maanantai 19. elokuuta 2013

Agia koko viikonlopun edestä

Ja on se agility hieno laji ja on mulla kaksi hienoa agilitykoiraa, vaikka sen toisen suhteen oon monesti varsin epäileväinen, mutta lauantaina saatiin Liuhdon Timon opissa valtavasti kannustusta ja intoa taas treenata ja jatkaa lajin parissa. Nyt täytyy vaan hakeutua mahdollisimman paljon koulutuksiin ja suunnitella ne omatoimiset treenit huolella eikä vaan räiskiä menemään.

Zelda oli aika huippu. Toki se alkuun oli aika raskas eikä lähtö ollut kovin kaunista, mutta sitten ne radan pätkät mitä tehtiin oli kyllä niin upeita ja koira käänty ja ennenkaikkea ohjautu! Ei Teslakaan huono ollut ja saatiin sen kanssa koko 29 esteen rata tehtyä läpi. Teslan kanssa ollaan nyt jotenkin löydetty se yhteinen "flow" ja se vaan paranee.

Paljon tuli hyviä juttuja ja keskustelua mm. rimojen pudottelusta, kontaktien kohdalla siitä taakse jäämisestä sekä sitten ohjaamisesta siitä jalkojen ja askelien tärkeydestä. Ja täytyisi kuulemma joskus treenata Teslaa ilman käsiä niin oppisi sen askelien merkityksen.

Sunnuntaina oli Tampereella schapejen rotumestikset, osallistujia oli ennätyksellisesti 14, joista puolet medien kolmosluokassa. Meillä oli Teslan kanssa sujuvaa menoa, vaikka koira ei kyllä kulkenut ja varsinkin pujottelut olivat sairaan hitaat. Tuloksena oli sitten ekalta radalta sen mukaan 0.91 ja tokalla kämmäsin alussa kiellon ja siihen meni sekuntteja, en tiedä olisiko päästy tuolla menolla ihanneaikaan ilman kämmiäkään, mutta onneksi Tuija otti meidät videolle.

http://www.youtube.com/watch?v=OrUg7d-NZGc&feature=youtu.be

Fiilis viikonlopusta agilityn suhteen kuitenkin molempien kanssa katossa ja ensi viikonloppuna yritetään kotikisoissa kuroa ne sekunnit kasaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti