sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Messareita ja junailuja

Molemmat tytöt ovat päässeet loppuvuodesta Messarin näytelmiin. Ensin oli Zeldan vuoro Best In Puppy Show'ssa 13.11. rapiasti viiden kuukauden ikäisenä ja aika arvostelu ylitti odotukset KP:llä kruunattuna:

Luonteeltaan hyvin hauska 5kk ikäinen hyvin kehittynyt narttupentu jolla vahva luusto, tanakka runko ja hyvin kehittynyt rintakehä. Ilmeikäs narttumainen pää. Hyvä ylälinja. Hyvin kulm. takaosa. Hyvät yhdensuuntaiset liikkeet edestä + takaa. Pidemmällä matkalla askel hukkuu "reuhaamiseen". Hyvä pentu-turkki. KP PEK2 Tuomari Veli-Pekka Kumpumäki

Tehtiin reissu junaillen ja junailut luonnistuivat hienosti. Kehässä oli kyllä "hyvinkin hauska" hihnassa roikkuja riiviö. Tuosta ei kyllä ikinä saa kehäkelpoista yksilöä, mutta onneksi sen seuraava messarireissu on suunniteltu vallan muulle lajille, heh ;)


Tesla sen sijaan osaa esiintymisen taidon ja messari viikonloppu oli aika menestyksekäs. Lauantaina oli Helsinki Winner, jossa hollantilainen tuomari arvostelemassa, 22 schapea ilmoitettu. Tesla sai ihan kivan arvion ja saatiin vielä Paras narttu -kehässä sijoitus.


Feminine bitch with nice broad skull and fine bone. Thin ears. Balanced angulations. Good lenght of body. Nice happy light mover with typival tail carriage. Soft coat, well presented. ERI2 SA PN4 VACA Marion Ten Cate, Alankomaat

Tuula vei Teslan Heinolaan ja minä jäin seuraamaan KV-tokokoetta ja sitä seurattiin sitten puoli yhteentoista illalla asti. Oli kyllä kivaa! Nostatti tokomotivaatiota. Ehkä sitä joskus pääsee itsekin messarissa kehään ilman hihnaa ;)

Näyttelykehässä en voi väittää viihtyväni. Ja yksi päivä riitti mun hermoille, joten sunnuntaina pistin Markon kehään Teslan kanssa ja se kyllä kannatti. Tesla sai V-11 tittelin nimensä eteen! Schapeja oli ilmoitettu 26 kappaletta.

Very Beautifull, extreamly typical bitch. Off high class. She is true worker with all fine details. The standard askfore. ERI1 SA PN1 CACIB VSP & VOITTAJA 11, Charlotte Höier, Tanska

Ihan en joka kohdasta tuosta arvostelusta ota selvää, mutta kyllä sieltä pääkohdat erottunee. Kehää ennen kävin hieman kurkkimassa briardkehän laidalla ja kehän päälle pikaisesti kojuja kiertämässä, jotta jokunen ilmaisherkku tarttui tytöille iltapalaksi. Rankkoja nuo näyttelypäivät. Teslan kanssa junailtiin kotiin ja siinä on kyllä maailman helpoin matkakumppani. Pitäskö seuraavaksi lähtee niitä ulkomaan titteleitä ja valionarvoja vissiin metsästämään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti