tiistai 19. lokakuuta 2010

Vaihteeksi agipäivitystä

Agilityä ollaan treenattu nyt maanantaisin ja siinä se on aika pitkälle ollut. Keppitreenit on vähän jäänyt... kröhöm. Toisaalta ne ovat aika hyvällä mallilla. Toistapuolta pitäisi vahvistaa. Lähinnä, että koira ei hämmentyisi, kun se selkeesti kuvittelee, että mun on oltava aina sen oikealla puolella ja meinaa kääntyä takaisin. Ohjureilla ja vinoilla tätä ongelmaa ei ole, joten niillä vain ahkerasti toistoja.

Viikko sitten maanantain treenattiin hyllystä pihalle ja aika monta kertaa lennettettiin pihalle. Ja lähes joka kerta, koska koira karkasi A-esteelle. Eli nyt on sitten treenattavana haltuunottoa. Ja sitä, että koira ei karkaa muutenkaan joka kerta, jos jää seläntaakse tai muuta. Lopputulos on kuitenkin, että se on ihan sama kuinka paljon huudan ja kutsun "tänne" niin kyllä se ohjaus on se ykkönen, kun on ohjaajaherkkä koira. Nyt vaan pitää muistaa palkita koiraa siitä, kun se lukee ohjausta. Välillä hankalaa, kun tuntuu niin itsestään selvältä, että koiran pitää kääntyä sinne minne ohjaa =)

Eilisen treeneihin olin mielestäni tosi tyytyväinen. Tesla teki alusta tosi nättiä pätkää ja keppejä otettiin ohjureilla koiran vasemmalta puolelta ohjaten ja vauhtiakin oli yllättävän paljon. Treenattiin maxien joukkue-agirataa. Aika paljon treenattiin vekkejä ja niissä tosiaan sitä, että kun kääntää koiralle osittain selkänsä se ei tarkoita sitä, että saa hypätä metrin minne lystää vaan palkitaan, kun lähtee mukaan ohjaukseen. Selkeästi selitetty?

Osittaista hallintaongelmaa lukuunottamatta olen aika positiivisilla mielillä aloittamassa meidän kisauraamme tällä hetkellä. Kisatilanteessa kyllä paketti hajonnee käteen, kun oman jännityksen myötä viimeisetkin hallinnan rippeet katoaa. Tällä hetkellä myös tuntuu, että tokostakaan ei ole apua, koska Tesla tuntuu joka treenikerralla entistä malttittomammalta ja villimmältä :D Ja komentaa mua minkä kerkiää...

Meillä on kyllä nyt ihan mahtava agiryhmä ja kouluttaja, mutta vuoden alusta joutuu jälleen vaihtaa ryhmää :( Nyt nautitaan kuitenkin loppuvuosi ja valmistaudutaan tulevaan kisauraan =) Ehkä sitten taas sijoitan agilityn lumoon, jos siltä alkaa tuntua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti