sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Tokoura aluille

Ja kyllä mä viimeiseen asti kaduin hetkellistä mielenhäiriötäni ilmoittaa keskeneräinen koira kokeeseen. Ennen koetta olin varma, että edessä on semmoinen katartrofi, että meidän tokoilut on siinä, ainakin hyvin pitkäksi aikaa... Mutta hei kehässä ei ollutkaan NIIN KAMALAA! Asenne ratkaisee?

Ja palapalalta:

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS 10
Olihan tuo omalla tavallaan ujo, mutta ei väistänyt pahasti.

PAIKALLAMAKUU 8
Oletin tämän menevän niin nollille. Pidätin hengitystä, purin huulta ja tuijotin kattoikkunaa. Tesla teki jossain välissä lähes täydellisen kaukosarjan m-s-i-m, mutta muuten makasi päämaassa senttiäkään etenemättä. Ei meidän paikallamakuu olekaan toivotonta, kunhan se nyt vaan oppii, että tarjoamalla jotain sinne väliin, ei palkka tulee yhtään nopeammin. Meillä kävi tuuri, kun kaikki muut koirat olivat niin taitavia, että näyttivät hienoa esimerkkiä.

SEURAAMINEN KYTKETTYNÄ 9
...hirveetä.

SEURAAMINEN TALUTTIMETTA 7
 ...vielä hirveempää.

MAAHANMENO SEURAAMISEN YHTEYDESSÄ 10
Tämä meni just niinkuin pitikin, olen tyytyväinen.

LUOKSETULO 8
Hienosti jäi istumaan ja tuli vaihdilla luokse, mutta veti jarrut liian aikaiseen. Olen treenannu liikaa käsiavulla korjaamista, joten jouduin antamaan kaksoiskäskyn sivulle tuloon. Treeninpuutetta ja tolle eteentulon väljyydelle pitää keksiä jotain muuta kuin korjailu.

SEISOMINEN SEURAAMISEN YHTEYDESSÄ 0
Nyt aletaan kyllä naksuttelmaan käskysanoja niin selväksi, että se on ihan sama kimitänkö vai mörisenkö. Kokemuksen puutetta ja epävarmuutta. Mä niin hoin päässäni, että muista sanoa heleästi "odota" ja niin vaan suusta tuli matala sekä painostava "odota" mitä tietystin seurasi maahanmeno. En edes vilkaissut taakse ja yrittänyt korjata kaksoiskäskyllä...

ESTEHYPPY 10
Tämä oli taas luokkaa lahjattomat treenaa. Seisomaan jäi vinoon ja siinä ja siinä, että ei menny liian vinoon, mutta liikkeenä sujuva. Ei ongelma pienelle fiksulle schapelle. Helposti ton vinouden saisi korjattua, mutta ei jaksa, kun tahdotaan treenaa sitä istumista ;)

KOKONAISVAIKUTUS 10
Heiluva häntä ja loistava kontakti sekä tekemisen meininki läpi kokeen tehosi tuomariin. Koira osasi, mutta ohjaaja oli yksi puupökkelö ja sai tuomariltakin tästä asiallista noottia. Kyllähän se tiedettiin.

Yhteispisteet 154 ALO2 tuomarina Juha Kurtti

Nyt sitten treenataan alokas kuosiin schapemestiksiin ja toivotaan, että pystyn sielläkin vetämään luokan läpi huulta purren. Mun jännitys purkautui jossain vaiheessa ulos itselleni naureskelulla. Eli en mennyt mokista lukkoon vaan alkoi huvittamaan siellä kehässä omat toilailut. Olen tyytyväinen, että tuli aloitettua tokoura näin positiivisissä merkeissä. Jostain se on aloitettava. Antaa kummasti treenimotivaatiota, kun käy katsomassa siellä kisoissa, mitä se homma oikeasti on. Tokan koiran kaa sitten vasta valmiina kokeeseen (tai kolmannen), eikö se niin mene.

ps. keskiviikon hakutreenien teemana oli makaavat maalimiehet ja kyllä ne oli makkararingissä jänniä, mutta piiloilla sitten jo ihan ookoo! Sama homma seuraavalla kerralla.

8 kommenttia:

 1. Paljon onnea 2-tuloksesta.
  En haluaisi pilata teidän hyvää fiilistä mut eikös paikallamakuun pitäisi mennä nollille jos koira nousee seisomaan?
  Siitä on kuitenkin hyvää jatkaa. Täys kymppi kokonaisvaikutuksesta on tosi nastaa.

  VastaaPoista
 2. No mää arvasin et te pärjäätte, Tesla on kyl sellanen superpakkaus, et kokonaisvaikutuksen kuulukin olla kymppi! Mun mielestä erittäin hyvä tulos, ku oli ekat kokeet kuitenki :) Hyvä te!
  -Laura

  VastaaPoista
 3. sännöistä kans tarkistin ni seisomaan nousemisesta kuuluu nollata.. jos sen sijaan jos nousee istumaan ja istuu loppuunasti->5. jos vaan nousee istumaan niin alennetaan 3-5:llä.

  mut hieno koe! hyvä fiilis on tärkein! Tesla on aina se parempi sisko kaikessa, oisko sillä parempi ohjaaja :)

  VastaaPoista
 4. Marika, et pilaa, olin kokeessa ihan samaa mieltä, että nolla tosta kaiketi olisi kuulunut tulla, mutta onneksi nollasin itse toisen liikkeen :D Meille henk.koht. turnausvoitto oli, että koira pysyi paikoillaan ja lopulta itse hokasi, että maassa tässä kuuluu maata... nyt pitää noi välisooloilut saada pois :D

  VastaaPoista
 5. Ihmetyttää kyllä välillä miten tuomarit tulkitsevat noita sääntöjä. No ehkä joku tuomari on joskus meidän puolellamme.

  VastaaPoista
 6. Hei kisasitteko te ALO:ssa? kun sulla on tuossa että tulos AVO2?!
  Näyttäs kuitenkin alokasluokan liikkeet olevan...

  VastaaPoista
 7. Niinkuin sen tuosta asiasta ymmärtävät voivat olettaa ja tekstissäkin alokasluokka mainitaan kirjoitusvirheestä huolimatta :)

  Riina

  VastaaPoista
 8. Edit: V muutettu L:ksi ;)

  Mulla on vissiin jo mieli siellä avossa, kun on tota hihnassa seuraamista kohtaan niin paha asenneongelma, että meinasin jo kokeessakin mennä ihan solmuun :D Ensin pitäs varmaan kouluttaa koira ykköspalkinnon tasoiseksi... kröhöm...

  VastaaPoista