa jälkimölyille, joita Tesla taas kyttää minkä ehtii. Ja siis hyvin vähän tämä kerrostalo kaksikko oikeasti haukkuu, muutenhan meillä olisi jo jokunen varoitus. Jos joku känninen urpo jää mun ikkunan alle möykkäämään niin saa sanoakin. Nyt mulla on vahva epäilys, että melu on ollut normaalia suurempaa. Tiedä tuosta.

Tesla kyllä murjottaa ruokansakin kanssa, mutta se ei ole uutta. Kerran aikaisemmin tehnyt saman tempun, kun tarjosin jahtivahtia. Nyt ostin tai oikeastaan Zelda osti ihan itse ansaitsemansa eukanubasäkin ja Tesla ei su ostu sitä syömään :D Kaikki mun ruoka kyllä kelpais, mutta ei näemmä Zeldan. Onneksi se kuitenkin aika nuukasti osti vaan muutaman kilon ja pisti yhden kymmenen euron lahjakortin säästöön. Saa seuraavan säkin hankkia jotain Teslalle kelpaavaa. Käsittämätöntä, kun Tesla ei oikeasti ole nirso, mutta tähän mennessä olen törmännyt kahteen ruokamerkkiin, jotka eivät vain kelpaa. Ei taideta tähän merkkiin vaihtaa. Ollaan nyt jääty Zeldan penturuokaan eli eagleen ja aina välillä joku säkki jotain muuta, joskus jotain pakkasesta. Oon harkinnut Teslan kanssa taas paluuta enemmän raakaruokintaan, mutta en ole sitten saanut aikaiseksi ja sitten pitäisi kyllä tehdä sama temppu Zeldan kanssa. Ehkä ne saa nyt vaan herkutella silloin tällöin ja kasvaa massaa ihan raksuilla. Öljyjä koitan muistaa antaa enempi ja vähempi kuuriluontoisesti (nutrolin, kalaöljyt) ja jotain vitamiinejä, joita kaikki fiksummat koiragurut on suositellu kuten B-vitamiinilioista ja C-vitamiinirakeita.

Tällästä paasausta tällä erää! Nyt täytyy rientää agilityn alueellisen valmennuksen viimeiseen ulkotreenikertaan. Zelda pääsee treenaa tolpassa hengailua. Viimeksi se oli oikein fiksu ja otti toivonmukaan oppia naapurikentän tottistelijoista, siellä näky joku briardikin treenivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti