torstai 10. elokuuta 2017

Kesäloma hurahti...

Hurja parin viikon kesäloma meni ja oli. Mitään mullistavaa ei saatu treenirintamalla aikaan, vaikka hieman päästiin heti loman alkuun jäljelle ja hakumetsässä tuli pyörähdettyä kiitettävän monesti. Tokot, tottis ja rallyt taas jumittavat todella pahasti paikoillaan, joten jostain täytyisi kaivaa se treenimotivaatio alkukesän sairastelun päälle. Ohmi on päässyt käymään sentään kerran kuussa Lentsun perustaitokurssilla, mistä ollaan saatu paljon hyödyllisiä läksyjä, mutta niiden tekeminen on tosiaan jäänyt syystä, mutta ehkä tämä loppukesä ja syksy pysyisi itse terveenä ja riittäisi enemmän energiaa treenailuun :)

Zeldan kohdalla toki alkukesän aitaan törmäilyt ja kuperkeikat metriseltä ovat vähän syöneet treeni-intoa, kun tuo koira oireilee jumituksia enemmän henkisesti kuin fyysisesti. Agilityssä se painaisi täysiä, vaikka missä kokovartokipsissä, mutta nyt ollaan päästy hyvään hoitoon Kankaanpäässä ja toivottavasti kroppa tulee kuntoon ja saadaan kaivettu toko-ongelmat naftaliinista ja rallateltua muutama agirata loppuvuoden tavoitteen tavoittelemiseksi.

Hieman jotain lomatunnelmia, mitä kännykkään ehti tarttua:

Ohmi on tavannut paljon kavereita ja Zelda päässyt lutraamaan. Ei ihan niin usein kuin tavoite oli, mutta parempi hieman kuin ei lainkaan.

Tesla on kunnostautunut todenteolla veteraanikehissä ja päihittänyt nuorempiaan ihan yliodotusten. Kesän kuuden näyttelyn veteraanitourneesta saatiin kaikista erinomainen arvostelu ja viidestä SA:n kera. Viidesti oltiin ROP-vet, kerran PN2, kahdesti VSP ja viimeisessä show'ssa Porissa, josta kuva ja arvostelu vielä ROP! Olen todella tyytyväinen. Salossa Goldelieve jätti SA:n antamatta johtuen koiran keveydestä ja sanoikin, että saa olla kevyt, mutta tämä on "like a bird", mutta onhan se tässä vuosien varrella huomattu, että osa rodun erikoistuomareista arvostaa hieman raskaampaa rakennetta ja mulle taas kelpaa tuommoinen kevys sporttiversio. Ja kapea se on tuo Ohmikin, joten ehkä siitäkin tulee hyvä sporttikoira... toki se saattaa tuosta vielä kehittyä, mutta ei se onneksi raskas ole, vaikka toki showkehissä kaivattaisiin ehkä hieman enemmän kroppaa, mutta meidän tavoitteet ovat ensisijaisesti muualla. Porissa saatiin kuitenkin viimeisestä pentukehästä KP ja Ohmi oli PEK2 velipojan viedessä voiton. Teslan kanssa oli vähän tavoitteena kerätä 5 ROP-vet pistettä vuoden schapendoeskisaan ja se tuli nyt tehtyä, joten seuraavaksi varmaan mennään Seinäjoelle, jossa erikosituomari, joka ei ole vielä meitä arvostellut ja sitten messarit. Ja jostain ulkomaanretkestä haaveilen.

Zelda pääsi vielä loman lopuksi rallattamaan oikein arvokisoissa, kun sille tarjoutui paikka meidän seuran toisessa piirimestaruusjoukkueessa, Satakunnan ekoissa agilityn joukkuepiirimestiksissä. Mitalleille ei päästy, mutta komea kuperkeikka onnistuttiin tekemään radalla yleisön hereillä pitämiseksi :)

Vaikka kesäloma hurahti niin onneksi on vielä kaikkea kivaa odotettavaa, kuten SBRY leiri ja Ahvenanmaan agilityretki! Ainiin ja Rallytokon SM karkelot... Teslan kanssa ollaan Schapendoes Ry:n joukkueessa :O

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti