Ohmin haut 2019

14.12 Anola (4xtyhjä, 1xlöytö + pako toiselle puolelle)
6.12 Haamuja tuulessa -hakuvalmennus, Tuusula

9.11 Ulvila. Neljä suoraa pistoa seisovilla maalimiehillä. Ilmasut hyvät!
20.10 Kankaanpää
Vieraan maalimiehet ja vieras hakurata. Neljä suoraa pistoa. Seisovat ukot, paitsi kolmas umppari.

12.10 Anola
Ohmille seisovia maalimiehiä. Ilmaisun alotukset hyvät.

5.-6.10 SPEKOLEIRI

24.9 Hyvelä (ilmaisu)
26.9 PEHA
19.9 PEHA
17.9 Ruskila
10.9 Kumikuja (speko)
5.9 PEHA
29.8 PEHA
28.8 Anola (spekon alkeiskurssi porukan kanssa treenit)
27.8 Anola

24.-25.8 BB-leiri 2xhakutreenit

21.8 Anola (spekon alkeiskurssi porukan kanssa treenit)
14.8 Anola (spekon alkeiskurssi porukan kanssa treenit)
13.8 Vanhakaatis
8.8 PEHA
6.8  Anola
1.8 PEHA
28.7 Kukonkiventie
25.7 PEHA
23.7 Harjavalta
18.7 PEHA
16.7 Anola

14.7 Haamuja tuulessa, Jämi


13.7 Haamuja tuulessa, Jämi


11.7
Spekotreeneissä tehtiin nyt pelkkää ilmaisua Zeldan avulla.

9.7 Ruskila
Suora, suora, L, Suora (hyvä treeni oli, mutta jälkihuomio haamuja tuulessa leirin jälkeen, että ällät veke ja tyhjät tilalla, kun suorakuuri ohi)

4.7
Spekotreeneissä ulkona kontissa ukko sekä pari rakennuksessa toinen alhaalla ja toinen ylhäällä.

25.6
Kaksi ekaa sai haamun, joka eteni koiran näkemättä. Ekaa kertaa nämä onnistui jotenkin eikä otettu edes apua kääntymiseen. Kolmas oli vahinko tyhjä. Ei vaan osunut maalimies nenään ja sama kävi meidän jälkeen kokeneemmallekin koiralle, että ei ihan heti löytänyt, joten hyvä etten hinkannut lähetystä vaan sain kehuttua tyhjästä. Neljäs valmis suora onnistui kaiken lisäksi tämän vahinkotyhjn päälle erinomaisesti! Jos olisi ollut viiden piilo merkattuna olisi voinut sen ottaa vielä. Tästä taas muistutus, että pitäisi olla aina ne yhdet ylimääräiset piilot, jonne siirtyä eikä laiskotella radan kanssa.


20.6 Spekotreenit pehalla
Tässä karkea kuva meidän treenistä:
Ensin katsottiin pelkkää maalimieskäytöstä ja tähän hyvät ohjeet maalimiehille. Sitten etsintäsuunnitelmassa kahdeksikkona kiertää alue, jolla erilaisia rakennuksia sekä kontteja. Kuvassa suurin piirtein, mutta todellisuudessa oli vähän enemmän sälää. Ukot oli valmiina niin etten itse saanut tietää missä ne oli.

18.6
Hakutreenit teemalla erikoiset piilot. Vasemman puolen eka ukko sai taas haamun, kun kohdensi. Oikea puoli valmis ilman apuja vallihaudassa ja toinen vasemmalla suuren kiven päällä valmis. Hienosti selvittiin. Viimeinen pisto tosin aika vino, mutta en saanut korjattua, kun sai jo hajun.

11.6
Harjavallassa. Keskilinja tehtiin poikittain "rataa" nähden niin ettei ollut selkeä polku. Ensimmäisellä pistolla treenattiin kohdentamista ja focuksen säilymistä. Eli, kun sanoin missä ja koira keskittyi oikeaan suuntaan sai "haamun". Vasen puoli oli loivaa ylämäkeä. Sitten kakkos- ja kolmospistolle otettiin haamut mielikuvana.

8.-9.6 SBRY:n hakuleiri
Oma blogipäivitys :)

4.5
Ohmi treenaamassa Marin kanssa srk:n maastoissa. Tekivät kaksi suoraa pistoa. Ojan ylitys oli ollut haastava ja ottivat ääniavun.

30.5
Ulvilassa Spekon alkeiskurssin kanssa. 3xsuora, ekat kaksi ilman apuja ja viimeinen haamu.

11.5
Oltiin SRK mettässä. Tein Ohmille motivointitreeninä lyhyen norjalaisen sekametsän. Keskilinjaa käveltiin edes takaisin, kun kaksi maalimiestä "biletti" omilla puolillaan. Sitten maalimiehet vaipui piiloihin me vedettiin valjaat päälle ja tehtiin kaksi aika täydellistä pistoa. Vasen puoli makas ohjassa ja oikealla puolella oli todella ison ojan ylitys. Oikealla kokeiltiin ekaa kertaa tyynyä palkkana. Niin että leikki vasta, kun otin jo valjaan pois. Pidin Ohmia pannasta ja pieni hetsaus ja se pääsi leikkiin. Irrotus ja uusi hetsaus, haukahdus ja leikkiin. Oikein hyvä treeni tähän väliin.

9.5 (speko alkeiskurssi)
Tänään oli vuorossa rauniot. Siellä tehtiin niin että ihminen meni ensin palkkapurkin kanssa ja sitten antoi sen piilossa olijalle. Tässä ajatuksena, että raunioetsinnässä on aina muitakin ihmisiä hääräämässä alueella ja koira oppii alusta asti etsimään sitä hajua, joka ei ole paikalla. Eka maalimies piti nostaa ylhäältä päin. Oli alapuolella "kaivonreiässä". Toka oli "lokerossa" raunioiden alapuolelta ja koira sai hajun kun kiersi raunioita taas apparin avulla. Kolmas tehtiin kauemmas raunioista kivikasojen taakse ja lähetin Ohmin "tyhjään" kaarsi ensin vasemmalle kohti raunioita, mutta sai nopeasti hajun kaukaa ja irtosi kasoille, jossa paikansi aikansa. Toinen kierros treenattiin lisää alla olevia ukkoja ihan vaan että niistä sai palkkaa, koska nämä osoittautui ekalla kierroksella monelle tosi jänniksi. Ohmi olisi tokalla kierroksella mennyt jo ittekin reikiin, joten sen kanssa käytiin palkkien päällä ja käveltiin haastavimmilla osioilla.

8.5
Oltiin tiheämmällä puolella, missä paljon kaatuneita puita VK:lla. Nyt onnistu taas kääntyvä, kun oli ääniapu. En enää muista saiko viimeselle pistolle jonkun avun vai ei, mutta suunnilleen näin meni:

2.5 (speko alkeiskurssi)
Rakennusetsintää. Ensin kaksi pistoa niin että koira sai nähdä maalimiehen piiloutuvan. Toisessa etsinnässä oli haasteena kääntyvät ritiläportaan, mutta Ohmi selvisi näistä hienosti. Etsi muutenkin rakennuksessa innokkana häntä viuhtoen, kuten toki osasin jo arvata. Mukavaa vaihtelua etsintään! Toisellakierroksella ei varsinaista etsintää vaan "rohkeustesti" pimeässä, jossa koiran piti mennä maalimiehen perässä astetta haastavammat ritiläraput. Ohmi selvisi ylös ilman saattelua ja jopa alastulo onnistui. Ei kuitenkaan ihan vielä ole valmis etenemään näitä ilman apuja.

30.4
Harjavalta. Kaksi ekaa pistoa erinomaiset. Kolmosella käänty tarkistaa umpparia ja sen jälkeen harhaantui ja tuuli vei hajua kauas. Kesti pitkään tarkentaa. Nelosella lähetyksessä suorabaana (polku), mutta ei mennyt ihan perille asti ja maakuoppa osoittautui jotenkin varsin haastavaksi. Alkoi myös juoksentelu selkeästi painaa jaloissa. Hienot lähdöt joka pistolla. Vaikeuksista huolimatta etsi myös kaksi vikaa pistoa sinnikkäästi eikä kysellyt apuja.
28.4
Srk mettä. Kokeiltiin aiheuttaako etenevä samanlaista sahaamista toisella puolella ja auheuttihan se. Seuraavaan treeniin ääniapukokeiluun. Hakuleirejä odotellessa. Vikan piston lähetys vähän huono. Keksilinja myös kääntyi ja se selkeästi sekoittaa oman ja koiran focuksen.
25.4 (speko alkeiskurssi)
1.kierros 2xtuulitreeni (olin aika varma, että Ohmi syöksyy uimaan, mutta eipä mennyt vaan oli kokoajan todella hyvä työmoodi päällä!
2.kierros 1xtuulitreeni, jossa maalimies oli "laivassa". Ohmi sai taas kaukaa hajun ja juoksi reippaasti laivan sisälle syömään palkkansa. Neljäs maalimies menikin sitten huomattavasti haastavampaan piiloon eli lentokoneenrunkoon, jonne meni metalliset ritilärappuset, jotka monen koiran mielestä melko hurjat. Tämä tehtiinkin jokaiselle ns. näköpakona eli koira näki maalimiehen menevät piiloon. Tästä huolimatta Ohmikin rappusten sijaan ensin lähti kiertämään lentokoneen romua ympäri koettaen löytää vaihtoehtoisen reitin kovasti nenä kokoajan ylhäällä. Lopulta se toisen kouluttajan istuessa portaiden puolivälissä rohkeni kiivetä ruumaan ja selvisi sinne omin neuvoin ja uskalsi liikkua pimeällä ritilätasolla itsenäisesti ja löysikin maalimiehen penkiltä istumasta. Alaspäin raput tultiin jo paljon varmemmin.

22.4.2019 (speko alkeiskurssi)
Tehtiin 2xtuulitreenit. Ekalla pelkkä ruokapalkka, jonka Ohmi oli ryövännyt kokonaan ennenkuin ehdin maalimiehelle. Tokalla ruoka ja lelu. Lisäksi katsottiin ritilärappuja ensin yhdessä ylös-alas koiran kanssa ja sitten maalimies käveli raput ylätasenteelle, jonne lähetys ja palkka.

16.4.2019
Eka ukko etukulmassa. Vasemman puolet pistot hyvä suorat. Kakkoselle tarkoitus treenata kääntyvää. Ei osannut heti kääntyä oikeaan suuntaan, mutta sinnikkäästi itse etsi. Nelonen ei ollut ihan suunnitellut suora.
2.4.2019
Kauden aloitus kolmella suoralla. Kaikki ukot valmiina ilman apuja. Hienot suorat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti