sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Raumalla ropisten

Rauman näyttely oli huikeaa menestystä yli kaikkien odotusten. Annin kanssa lähdettiin ajamaan kaatosateessa ja pystytettiin teltta märällä nurmelle. Ei välttämättä ollut kovin hehkeät fiiliksen heti aamusta. Ohmin kanssa seisoskeli mutalammikossa näyttämässä rokotuksia ja se oli muutenkin kehänsä ensimmäinen koira. Se ei sopinut kyllä Ohmille yhtään. Se tarvitsee selkeästi ennen kehää aikaa tasaantuakseen ja sitä pitäisi päästä hieman juoksuttamaan. Tuomari oli kuitenkin erittäin suopea ja palkitsi sen erinomaisella SA:n kera ja sijoitti vielä ensimmäiseksi, joten se oli siinä! Sertit ovat nyt Suomesta kasassa.

Lähinäyttely, kun oli kyseessä olin ilmoittanut myös Zeldan huvinvuoksi veteraanikehään. Kaikkien suureksi yllätykseksi Zelda sai myös SA:n ja näin kolmannen sertinsä ollen myös ROP-veteraani. Siinä sitten kauhealla paniikilla koirat ROP-kehään. Zelda kuumeni samantien, kun otin remmin kouraan ja onneksi Satu kehän laidalta pelasti. Ohmillakin tunteet ehti tässä kohtaa nousta ja se komensi Annia kehässä takaisin, kun Anni kehotti ravaamaan pupuloikkien sijaan. Tuomari ei ollut kovin otettu käytöksestä, mutta iski kuitenkin Ohmille ROP-ruusukkeen.

Tämä tuomari arvosti muutenkin hyvin esiintyviä ja käyttäytyviä koiria. Zeldan eduksi taisi mennä sen liikkeet, jotka oli arvostelussakin mainittu. Ja turkittomuus annettiin kaatosateessa anteeksi. Eihän sen kropassa mitään vikaa muuten ole. Tämä tuomari ei kuitenkaan ollut mikään löysimmästä päästä, joten todella saattoi muutama muukin kuin kasvattaja tukehtua aamukahveihinsa tulospalvelua katsellessa. No tähän oli hyvä päättää Zeldan näyttelyura. Ja pääsihän tuo juoksemaan ekaa ja vikaa kertaa ikinä kunniakierroksen isossa kehässä.

Tesla oli myös mukana ja veti schapendoeskehässä koko potin. Sen esiintyminen oli selkeästi tämän tuomarin mieleen ja se saikin aivan upean arvostelun. Siinä olikin ainutlaatuinen tilanne edessä, kun kolme koiraa ja kaikki mahdolliset kunniakierroksen isoissa kehissä. Anni suostui onneksi vielä juoksemaan Ohmin kanssa ja hyvä niin, koska isossa kehässä Ohmi käyttäytyi erittäin asiallisesti ja juoksi hyvin. Tämä vahvisti ettei sitä paree tuoda suoraan autosta kehään enää ikinä. Zeldalle sain myös handlerin niin sain itse keskittyä Teslan esittämiseen. Meidän rotutuomari arvosteli 1-ryhmän ja poimi Teslan jatkoon seitsemän parhaan joukkoon! Pieni hengenveto ja veteraanien kokoomakehään, jossa tuomari ei juuri koiria vilkaissut. Tesla esiintyi taas hienosti ja sain pidettyä sen vauhdin aisoissa. Se pääsi jälleen seitsemän parhaan joukkoon ja tällä kertaa tuomari nosti sen kolmanneksi! Oli kyllä kertakaikkisen upea päätös jo muutenkin loistokkaalle näyttelypäivällä.

Boreabrie Rayban AVO ERI1 SA PU1 SERT ROP
Boreabrie Selene VET ERI1 SA PN1 SERT VSP ROP-VET
Flying Duster's Time Bomb VET ERI1 SA PN1 ROP ROP-VET BIS-VET3

Ranskalaiset keskittyy nyt muihin harrasteisiin. Zeldan kohdalla muotovaliojuna on tainnut jo mennä, koska PK-puolella se ei tule enää kisaamaan ja lampaille se on aivan liian kuumakalle. Peltojälki on ainoa eläkelajiksi soveltuva, mutta siihen meillä ei ole resursseja sen vaativaan työmäärään nähden. Jatketaan tokon ja rallytokon parissa. Ei se koira titteleistä parane, mutta annettavaa sillä riittää vielä harrastusrintamalla.

Ohmin kanssa jatketaan sitä muotovaliotuloksen treenaamista ilman suurempia paineita. Vaihtoehtoja sen kohdalla on useampi, joten aika näyttää mistä sitä tulosta ensin yritetään. Sitä viimeistä ulkomaan CACIB:a olisi kyllä kiva päästä yrittämään, mutta katsellaan.

Tesla on nyt ilmoitettu vielä kerran messariin. Tänä vuonna kilpailu on odotettavasti kova, koska meillä on paljon kovatasoisia vetskunarttuja. Messari on kuitenkin tapahtuma, jonne on kiva mennä näkemään tuttuja, joten sinne siis ja Teslalla on kehässä aina kivaa tuli tulosta tai ei.

Ps. Heippa vanha ulkoasu ja kansikuva:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti