perjantai 3. syyskuuta 2010

Kontaktipainajaisia

Tesla on edistynyt agilityssä valtavasti kesän aikana, kun ollaan treenattu agilityn lumoissa Teron opeissa. Ollaan saatu sitä kaipaamaani draivia touhuun. Kepitkin se on melkein oppinut kuin itsestään, mutta ne vaatii vielä paljon hieno säätöä. Niihin on kuitenkin olemassa tekniikka ja itsenäisyys. Nyt pitäis alkaa treenaamaan sisäänmenoja paremmin erikulmista ja saada homma pysymään koossa alusta loppuun asti ilman, että itse sen hajotan, kun pidätän koko pujottelun henkeäni ja sitten ennen viimeistä väliä huokaisen syvään :D Niin ja muistaa ottaa sitä toistakin puolta!!! Koiralle, kun ei vielä ole merkitystä, mutta itselle on.

Reilu viikko sitten perjantaina meillä oli viimeiset kesäryhmäntreenit. Perjantai illan treenit ovat sujuneet iloisesti pienellä porukalla kelloa katsomatta aikaa jääden sopivasti juoruilulle agilityn ohessa. Heräsin Teslan katastrofaalisiin ylösmenokontakteihin ja ohjaajamme Reija ehdotti muurin palikkaa ylösmenolle. Ensin sitä koetettiin kiertää, mutta lopulta se vaan teki tehtävänsä ja rikkoi askelrytmin ylösmenossa. Ei pidä nuolaista ennenkuin tipahtaa. Tiistaina laitettiin muurin palikka ylösmenolle ja hollantilainen lensi. Se lensi, vaikka palikka oli parikymmentä senttiä kontaktipinnan yläpuolella. Kouluttaja ihmettelisi, että ei olisi uskonut koiralta löytyvän moista ponnistusvoimaa. Ilmeisesti Tesla täällä yksin olleessa treenailee sängyltä lattialle ja sohvalle loikkien edes taas aikansa kuluksi? Nyt olen sitten ihan pihalla. Joudunko opettamaan koiralle pysäytyksen myös ylösmenolle? En ole koskaan joutunut pohtimaan ylösmenokontaktia, en edes Salli-briardin kanssa, joka oli sentään selkeä maxikoira.

No keinu sentään tuntuu sujuvan paremmin ja paremmin, eikä pelkäämääni takapakkia ole vielä tullut. Toistoilla siis vaan varmuutta. Ja kepithän vaatii myös vaan noita toistoja toistojen perään...

Maanantaina alkoi syys- ja talvikausi WeCAlla ja tällä kertaa vähän järkeilin aikatauluja ja päätin kokeilla ensin kouluttaa itse ja sitten treenata. Tesla ainakin ihastui heti uuteen koulutusohjaajaan ja kävi monta kertaa tervehtimässä häntä heiluen. On se vain kumma miten se päättää joistain ihmisistä pitää ja toisia ei hyväksy millään. Nyt sitten innolla treenataan koiraa kisakuntoon =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti