maanantai 2. tammikuuta 2012

2012

 
Tervetuloa vaan, vuosi taas vaihtui ja toi talven tullessaan, kiitos siitä!

Loppuvuosi oli kyllä taas yhtä hulinaa… just kun vähän rauhottui niin pesukone päästi vedet eteisen läpi kellariin, kuten arvannette vesivahinko ja evakko siitä syntyi. Ja siinä ehdin jo ajatella viettäväni pitkän joululoman Heinolassa koirien kera niin pääsin yllättäen työhaastatteluun ja sitten sain vielä oman alan töitä, toistaiseksi täyspäiväisesti! Se siitä lomasta. No järkeilin, että Zelda saa nyt jatkaa lomaa kunnes tilanne rauhoittuu, koska se on mahdollista. Jos ei se olisi mahdollista niin sitten oisin järjestänyt asiat toisin, mutta nyt järjestin helpoimmalla. Ja Tuula saa treenata näyttelytreeniä, siihen sai luvan. Minulla ei ole mitään hinkua kauhukakaran kanssa kehään, mutta menin sen kuitenkin Lahden käyttökoirien näytelmiin ilmoittamaan. Onneksi on näitä vakiohandlereitä niin voi silloin tällöin näyttelyihin tunkea. Tesla kävi viime vuonna neljästi näytelmissä (messari kakspäivänäsenä) niin pyöreesti aina kolmen kuukauden välein ehdin unohtaa, että näyttelyissä lähinnä ahdistaa ja kehässä jännittää melkein enemmän kuin tokokokeessa.

Joulun pyhät vietettiin perinteisesti Heinolassa ja Zelda sai ensimmäisen pakettinsa sekä pääsi mukaan perinteiselle lemmikkieläinten hautuumaa lenkille. Loma sujui hienosti ja kaks ”vieraampaa” narttua sopeutui hyvin kolmen nartun laumaan. Tosin nyt on vähän Zelda alkanut Almalle ryttyillä, mutta Nadan ja Sallin auktoriteetti riittää pitämään pennun kurissa. Zelda pärjää Heinolassa loistavasti, mutta mulla alkaa olla jo vähän ikävä ja treenaamaan tekisi kovasti jo mieli, mutta tekee taukokin aina hyvää.Teslan kanssa oltiin uus vuosi maalla, siellä meillä oli kanssa sopuisa koiralauma. Teslan bestis Heisku-sprinkku ja talon uusi isäntä Hemmo.Ja vuoteen 2012!

Tiedossa taas kaikkea kivaa:

Agility

Tesla jatkaa ohjatuissa ryhmissä, Zeldalle haen paikkaa kesän ryhmiin. Keväällä ehkä joku alkeiskurssi, jos sopiva osuu tarjontaan. Tesla mahtui kuin mahtui schapejen agikoulutukseen, jossa kouluttajana Janita Leinonen. Marko varasi vissiin bestis-pennuille perjantaiksi Jaakon yksärin. Tammikuussa tiedossa Heinin koulutus Teslalle. Ja Orenius myös tulossa Wecalle. Kivasti koulutuksia tiedossa jo heti alku vuoteen! Tesla tavoittelee kuninkuusluokkaa ja ohjaaja kisamotivaatiota. Zeldan kanssa ei vielä mitään tavoitteita, mutta tehdään mahdollisimman hyvää pohjatyötä tulevaisuuden varalle.

Toko

Molemmat jatkanee TVA:n ohjatuissa ryhmissä, myös muille kursseille tarkoitus osallistua. Helmikuussa molemmat tytöt pääsee vissiin tuuraamaan yhden kerran Lentsun kurssille ja itse olen menossa ainakin tokoluennolle. Huhtikuussa Tesla on ilmoitettu Korreille ja Zelda on sinne varalla. Kesällä on taas schapeleirillä Lentsua. Ihan kivasti tokokoulutuksia, lisääkin voisi tulla.

Paimennus

Olen ehkä menossa toukokuussa molempien kanssa Kuttukuuhun. En ole vielä ihan varma ollaanko leirillä vai ei. Turun seudulta yritän keväällä katsella mahdollisuuksia vähän töiden ja rahatilanteen mukaan. Agi/toko kyllä varmaan jyräävät varsinkin Teslan kohdalla, Zeldasta en vielä tiedä millainen paimen siitä kehkeytyy. Tosin sen puolella toivoisin jonku PK-lajin jyräävän.

PK- ja pelastuskoiratouhut

Mulla on mennyt vähän maku pelastuskoiratouhuihin. On sen verran monta rautaa tulessa, että koen oman sekä muiden koirien treenaamisen suunnistusta tärkeämmäksi. Ja pelastuskoirat eivät tunnu oikein tarjoavan tavoitteellista treenaamista sillä saralla. PK-puolella on alkanut hieman jo kallistua kuppi jäljen puolelle. Sitä kun pystyy treenaamaan ilman treeniporukkaa ja esteetkin on käytössä Tupalan kentällä ja esineet saa metsään itsekin. Teslan kanssa en enää edes haaveile, mutta varmaan aina tilaisuuden tullen mielenvirkistys hakuillaan ja varmaan myös tallotaan mielenvirkistysjälkiä. Katsellaan Zeldan kanssa selvinee, kun lumet sulaa kumpaa touhua aletaan vääntämään… talvi aikaa sulatella ja tietty treenailla ”tokomaisesti tottista”. Tokossahan ne tavoitteet on korkealla joka tapauksessa ;)

Näytelmät

Täytykös näistäkin jotain kirjoittaa? Zelda pyrkii esiintymään kerran joka ikäluokassa kehässä ja sitten erkkariin olisi tarkoitus mennä. Tesla sai oikeastaan viime vuonna kaiken ”tarvittavat” ja voittajatittelin kaupan päälle. Ulkomaille pitäs seuraavaksi lähteä? Ruotsiinkin ois ”rajat paremmin auki” ;) Ihan matkustamisen ilosta nuo ulkomaan näytelmät kiinnostaa, Suomen ei kyllä tippaakaan. Ja kyllä kiukuttaa, kun saatiin mukamas pääsylippu Cruftiin, mutta ei sitten kuitenkaan. Viharakkaussuhteeni britteihin taas vahvistui. Ehkä hairahdun ilmoittamaan jommankumman tai molemman Harjavallan, Rauman tai Porin näyttelyyn, kauemmas ei kyllä lähdetä, paitsi Ouluun ja Rovaniemelle ;) Ja ihan tarkennukseksi, että schapejen agimestikset saattavat olla Rovaniemellä samassa kuin joku näytelmä.

Vuosi 2012 vaikuttaa siis vallan lupaavalta, kunhan tästä alkuvuoden evakosta nyt ensin selvitään kunnialla! Onneksi on ihania ystäviä, joilta saa apua eli hätämajoitusta.

Ja se hihnan toinen pää

Täytyisi virallistaa tuo koulutusohjaajakurssi käydyksi vihdoin ja lähettää anomus kennelliittoon… tarkoitus oli käydä myös koetoimitsijakurssia ja ratamestarikurssia, mutta molempien kohdalla on nyt mutkia matkalla. Haaveissa olisi järjestää jotain tokokoulutusta Porissa, mutta katsellaan. Ja jos vaan suodaan niin myös agilitykoulutukset Porissa jatkuu joko allekirjoittaneen tai toivottavasti sitten jonkun muun toimesta. Agilityn parissa intoa siis riittää toimia, vaikka kuinka! Ja varmasti  entistä enemmän, kun päätin jättää rotuyhdistyshommat omaan arvoonsa ja osallistua vaan mahdollisimman paljon koulutuksiin ja muihin aktiviteetteihin ja olla kiitollinen kaikille aktiiveille, jotka jaksavat! Aattelin myös valmistua vihdoinkin ja tehdä töitä =)

Loistavaa vuotta 2012 kaikille ja paljon treeni-intoa!

Ps. Tesla on ilmoitettu myös MH-kuvaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti