perjantai 25. helmikuuta 2011

Keppijumppaa

Keskiviikkona otettiin tanssitunnilla kävelykeppi käyttöön :) Tuli monta uutta variaatiota ja keinoa elävöittää koreografiaa. Teslan ymmärsi heti, että keppi on se juju ja siltä halutaan jotain, mutta vaikea oli myös ymmärtää, että kepin ollessa läsnä voi myös temppuilla ilman keppiä.

Minä otin yksinkertaisen vihjeen "keppi" joka tarkoittaa, että koiran tulisi kiertää keppi. Tämän voi sitten yhdistää siihen, että koira pujottelee jalkojen välistä ja sitten kiertää vielä kepin. Teoriassa juu, käytännössä haastavaa.

Sitten treenattiin kyykkyjumppaa ilman koiria. Ja koirat saivat hyppiä kepin yli. Tunnilla oli vain Tesla ja Heisku eikä kumpaakaan tarvinnut erikseen opettaa kepin yli hyppäämiseen. Myöhemmin olisi tarkoitus, että ohjaaja pyörittää keppiä niinkuin lapsuuden leikki hiirenhännässä ja koira kiertää ohjaajaa vastakkaiseen suuntaan ja hypähtää tietysti kepin yli kuin hyppynarut :)

Sitten sauvan voi yhdistää myös käsirenkaan läpi hyppyyn niin, että laajentaa rengasta kepin avulla. Toimi Teslalla, joka on vähän nihkeä hyppäämään ahtaasta rinkulasta, mutta kepin avulla ei ollut ongelmaa.

Sitten treenattiin vielä kepin pyörittelyä ilman koiraa. Koko koreagrafiaa ei kannatta apuvälinettä pitää, että tuomarit eivät saa kuvaa, että koira toimii vain apuvälineen avulla. Sauvan voi jossain vaiheessa heittää sivuun ja opettaa koiran myöhemmin sitten noutamaan sen.

Nyt meidän pitäisi tosissaan keskittyä tokoilemaan, sillä jollekin iski hetkellinen mielenhäiriö. Tämä järjenvastainen teko sai jonkun ilmoittamaan keskeneräisen koiransa alokkaan tokokokeeseen, vaikka koira ei osaa edes paikallamakuuta. Saisko tästä nyt motivaatiota treeniin? No ei se ole niin vakavaa. Ekan tokokoiran kanssa pitää alottaa niin, että rima on matalalla. Niinhän mä tein ekan agikoirankin kanssa... Sitten, kun tietää mitä tekee, niin voi tehdä vähän järkevämmin ;)

Pitäsköhän kuitenkin lärätä ne alokkaan säännöt edes läpi? Olin unohtanu liikkeistä jo luoksepäästävyyden ja se tuli mieleen vasta, kun ilmoitus oli mennyt. Ei hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti