perjantai 9. joulukuuta 2011

Tokon alkeet taottu

...taas vaiheeksi ainakin ohjaajan päähän tuoreina. Zeldan kisatokon alkeet -kurssi päätyi eilen enkä ole ehtinyt yhtään treenipäivitellä. No aika laiskasti on kyllä treenattu, mutta jotain oppimista näkyy silti. Johtuu varmaan siitä, että Zelda suhtautuu tehtäviinsä paljon vakavammin ja paremmalla keskittymiskyvyllä kuin Tesla.

Pohjatyö aloa ja avointa ajatellen on nyt ainakin tehty aluilleen, valmiiksi ei suinkaan. Kerrataanpa vähän missä mennään:

Paikkamakuu: Loistava asenne. Nyt vaan pitää alkaa työstämään matkaa metri kerrallaan ja aikaa sekuntti kerrallaan. Molempia treenataan omillaan. Ei siis yhdistetä pitkään matkaan heti aikaa. Valmistuminen mitä todennäköisemmin kiinni omasta aktiivisuudestani. Ongelmia ei sinänsä näkyvissä. Ekalla kerralla sivulta maahan ja jättö aiheutti hämmennystä, mutta seuraavalla kerralla sekin oli ihan normaalia.

Seuruut: Kaavan mukaan treenataan vain vapaana seuruuta, hihnan kanssa menee sitten miten menee. Kivalta näyttää. Käännöksiä pitäisi ruveta treenaamaan. PA:ta pitää vahvistaa... toistoja toistojen päälle. Ja siitä pitää tehdä maailman kivin paikka, jota ensisijaisesti tarjotaan, kun hommiin aletaan. Se ois niinku tavoite sillä saralla. Seuraamisen paikka ja asenne jo nyt kohillaan, vertailu kohtata taas Tesla.

Jäävät: Hyvinkin aluillaan ja haparoiden. Jää kyllä seisomaan kivasti, kun saa pysähtyy, vaikka pitäs treenata pelkkää pysähystä. Näitten kanssa tulen vielä repimään hiuksia, koska Teslan jäävät on niin hienot. Ja kokonsakaan puolesta en voi samanlaista säpäkkyyttä vaatia Zeldalta, paitti pysähykseen. Teslahan putoaa maahan, Zeldalle ehkä riittää pien syöksy. Tesla oppi molemmat naksulla poimimalla, käsiavun kanssa olen ihan hukassa. Mutta Tesla putoilee maahan luonnostaan, Zelda ei. Se tulis vaan syliin :)

Nouto: Saatiin Zeldan suuhun sopiva kapula treenikaverilta. Se on aika painava. Tutustutaan siihen vasta. Täsmäsuunnitelma noutoon vasta ajatus työnalla. Naksutella kapulasta maailman paras? Tuskin. Tehdä kapulasta väline, jolla pääsee johonkin superkivaan? Kuulostais kivalta. Täytys vaan ensin saada se tajuamaan tommonen ketju. Aletaan varmaan ihan perus kapula suuhun ja nakki naamaan. Koska toi kapula on aika oikean kokoinen niin ehkä treenataan tää tunnarikapulalla valmiiksi ja vaihdetaan sitten oikeaan. Hampaat alkaa olla kuosissa niin voisi tehdä samaa myös metallilla. Teslan mahtuu just ja just suuhun, ei tarvi siis vielä omaa :)

Luoksetulo: Paikkaistumisen voisi pikkuhiljaa opettaa. Luoksetulovauhdissa ei mitään vikaa. Eteentuloa treenataan. Tykkää heittää toista kankkua vähän vinoon välillä. Koutsille valitin niin ongelma oli hukassa, tietysti. Niin ja hyppää syliin. Avon ja ylempien stoppeihin ollaan valmistelevana treeninä opeteltu kiertämistä, lähinnä puiden. Ja sitä jatketaan, iloksi ja vauhdiksi. Tästä muistutuksena, että Teslaa pitäs kierrättää kapulan kanssa...

Kaukot: Peppumaassa istumaahan jumppaa. Ylempien kaukoja en edes ajattele. Toivon, että käy niinkuin Teslan kanssa, että se opettelee ne itsekseen ja tarvii vaan liittää vihjesanat:


Youtube mustas muutenkin hämärän videon ihan tummaksi. Koetain kuvata Sannalle, kun se pomppii. Pomppiminen näyttää yläviistosta pahemmalta. Teslalla keittää myös yli, jos naksu ja kaukot on samassa huoneessa.

Oliko siinä kaikki? Hirveen helpolta kuulostaa tämä toko kirjoitettuna. Katsellaan käytännössä. Molemmille on asetettu tavoitteen ensivuodelle. Ja tavoitteet on niinkin hurjat kuin pääsyliput avoimeen. Ainiin paitsi, jos messarissa ois taas tokot niin Teslalle tulee vähän kiire ;)

ps. Kerta mä viime kesänä ostin tunnarikapulat niin voisko realistisena tavoitteena olla ensikesänä oman nouto nurtsiin piilotettuna? Molemmille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti