keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Heinin agit & Joulun toivotukset!


18.12 oli vuoden viimeinen Stenbergin Heinin agikoulutus. Nenävuotaen osallistuin Teslan kanssa ja Zelda oli turistina halleilemassa. Hän osaa jo juosta hallin ovesta itsenäisesti tarpeilleen…

Rata oli taas huippu kiva. Alkuun sai juosta ja layeröidä ja sitten väännettiin ja lopuksi porhallettiin maaliin. Tesla oli jotenkin ylitse mussa kiinni. Ei osannut hakea puomia ja hidasti aina, kun ei ollut varma minne tehdään. Estehakuisuus oli hukassa. Muuten se on maailman kiltein ohjattava. Hyvin ohjausvarma, mutta vaatii vaan ohjaajaa tekemään töitä.

Tehtiin tiistaina samaa rataa ja koiralla oli mielestäni paljon parempi draivi, se haki puomille ja vauhtia oli paremmin, ei jäänyt jumittamaan. Saatiin myös rataantutustumisessa läpi käyty backlap onnistumaan ja muuten tehtiin vauhdikkaasti 33 esteen rata läpi, treeni kokonaispituuden jäädessä varmaan alle kymmeneen minuuttiin. Tehtiin tiistaina myös perussarjaa ja aloin ottaa vähän sivulle irtomista eikä vaikuttanut koiran suoritukseen. Seuraavaksi otetaan mukaan liike häiriöksi.

Zeldan kanssa oli niin kiva tokoilla, että ei aksattu lainkaan, ehtiihän pentu kasvaessaan. Ensin otettiin hyppyä namilla heittämällä ja päätin, että opetan kosketusalustan kuten Teslalle niin ei tarvi nuuhkia ja etsiä namia ja saan liikkeen nopeammin valmiiksi. Sitten opeteltiin siis kosketusalustaa ja aika kivasti hoksottimet pelasi. Täytyy vaan kotosalla vahvistaa naksulla, että se on tassu eikä nenä. Nenänkäyttö juontaa nokkimiskontakteihin. Ja sitten otettiin seuraamista, kun se on niin kivaa, kun toinen on niin pätevä. Mun pitää vaan nyt keskittyä treenaamaan täydellistä perusasentoa… tarvii aika vahvan käsiavun vielä liikkeestä perusasentoon ja välillä tuppaa heittämään pepun vinoon ulospäin… hiomista, hiomista!

Ja loppuun ainutlaatuinen yhteisposeeraus tytöistä ja sitä myötä hyvät joulut:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti