lauantai 26. helmikuuta 2011

Tokopäivitys

Käytiin tänään vähän tokoilemassa... oikeen kodin ulkopuolella, hallissa, jossa tarkoitus on osallistua kokeeseen kuukauden päästä.

Otettiin ensin ryhmäpaikalla makuuta liikkurin avulla ja Tesla ennakoi maahanmenon liikkurin käskystä ja sitten koko paikallamakuu oli entistä toivottomampaa poukkoilua... Luokse ei tullut ja meni takaisin maahan naapurin käskystä, mutta ehti valua metrin verran... Tässä nyt sitten aletaan kello kädessä ottamaan takapakkia ja maataan maataan vaikka maailman loppuun asti. Saa luvan oppia kuukaudessa makaamaan sen kaksi minuuttia.

Sitten liikkurilla luoksetuloa, jossa koira oli agihallissa sen verta täpinöissä, että kehtasi varastaa, mutta tässä ei sen kummempaa, ylläpitotreeniä ja maltin vahvistelua. Eteentulossa on hinkkaamista, mutta se ei ole meidän suurin huolen aihe. Vauhti on hieno!

Sitten kokeilin liikkurilla jäävät ja näissä nyt ei suurempia ongelmia, joten alon jääviä on turha hinkata. Koira osaa erottaa käskyt ja pysähtyy hienosti. Loppuosa kaipaa toki hieno säätöä, mutta sitä ehditään säätää, muutama piste sinne tänne alokkaassa...

Seuraamista hinkkasin itsekseni ja kyllähän se on siitä parantunut, mitä se on joskus ollut... Käännöksissä takapäätään suorastaan heittää, eli täyskäännös vaatii toistoja, että saadaan oikeanmoinen rytmi.

Toimiiko paketti sitten koetilanteessa? Jääko koira etsimään maasta namei, kun niitä ei tule taskusta? Ylittääkö sijaistoiminnat tekemisen meininkin, kun ohjaaja on jäässä? Nyt pitää treeneissä pitää motivaatio vaan korkealla ja pyrkiä tekemään kaikesta niin kivaa, että koiraa kiinnostaa tehdä liikkeitä myös kokeessa! Ja täytyy opettaa palkalle kehän ulkopuolelle, vaikka autoon, että ei tuu treenirepulle karkaavaa koiraa :D

Ja ainahan voi perua viime tippaan, jos systeemit kusee ja pahasti! Huomenna sitten Stenbergin Heini agilitykoulutusta ja ehkä siinä sivussa sitten hinkataan seuraamisen käännöksiä ;)

...ainii otinhan mä vähän ruutua loppuun. Musta tuntuu, että Tesla ei 100 % hokaa ruutuun syöksyä, mutta ehkä 90 % eli uskon, että se saadaan nopeasti kuntoon. On se kiva, että koira oppii helposti ja nopeesti, mutta malttia vaan puuttuu totaalisesti. Kaikki pitäs tehdä vauhdilla ja palkka saada heti, joten kokonaisuuksien luominen on hidasta ja siinä menee meillä sukset ristiin, kun mun on taas niin vaikee luoda sitä järjestelmällisyyttä, jota onnistuminen vaatii. Katsellaan =)

2 kommenttia:

  1. Mullakin on loppupalkka autossa, mutta myös siellä kehän ulkopuolella. Oon kokenut vähän hankalaks pelkän autokipon jos pitää jättää auto kauas reeni-/kisapaikasta, niin milläs vapautat koiran sinne? :D

    Niin ja Teslalle ponnari ni ei se mitään nameja maasta eti, tsihhih.

    VastaaPoista
  2. väittäsin että pääset tosi paljon helpommalla kun opetat vaan siihen että välillä reenit on palkattomia ja kokeenomasia ja ja silti on kivaa kuin palkkaan joka kuumottaa ahnetta koiraa kehän ulkopuolella... :D Silleen miten Lentsu neuvo kesällä. Että koe ei ois niin poikkeava normaalista reenistä.

    sarkki ei ainakaan vuoden yrityksestä huolimatta ikinä oppinut työskentelemään täysin mulle jos palkka oli oottamassa. Ja törkeenä jännittäjänä niin oma olo kehässä on kyl huomattavasti helpompi jos tietää että sillä koiralla ei oo syytä häipätä näkyvistä ja painua tonkimaan reppua. Muistan lukeneeni kans että muilla rotutovereilla ois samantyyppisiä kokemuksia...

    VastaaPoista