sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Very well handled!

Kyllähän nyt Teslan kaltaista koiraa on helppo esittää, kun se toimii kehässä kuin unelma. Aikamoinen kehu silti kehäkammoiselle handlerille, joka on juossut kehänauhojen sisällä alle kymmenen kertaa elämässään eikä ole koskaan pahemmin treenannut näyttelyesiintymistä. Tokosta on kyllä hyötyä kehässä tai sitten Tesla on vaan luonnonlahjakkuus ;)


Tesla tosiaan repäisi tänään Turku KV:ssä aikamoisen potin eli rotukehässä tuli kaikki mahdollinen hienon arvostelun kera:


Very typical. Exc. propertions & temperament. Very well handled! Feminin head. Good lines. Correct chest. Very good angulation. Very good movement. Acceptable coat. 
NUO/ERI NUK/1 SA PN1 ROP SERT CACIB

Tuomarina oli Itävaltalainen Phyllis Poduschka-Aigner, joka arvosteli myös ykkösryhmän koirat. Kokoontumiskehässä ei vilkaisutkaan koiraa vaan totesi "we know allready" tai jotain vastaavaa. Loppu odottelut Tesla esitti maahan-hau-down-maahan-hyppyvasten-hau häntä vinhasti heiluen, kun muut koirat seisoivat ympärillä puupökkellöinä. Tunsin oloni hieman ulkopuoliseksi jakkupukujen, harjojen ja suihkepullojen keskellä. Onneksi en aamulla vetänyt päälleni hupparia ja tennareita. Ehdin onneksi hieman ajatella ennen isoa kehää, kun meidän edessä oli joku sheltti, jonka omistaja käveli kunniakierroksen ja jätin reilusti väliä, mutta onnistuttiin silti saamaan heidät kiinni puolessa välissä kehää. Loppuajan keskityin koiran aloilla pitämiseen, kunnes tuomari tuli kohdalle ja yllätykseksi heilautti jatkoon kahdeksan muun koiran kanssa. Sitten taas keskityttiin aloilla olemiseen kunnes päästiin vielä eestaas juoksuun. Seuraavaksi koettiin pienoinen järkytys, kun kuuluttaja kuulutti, että neljänneksi sijoittuu schapendoes!

Eihän tässä voi olla kuin äärettömän ylpeä pikkupiskistään. Suurkiitokset Lauralle, Anssille ja Heiskulle, jotka malttoivat olla meidän kanssamme loppuun asti, vaikka Teslan ja Heiskun kehät olivat heti aamusti. Kyllä nuo näyttelypäivät ovat vaan väsyttäviä, mutta hyvin Teslalla riitti vielä energiaa isoon kehään, nyt kyllä maittaa uni. Nyt olisi sitten kaksi SERTiä plakkarissa, joten kai se kolmas on pakko metsästää joskus. Seuraavan kerran kehässä varmaan Raumalla toukokuussa. Kevät keskitytään agilityyn, tokoon ja tanssiin. Vielä ei hurahdettu näytelmiin, vaikka ihan mukava oli nähdä muita schapeja (paljon vieraita naamoja ja koiria) ja hieman ehti siinä kahden kehän välissä juostessa juorutakin. Kyttäsin siis myös naapurikehän enkkusprinkkuja ;) Ison kehän odottelun ansiosta pääsin myös seuraamaan briardkehää, ahdistelin muutamia silmiin pistävien briardien omistajia (enkä osunut kovin hutiin, enkä tarkoita kehässä pärjäämistä, vaan omaa makua) ja hieman myös ikäviä uutisia kuulin, kun meidän Sallin Lyyli-sisko on lopetettu joulukuussa :`(

Asiasta iloisempiin. Huomenna koetetaan ottaa palkintokuvia, tokoilla ja agiliitä, seuraavaksi siitä raporttia! Enkä aio suostua ylimääräisiin työvuoroihin.

ps. edit 23.1 Eilisestä sulatellessani unohdin tuon otsikoinnin tärkeimmän pointin eli erityisen iloinen olen tuosta, että tuomari arvosti sitä vapaata tyyliä, jolla mielestäni koira kuuluu esittää eli hihna löysällä hölkäten ja omin jaloin seisten vapaasti.

3 kommenttia:

  1. Ihan superpaljon onnea RYP4:selle!

    T. Katsu & Peppi (Lumikuono Dacia Gabasa)

    VastaaPoista
  2. No kyl kai me ny jäätii iha innoissamme kattoo ku sää kahmit kaikki pokaalit ja ruusukkeet :)
    -Laura

    VastaaPoista