maanantai 27. kesäkuuta 2011

Juhannus juhlittu

...ja treenattu.

Juhannusta edeltävällä viikolla oli taas ihana aamuvuoro ja pääsi treeneihin. Maanantaina oltiin palveluskoiran treeneissä ja tehtiin liikkeitä kokeenomaisesti viimeisen kerran kunniaksi. Tosin mä en ole ollut mukana muilla kerroilla, kun on ollut tanssia tai töitä. Tulipahan taas todettua, että meidän ongelma on paikallamakuu. Koira ei pysty makaamaan rivissä vieraiden koirien välissä ahdistumatta ja nousematta ylös. Korjausehdotukseksi saatiin se perinteinen, että ota vähän tukasta kiinni ja vie takaisin. No sitä ei tule tapahtumaan, että jatketaan treeniä omin neuvoin, kuten tähänkin asti niin eiköhän se jonain päivänä loksahda kohdalleen. Jäävät sujuivat kivasti ja kadonneet käskyt on taas löytynyt treenin avulla. Joitain asioita on vaan niin helppo treenata. Seuraamisesta saatiin kehuja, vaikka haukkuja oltaisiin kaivattu. Syksyn ohjatut tokot ovat yllättäen valtava kysymysmerkki. Onneksi leirillä on kaksi päivää Lentsua niin saa taas puhtia treenata.

Tiistain oli agitreenit ja mä otin taas käyttöön taikakalun nimeltään kosketusalusta! Ja se kannatti. Nyt otetaan se taas kontakteille, jotta koira irtoaa itsenäisesti loppuun asti, vaikka en juoksisi rinnalla. Kosketusalustan kanssa vauhti puomilla oli silminnähden eri, kun jättäydyin jälkeen. Kepeillä kokeilin sitä myös targettina, mutta ei toiminut ihan yhtä hyvin. Kepeillä sama juttu, että kaipaan vauhtia ja itsenäisyyttä. Itsenäisyydellä tarkoitan, että kestää pujotella ilman että juoksen perässä tai kestää reippaan vedätyksen ja irtoaa vähintään viiden metrin päästä. Tarvisi ne hallilla majailevat vinokepit apuun tai tilauksessa olevat 2x2 -kepit. No vielä on matkaa sinne kolmosiin saada nämä pikkujutut kuntoon.

Torstaina lähdimmekin ajelemaan Helsinkiin, joten jätin keskiviikon haut väliin. Otettiin Terhi kyytiin Tampereelta ja suunnattiin Teslan siskon Selman luo, jossa myös Sara ja Sanna. Vietimme juhannuksen siis täysin tyttöjen kesken lautapelien ja valkoviinin sekä grillailun parissa. Käytiin tietty perjantaina treenailemassa tokoa jollain kentällä jossain päin pääkaupunkia. Paikallamakuuta otin ja ei se ollut yhtään niin ahdistavaa schapejen kanssa, mutta muutamia toistojen tuomia epäonnistumisia tuli, mutta onnistumiset veivät voiton. Sitten otin ruutua, mitä pitäisi treenata enemmän, että koira oppii hakemaan sitä. Mä oon ajatellut "ruutu" käskyä virittelyyn, mutta se on myös lähetyskäskynä, joten joku toinen olisi parempi kuulemma. Kokeilin myös vierasta metallikapulaa, jota kantoi hienosti, mutta pitäminen ei vaan luonaa. No tätä ollaan treenattu hävettävän vähän. Syö kummasti treenimotivaatiota, kun tahtoisi saada paikallamakuun kuntoon, että voi joskus saada sen ykköstulokset alokkaasta =)

Lauantaina ajelimme Heinolaan pienen mutkan kautta =) Kävin tutustumassa yhteen valloittavaan karvaiseen komistukseen. Pentukuumetta on siis ilmassa enemmän kuin laki sallii, minkä tosin varmasti moni on jo huomannut, tajunnut tai arvannut. Päätös pennun ottamisesta oli lopulta helppo ja sen olen kaikinpuolin järkevästi perustellut sopivaksi juuri tähän ajankohtaan. Ja loppukesästä sekä alkusyksystä on myös runsaasti aikaa sosiaalistaa uutta tulokasta sekä opetella elämää kahden koiran kanssa. Tämä kesä on kasvatettu pentutiliä kolmivuoro työn parissa ja tultu siihen tulokseen, että keväällä valmistun kyllä niin tasan päivävuoroon kuin se vain on mahdollista, mutta näitä mahdollisuuksia on onneksi aikaa kartoittaa runsaasti. Pentueiden kanssa ei ihan heti sitten tärpännytkään ja mietin jo kompromissejä värin, sukupuolen ja ajankohdan suhteen. Jopa rodun. Juhannuksena tapaamani komistus kyllä edusti niin ulkoisesti ja luonteeltaan sitä mitä haen. Nyt sitten vain innolla odotellaan ja palaillaan näihin pentuasioihin sitten, kun ajankohta on kypsempi!

Heinäkuulle onneksi riittää ohjelmaa. Tesla saa jäädä loppu kesäkuuksi lomailemaan Heinolaan. Mulla on yövuoro ja taas on helteitä luvattu. Kämppä kyllä pysyy viileänä, mutta lenkkikelit ovat sietämättömät, jos mennään lähemmäs 30 astetta ja sitten, kun olisi paras aika ulkoilla niin joutuu töiden pariin. Ja mulla on myös aikamoinen urakka edessä saada kämppä kuntoon, joten tämän viikon urakka on siinä. Perjantaina on myös agipalaveri, josta pitää suoraan töihin mennä, joten nyt ei tarvitse sitäkään miettiä koiran suhteen. Ehkä mä muutaman päivän kykenen elämään ilman koiraa. Tekee Teslalla hyvää lomailla. Ja lauantaina ajelen taas takaisin itärajaa kohti, kun ilmoittauduin Mikkeliin kisoihin kolmen startin verran.

Toisena viikonloppuna on sitten agirotua, jossa tarkoitus juosta kahdessa joukkueessa. Lammaspiskit ykkösessä Teslan kanssa ja lammaspiskit kakkosessa alunperin Alman kanssa, mutta nyt näyttää siltä, että Nada pääsee agiliitämään. Nada on varmempi ja tauko on tehnyt sille huippua. Heinäkuun kolmas viikonloppu on vielä avoinna. Silloin mulla olisi pitkä vkl tehdä vähän pidempikin reissu. Neljäntenä viikonloppuna on Rauman agilitykisat ja viimeisenä Pori KV, jonne viime tippaan sain Teslan ilmoittua. Sinne mun ei kyllä tarvitse itse mennä, jos on parempaa tekemistä ;) Ja elokuun alussa onkin sitten jo schapendoesleiri! Ja sitten alkaa pian LOMA. Tai no koulu alkaa myös, mutta amis on vähän sama kuin loma. Blogiin yritän päivittää kisaraportteja ja kuulumisia!

...tosin koneella olo aikaani tulee syömään schapeyhdistyksen jutut ja muu säätäminen sähköpostin kanssa, mutta onneksi ensiviikonloppuna tulee toivottavasti se UUSI KONE =) On taas elämä helpompaa!

Välillä vähän viileämpääkin kesää kaikille toivotellen!

RiinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti