perjantai 3. kesäkuuta 2011

Kakkoset korkattu

Omissa helatorstain kisoissa tuli kakkoset tosiaan startattua ja sopivan haastavat radat oli tuomari Marjo Heino saanut aikaiseksi. Toimin kisat aamusta iltapäivään kuuluttajana. Kakkosia oli yhteensä alle 20, joten sen ajan keskityin omaan koiraani. Sopivasti startattiin medien viimeisenä niin ehdin valmistella ja maxien ajan jäähdytellä. Kuuluttaminen oli kivaa, vaikka sujuvan rytmin taisin löytää vasta loppupäässä :)

Alussa oli hyppy josta suora linja puomille, mutta välissä piti käydä kurvaamassa mutkaputki toisesta aukosta sisään. Asettauduin mielestäni sopivasti putken suulle kaikki rintamasuunnat, kintut, liike, ohjaus osoittamaan oikeaan, jotta koira ei painaisi suoraan puomille... no eihän se painanut vaan selän takaa putken väärästä päästä sisään ja hyllytettiin heti alkuunsa... Se peli oli sitten sillä selvä. Todennäköisesti "tule" käskyllä koira olisi tullut oikeaan päähän putkea, mutta "läpi" käsky oli liian voimakas ja säntäsi selän takaa putkeen, kun olin vielä jättänyt ehkä aavistuksen liian vinoon niin se heti alas ponnistettuaan huomasi ekan pään ja käskyn kuullessaa säntäsi sinne eikä välittänyt ohjauksesta ja muusta... herkkä koira on myös vihjeherkkä. Vaikka rintamasuunta, kädet, jalat ovat ääntä voimakkaampia niin poikkeusrikkonee säännön eli, kun koira lähtee paikoiltaan se ei ole vielä ohjauksen imussa. Harmillinen hyllytys heti alkuun...

Hyllystä rentoutuneena keskityin loppuradan ohjailuun enkä varmistellut mitään ja sehän toimi... yksi harhautus tapahtui, kun en ollu putken jälkeen valmiina ottamaan koiraa taas haltuuni ja se ehti saada nenän maahan mielenkiintoisen hajun kohdalla ja meinasi unohtua hetkeksi mitä oltiin tekemässä Valssi onnistui mielestäni hienosti loppupäässä, kun rataantutustuessa tuijotin vain ponnistuspaikkaa enkä edes vilkaissut estettä :)

Kakkoset on siis korkattu ja on se kiva, että radoilla pääsee kikkailemaan eikä tarvi vaan juosta suoraan ja tehdä 1-3 leikkausta, valssia, persjättöä yms vastaavaa... takaaleikkauksia pitää muuten treenata! Niitä oli tuolla radalla ja ne eivät niin sujuvia olleet kuin toivoisi...

Mitäs muuta? Tokoa ei olla treenattu, paitsi ihan vähän seuraa -kurssilla. Mestiksiin mennään siis lahjattomat treenaa asenteella. Epäolennaiset asiat kuten auton unohtunut katsastus koettavat sotkea treenisuunnitelmia. Ollaan kokeiltu myös flyballia mutta Teslaa hieman häiritsi läpsiä liikkuvaa alustaa. Kokeillaan vielä uudestaan ihan mielenvirkistykseksi. Ei se ehkä ole meidän juttu silti kuitenkaan. Yhden jälken talloin kaverin pihanurmelle ja se homma meni puihin, kun nurmi paljastui kusiaisten valtakunnaksi. Onneksi Tesla ei tajunnut, miksi nenua alkoi kutittaa ja kirvellä ja karkasi vielä uudestaan keskeytetylle jäljelle, kun en voinut antaa sen syödä kaikkia kusiaisia... Täytyy katsoa tarkemmin, minne talloo ja ostaa säkki natural menua, jos ne eivät maistuisi kusiaisille?

1 kommentti:

  1. Ötököille ei Natural Menu kelpaa, mutta linnuille kylläkin.. :)

    VastaaPoista