perjantai 9. maaliskuuta 2012

Huippu viikonloppu

Meillä on taas enemmän ja vähemmän kiireessä sujunut treenit ja eläminen. Tesla on ollut agilityssä hieman lainakoirana Johannalle, joka pääsee mukavasti viemään toista kisoihin, kun omistaja uhraa harvat vapaat viikonloppunsa koulutuksiin. Tokoa on treenitty lähinnä ohjatusti. Zeldan kanssa otin paikkaistumisen tehokuuriin ja kuuri tehosi. Se malttaa istua sen verran, että kehtasin viedä huippuoppiin agiliitämään ;)


Jaakon yksäri

Perjantaina oli Marko varannut bestiksille yksärin Suoknuutin Jaakolle. Treenipätkässä olisi ollut saksalaista, ennakoivaa, takaakiertoa, poispäinkääntöä … No me opeteltiin se saksalainen. Ja sitten me opeteltiin palkkaamista, mistä oli ihan hirmuisesti hyötyä. Ja sitten opettelin heikohkolla menestyksellä ohjaamaan koira oikeaan päähän vilkaisematta väärää päätä, koska vilkaisu riitti ohjaamaan sen väärään. Kamalan hankalaa oli lähteä ohjaukseen mukaan, kun palkka jätettiin seläntaakse. Tähän treeniin tarvisin ehdottomasti avustajan seisomaan lelun päälle. Yksin treenatessa pitää vaan koettaa hyödyntää kahta lelua. Sain myöhemmin myös hyvän harjoitteen, miten treenata yksin sitä, että koira tulee ohjauksen kautta palkalle. Ollaan jotakuinkin selkäkoiraan ja lelu on maassa toisella puolella ja koira pitäisi ohjata lelulle toisella kädellä itsensä ohi, jos koira koettaa karata suoraan lelulle niin pääsee itse astumaan lelun päälle. Oli oikein antoisa agilitytunti ja treeni-intoa tuli roppakaupalla! Kuka lähtis mun kaa joskus toistekin?

Yöksi oli suuntana tuttu ja turvallinen Tuorla. Zeldasta olin kamalan ylpeä. Hienosti se meni narttulaumassa ja Hupsuttimen kanssa löysivät taas yhteisen sävelen. Pellolla sille oli kyllä juoksevat pikkukoirat liikaa. Yöt Zelda nukkui omassa häkissään.

Janitan agilityt

Lauantaina oli sitten se viikonlopun ydin eli schapendoesien agilitykoulutus.  Rata oli oikein mukavan ja sujuvan oloinen, paitsi se sylikäännös! Sitä sitten väännettiin Teslan kanssa aikansa, mutta päästiin koko kolmisenkymmentä estettä suorittamaan pätkissä. Ja taas siitä palkkauksesta:

Jos otat koiran käteen niin kuin siinä olisi nami myös koiran pitää se uskoa!
Palkkaa lelulla, mutta jatka itse kuitenkin ohjausta!
Ja se palkan suunta!

Skannailusta jäin myös kiinni eli ei vilkuilla niitä esteitä ainakaan niin, että koira huomaa vaan otetaan joku kiintopiste. Katse kohti linjoja, ei esteitä! Aika paljon tuli niitä oikeita linjauksia hiottua, että pysytään oikealla puolella siivekkeitä ja otetaan se yksi askel oikeaan suuntaan… Tuttui juttui pään sisällä, mutta vartalo tulee hieman myöhässä.

Sunnuntain rata oli koottu edellisviikonlopun kolmosten radoilta. Me saatiin alun saksalainen hienosti väännettyä, kiitos perjantain Jaakon, joka oli samalla radalla. En kuitenkaan taaskaan osannut olla vilkaisematta sitä putken väärää päätä ja sinnehän se Tesla suhahti. Keppien jälkeen väännettiin twistiä, oli se vaan vaikea ymmärtää, että se koira työnnetään siitä vikasta välistä… Toistoja tuli monta, mutta koira kesti hyvin. Yleisesti Tesla alkaa hyytyä, kun jotain kohtaa hinkataan. Muuten se oli aika liekeissä koko viikonlopun. Alkaa olla agilitymoodi kohillaan, mutta kyllä siitä sitä vauhtia ja draivia löytyisi vielä enemmänkin!

Lentsulla

Multa on vielä edellinenkin tokoilu bloggaamatta, kun päästiin jo uudestaan. Eli jokunen viikko sitten olin sekä Teslan että Zeldan kanssa tuurailemassa Saraa ja Hupsia. Päällimmäisenä taisi jäädä mieleen, että Teslan liikkeestä istuminen on paremmalla mallilla kuin oletin. Treeniaiheeksi saatiin ”katso eteen”, jos iskee pula mitä treenata. Ja seiso-istu kaukoa treenittävä peruuttamisen kautta. Zeldan kanssa väännettiin avon kaukoi ja vasemmalla käännöksiä. Vasemmalla käännökset nyt tökkii jo ihan honkkelikonkkelivaihneen takia, joten takapäänkäyttö treeniä!

Nyt viikonloppuna oli pelkkä Zelda. Kaukoja otettiin taas ja nyt meni paljon paremmin ja palkkailin enempi lelulla. Sitten otettiin perusasento syyniin ja se on meillä on kotiläksynä. Eli käsiavun häivyttäminen… ensi alkuun palkka toiseen käteen. Paikkamakuusta otettiin uusi versio ja Zelda pärjäsi aika kivasti. Eli yks teki ruudun ja muut makasi rivissä. Zelda kesti hyvin häiriön kunnes pääsi itse tekemään ruudun ja seuraavalla kerralla tiesi mitä selän takana tapahtuu ja ponkaisi jaloilleen sillä sekunnilla kun Päivi huusi ”Ruutu” Artulle =)

Ja mun pennusta on tosiaan tullut junnu, tässä 9kk poseeraus:


Zelda päätti myös aloittaa itämäisten taistelulajien harjoitukset:

 

1 kommentti:

  1. Me tultas Naavan kans samantien jos tämä väli ei vain olis nuin pitkä :/

    VastaaPoista