maanantai 23. elokuuta 2010

Erkkaria ja vähän muuta

Schapendoesien erikoisnäyttely järjestettiin jälleen Heinolassa ja mukaan oli ilmoittautunut 58 koiraa. Itse en ollut paikalla vaan sysäsin Teslan esittämisen Tuulan harteille ja vietin kesälomaa Helsingissä. Teslan emä Nada oli myös kehässä valioissa ja Alma-serkku avoimissa. Siinä kävikin niin, että kaikki saivat erinomaisen arvostelun ja sijoittuivat vielä kilpailuluokassaan neljän parhaan joukkoon, joten kaikki olivat paras narttu kehässä ja lisähandlereille tuli tarvetta. Teslan luokassa oli kymmenen koiraa eikä se olisi voinut paljon paremmin mennä, kun sijoittui toiseksi =) Ja arvostelu oli myös mukava:

18 months, Exc. type, feminine, strong bone, good head, good bite & eyes & ear. good angulation & feed & tail. exc. coat structure. Moves very well, good tail-action, good character. NUO/ERI NUK/2 Roel van Veer-Keur, Hollanti

Nada oli vielä PN3 ja Sannan ja Markon Sara repäisi oikeen kunnolla ottamalla haltuunsa koko näyttelyn kauneimman schapendoeksen tittelin eikä Selma-siskokaan jäänyt junnuluokassa ilman eriä. Eli ihan hyvä näyttelypäivä. Seuraava näyttely on meidän osalta avoin, mutta koetan tässä muistaa katsella, jos jonnekin siedettävän matkan päähän muistaisi ilmoitella.

Tajusin tuota näyttelyarvostelua kirjoittaessani, että Teslallahan on jo agilityikääkin tarpeeksi eli kun keinu ja kepit on kunnossa niin omistanen koiramaiset viikonloput agilitylle ;) Tietty ensin tuo pitää saada mediksi. Maxiksi, jos mitataan, niin joutunen siirtämään kisauran aloituksen ensivuoteen, koska kylmiltään ei aleta 65 senttisiä esteitä hyppimään vaan korotellaan rauhassa ja treenataan hyppytekniikkaa :/ Pelottaa oikein.

Tokon suhteen ollaan skarpattu, vaikka ei nyt vielä schapemestiksiin valmiita ollakaan. Harmillista, mutta ei pidä ottaa liikaa paineita. Hiljaa hyvää tulee. Suurin ongelmamme on seuraaminen. Ja sitähän on melkein joka kohdassa. Se vaatii töitä, töitä ja vielä kerran töitä. Toistoja ja käännöksiä ja pieniä pätkiä. Kai se joskus valmiiksi tulee =)

Ollaan nyt oltu jäävien liikkeiden osalta lakossa, kun en ovat sujuneet ja keskitytään seuraamiseen ja näin myös toivottavasti jäävien ennakoiminen unohtuu. Paikallamakuuta pitäisi oikeasti alkaa kellottamaan, koska se kaksi minuuttia voi olla hemmetin pitkä aika meille. Seuraamisen lisäksi ollaan otettu vähän ruutua ja vähän enemmän kapulanpito treeniä ja jopa pientä tunnarin piilotusta, jotta ei mee homma liian tylsäksi. Ne on sujuneet vähään treenimäärään nähden hyvin. Kiertämistä pitäisi alkaa myös treenaamaan. se ja ruutu ovat vaan tilaa vaativia liikkeitä ja ongelmana on se, että koira ei ole häiriönalaisessa paikassa sata varma, joten pitää mennä vähän pidemmällä treenaamaan. Ja se vaan sitten vaatisi sitä aikaansaamista. Odotan innolla, että päästään ohjattuihin tokotreeneihin. Ne alkaisi jo tänä perjantaina, mutta tietysti joudun olemaan illassa viimeisen vuoroni :/ Mistäs sais koiralle varaohjaajan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti