maanantai 29. marraskuuta 2010

Tauko tekee terää

Mulla on aivan uskomaton pikku agiliitäjän alku! Pakkanen kiristyi uhkaavasti, mutta treenihinku oli valtava ja onhan tässä juoksujen takia taukoa pidetty. Meillä oli onneksi vielä viimeisen ohjatun kerran kahden koiran treenit pakkasesta huolimatta. Alkuun ei näyttänyt hyvältä, kun joku idiootti oli jättänyt autoon valot eikä ooppeli sitten suostunutkaan starttaamaan. Onneksi on hyviä ystäviä, jotka auttavat hädässä ja pääsin vetämään treenit, sain koiran lämpimään autoon kouluttamisen ajaksi ja sitten sain vielä kyydin kotiin. Auto saa luvan käynnistyä huomenna.

Tesla oli ihan innoissaan ja sillä oli uskomaton vauhti. Neiti yllätti oikein todenteolla. Tässä on rata, jota treenattiin:Alkuun lähdin oikeaa puolta, mutta ohjaaja ehdotti vasempaa, jotta saisi paremman linjan keinulle ja sitten tuli kokeiltua, miten koira kestää takaaleikkauksen ennen keinua ja sehän kesti! Keinulta muurille kokeiltiin layerointia ja Tesla haki renkaalle loistavasti ja suoritti sen oikein. Voisko joku kertoa, miten olen opettanut tuolle renkaan, kun se osaa sen niin kivasti ja en muista opettaneeni koko estettä? Aikoinaan Tiltun kanssa rengas oli yksi tuskien taival...

Muurilta hypylle olisin itse vääntänyt persjätön tai valssin, mutta kouluttaja ehdotti harjoittelee takaaleikkausta ja olihan se fiksumpaa, koska Teslalla en olisi valssaamaan ja persjättöön ehtinyt kunnolla... Vauhti tuo myös vanhan ongelman tullessaan, nimittäin puomin ylösmeno kontaktin. Muurin palikka meillä toimi vähän nihkeästi, koska Tesla hyppäsi sen yli, mutta rima maassa rikkoi askelrytmin ihan ok.

Seuraava pätkä meni A-esteelle hyvin, missä kohtaa hiottiin sitten linjausta. A-esteeltä putkeen meni ekalla kerralla ihan nappiin, seuraavat sitten vähän sinnepäin. Kaiken kohokohta oli kyllä kepit! Muistelin, että ne oli aika huonossa jamassa vielä vasemmalta puolelta, mutta mitä vielä, alusta loppuun ne pujoteltiin itsenäisesti. Toistoilla tuli vähän töksähdyksiä ja vinkiksi sain, että pitää säilyttää ohjaus päällä alusta loppuun. Eli siis pitää se käsi vaan siinä paikoillaan. Kepit olen alusta opettanut itsenäisiksi ja semmoiset ne melkolailla ovatkin. Sisäänmeno oli myös todella hieno.

Kertakaikkiaan hyvän mielentreenit ja jätettiin touhu suosiolla yhteen kierrokseen. Eli siis treenattiin rata alusta loppuun pienissä pätkissä, kunnes koutsi oli tyytyväinen meidän suoritukseen. Tulee kyllä ihan ikävä nykyistä kouluttajaamme. Ollaan saatu olla syyskausi ihan loistoporukassa ja saatu paljon irti. Seuraavaksi sitten tonttuepikset ja varmaan jotain omatreeniä tulee tehtyä hallilla.

Eilisissä koiratanssitreeneissä opeteltiin uutta askelkuviota, johon sai liitettyä alituksen. Teslan jätin vielä kotiin, kun treenit pidetään olohuoneessa taloudessa, jossa asuu kaksi urosta ja kyllähän tuo vielä juoksun loppuun tuoksuu väkisinkin. Ja ryhmässä on muutama pieni uroskoira ja oman kokemuksen mukaan pienet urokset ovat seksuaalisesti varsin aktiivisia, joten me jätettiin yhteinen treeni suosiolla kotiin. Eikä se ollut huono juttu, sillä saatiin kuivaharjoitella "eteen-taakse-sivulle-taakse" -kolmiota ja kotona otin siihen koiran messiin niin hommahan sujui kuin tanssi. Sitten naksuteltiin jonkin verran peruuttamista. Peruuttamisessa lienee meillä hitaasti hyvää tulee metodi olevan paikallaan. Tähän varastettiin Lauralta ja Heiskulta "pakki" vihjeeksi ja käsimerkit, joita en ala selittämään. Pitää joskus videoida meidän tanssiliikkeitä...

Tokoo olemme treenailleet NIHKEÄSTI. Välillä vähän perusasentoa vahvistettu naksulla, sitten täyskäännöstä vasempaan. Siinä ne taisi olla? Epäilen vahvasti, että perjantain tokotreenien jälkeen tulee yhtä positiivista hehkutusta meidän etenemisestä :D

Viikon treeniohjelma: Peruutuksen ja kumarruksen naksuttelua, jalkojen välissä ja oikealla puolella seuraamista, alituksia lähinnä ohjaajan koordinaatioksi ja koiranjumpaksi, vahvistusta seuraaville vihjeille "kieppi", "pam", "pyöri" ja "round" (kieppi toiseen suuntaan eli oikeaan). Yritystä videoida jotain ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti