maanantai 23. tammikuuta 2012

Lauma koossa


Hain Zeldan perjantaina lomilta eikä se ollut moksiskaan kaupunkilaistumisesta. Hyvin fiksu ja sopeutuvainen eläin. Ja Teslan kanssa ei ollut mitään ”missä oot ollu rähinöitä” kummankaan puolelta vaan molemmat matelivat toistensa tykö ja sisälle päästyään riehuivat sohvalla lapasen kanssa...Kohti koetta...

Edellisviikko meni Teslan kanssa kokeisiin valmistelu treeneissä (parit ohjatut, omatoimisesti lähinnä jääviä, muutamat paikkamakuut)…  Tänään ohjatut ja tehdään mitä tehdään, sen jälkeen pannaan liikkeet hautumaan meni miten meni.

Luoksepäästävyys
Luotamme tuomarisedän kiltteyteen ja ymmärtäväisyyteen.

Paikkamakuu
Onnistumisia takana ja tästä on kyllä paljon kiinni. Sormet ja varpaat ristiin.

Seuraaminen kytkettynä
Hihnan kanssa mennään varmaan melko solmussa, tästä ei odotetakaan korkeita pisteitä.

Seuraaminen taluttimetta
Jos vire on hyvä niin seuraaminen on parantunut kyllä huimasti. Ei täydellistä, mutta onnistuessa saatetaan saada iloisuudesta niitä pisteitä.

Liikkeestä maahan
Tämän pitäisi olla kymppi ilman työtapaturmia… paristi on treeneissä ennakoinut. Koiran vireen mukaan täytyy yrittää pitää oma pää kylmänä ja vaihtaa seuruun käskysanaa, eli huijata.

Luoksetulo
Tässä olen huomannut, että jos mä sanon istu ja en välittömästi astu askelta eteenpäin niin tarjoaa herkästi maahan. Eli täytyy ottaa jo askel jättökäskyllä. Perusasento tuppaa jäämään vinoksi ja korjaa sen itse ilman lisäkäskyä.

Liikkeestä seis
Onnistuu, jos koira ei ala sooloilla ja kuuntelee. Loppuosa on ongelma. Eli väistää herkästi sivulle tullessa ja ennakoi perusasennon. Muutama piste vaarassa menettää herkästi.

Hyppy
Tämä on sitten ihan tuurista kiinni hyppääkö liian vinoon ja liikkuuko liikaa.

Tavoitteena vaatimattomasti ALO1 ja paikkamakuusta kymppi eikä ajateltu nollata yhtään liikettä. Katsotaan miten käy ja aletaanko keräämään uutta tokomotivaatiota tyhjästä. Jos tosi huonosti käy niin koira lamaantuu ohjaajan jännityksestä. Toivotaan, että se on ennemmin komentelu tuulella vaikka. Tosin parempi ilman kumpaakaan.

Ystävämme Hemmo sekä Gandalf laumoineen

Lauantaina käytiin maalla ja Zelda pääsi tutustumaan Hemmoon. Tytöt sai juosta vapaana ja paljon tuli mäkitreeniä. Illalla ihme ja kumma molemmille maittoi uni.


Agility intoa!

Sunnuntaina oli Heinin agitreenit! Ja nyt jäi kyllä mahtava fiilis. Päästiin esteelle 16 saakka, mutta selaisella draivilla, että sitä on haettu. Kentän laidaltakin tuli palautetta, että koira on kehittynyt. Ohjaaja tulee perässä hitaasti ja varmasti. Treenattiin aika paljon pyörityksiä, jotka meille sopii hyvin ja sitäkin enemmän vastakäännöksiä, joihin ei koordinaatiokyky meinaa riittää, mutta Tesla on ihanan kiltti ohjattava ja tekee varmasti juuri niin kuin ohjataan. Palkkasin kokotreenin narupallolla ja aina juoksi iloisena perään. Sekin on valtavaa edistystä! Missäs ois kisat, jonne päästäis?

Tänään vuorossa Zeldalle yläkoulua ja Teslalle lukiota, parin päivän vapaat aikaa päivitellä treenejä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti