keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Pirteät pakkastreenit

Ainakin koiran osalta =) Eilen maanantaina oli mulla käsissäni pieni energiapommi! Kai se on ladannut paukkuja, kun pakkasrajat paukkuivat taas parinkympin paremmalla puolella jopa kolmeakymppiä himoiten.

Maanantaina lähdettiin tokotreeneihin pakkasta ollessa vain kymmenisen astetta! Treenattiin alkuun ruutua ja Tesla ei ole varmaan ikinä juossut sinne moista kyytiä. Mulle tuli kiire heittää lelua. Ruudussa oli siis targettina springlespurkin kansi (ei namia) ja kävin sen ekan kerran näyttämässä niin, että Tesla istua odotteli sopivan matkan päässä ja sitten palasin lähettämään ruutuun. Treenikaverit pohtivat, miten saada koiran ymmärtämään ruudussa seisomisen ja itse ainakin koen sen jujun juuri siinä, että koira osaa juosta täysiä ruutuun ja luonnollisesti kääntyy sitten ohjaajaa kohti ja tässä vaiheessa palkka lentää ihan kuin luoksetulon pysähdyksissä ja sitten vielä, jos ehtii ruutuun leikkimään ja osaa heittää lelun sopivaan kohtaan niin kaikki hyvin ;) Kaikki muut veivät ruutuun namialusta, eli palkkasivat koiran ruutuun juoksemisesta, ei seisomisesta. Me ollaan tätä ruutuun juoksua treenattu sitten ihan omanaan ja näkyvällä palkalle eli lelu tai nami kipossa. Eikä tuo montaa toistoa ole tarvinut, että on oppinut juoksemaan ruutuun vauhdilla. Tällä kertaa haastetta toi Teslan treeniin se, että ruutu oli valmiiksi kylvetty täyteen namia, mutta hyvin tuo silti lelulle lämpeni...

Sitten katseltiin kateellisena, kun muut ryhmäläiset osasivat odotella rauhassa vuoroaan, Tesla luonnollisesti ei. Kaikki muut ovat jotain lintukoiria ;) Eikö se riitä tekosyyksi? Vähän otettiin hyppyä ja sain Teslan hyppäämään jo vähän parempaan kohtaan... Ihan vaan hypyn takia ei kyllä hankita koularia alosta, toinen on hihnassa seuraaminen :D

Sitten otettiin luoksetuloa! Ja Tesla on taas treenannut itsekseen!!! Nyt se oli opetellut tulemaan eteen jopa niin, että astui kerran varpaille... Puolen metrin turvaväli oli hukassa. Tosin tästä tiiviimmästä eteentulosta se ei osannut heittää peppuaan yhdellä kerralla tarpeeksi hyvään perusasentoon, mutta se on vaan hiomiskysymys, jee :)

Sitten ehittiin vielä juosten seuraamista käännöksineen. Ei ollut enää niin kaunista katseltavaa, mutta koiran kontakti säilyi, joten se on jo sekin jotain. Eihän me tätä olla edes treenattu...

Huomenna on viimeinen WeCAn jäsenten ilmo TVAn viimeiseen hallikokeeseen. Kai se on sitten pakko mennä sinne pelleilemään. Onhan meillä kuukausi aikaa treenata alo kuntoon? Ja ohjaajan on korkea aika korkata tokoura. Ehkä se treenaaminen on sitten helpompaa ja motivoivampaa, kun tietää tavoitteet? Mä olen tyytyväinen, jos saadaan kokeessa edes muutamasta liikkeestä muuta kuin nolla.

Säähän nähden lämpimän tokohallin jälkeen agihalli tuntui jäätävältä ja mä olin jo rataantutustumisessa niin kohmeessa, että jotenkin keskittyminen katosi ihan hukkateille. Koira oli lämpimässä autossa takkipäällä odottelemassa vuoroaan ja ihan hyvä näin, sillä kotiin lähtiessä auton lämpömittari näytti taas sitä parinkymmenen asteen pakkasta. Ei oltaisi tällä säällä kyllä kotoa lähdetty ratatreeniä ihan heti vääntämään, mutta pääasia, että koira toimi kuin unelma, vaikka ohjaaja oli ihan jäässä. Nyt meillä alkaa olla vauhti aika kohdillaan. Estevarmuutta vielä lisää, tarkoittaa sitä, että koira juoksee tykkinä kepit, puomin ja keinun niille mentyään teki ohjaaja takana sitten mitätahansa. Jätetään kyllä näiden hinkkaamiset suosiolla leudoille säille, aikaa on!

Mitäs muuta? Maaliskuussa olisi tarkoitus viedä Tesla kuvattavaksi, lonkat ja kyynäret. Jossain vaiheessa pitäisi silmät tarkastaa myös tämän vuoden aikana, mutta olen laiska bongailemaan noita tarkastuksia eikä niillä ole mikään hengenhätä. Schapelehteä olen kovasti taittanut, kuhan nyt vaan saisi kaiken materiaalin kasaan niin lehden saisi purkkiin. Onneksi se "viivästyy" musta johtumattomista syistä. Tai viivästyy ja viivästyy. Ilmestyminen maaliskuussa ja toistaiseksi elellään helmikuuta. Sitten, kun saa taittohommat kasaan ja muuta niin onkin aika alkaa paimenleirejä rahastamaan. Puuhaa riittää, mutta mitä sitä ei tekisi rakkaan rotunsa eteen? WeCAn vuosikokouksessa kävi vielä hullummin ja tätä nykyä ollaan hallituksessa, mutta mikäs sen parempi hallitus aloittaa uransa kuin agilityhallitus. Ainakin mulla on kovasti intoa kehittää lajia/harrastusta/seuraa/itseäni ja mielipiteitä asiaan kuin asiaan =) Katsellaan, miten tämmöinen epäsatakuntalainen luonne soveltuu joukkoon... ;)

JA SUPERISTI ONNEA FLYING DUSTER'S T(eellä alkavien biisien)-PENTUE TIME BOMB, TIME TO WASTE, TROUGH THESE EYES (jep virallisesta nimestä uupuu yksi h) SEKÄ TROUBLE SEEKER 19.2. TULI TÄYTEEN KAKSI VUOTTA!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti