perjantai 26. huhtikuuta 2019

Se seuraa!

Meillä oli jo viiden Skogsterin valmennus tällä viikolla ja tällä kertaa päästiin näyttämään, että ollaan todellakin menty ainakin jossain asiassa eteenpäin. Eli kyllä tämä tottelevaisuus projekti alkaa selkeästi näyttää vihreää valoa. Vaikka opitaan ehkä vähän hitaasti, mutta toivottavasti sitäkin varmemmin. Olen kyllä kiitollinen, että ollaan päästy tähän valmennusporukkaan. Loistavan kouluttajan tunnistaa siitä, että osaa viedä erilaisia koirakoita eteenpäin kullekin koirakolle sopivalla tavalla.

Nyt otettiinkin sitten työnalle täyskäännöksen ja päädyttiin, että aletaan opettaa Ohmille "saksalaista" eli ohjaajan takaakiertämistä. Sen opettaminen ei poissulje itselle tutumpaa ja esim. rallytokossa tarvittavaa vasemmalle kääntymistä ilman kiertämistä, mutta todennäköisesti tottiksessa on Ohmin kohdalla huomattavasti näyttävämpi. Tässä onkin meidän kotiläksy seuraavaa kertaa varten.

Toisella kierroksella ehdittiin katsoa eteentuloa, jossa jää ehkä inan liian vajaaksi, vaikka ymmärtää jo ilman käsiapuja. Tähän saatiin lääkkeeksi tehdä vieläkin lyhyemmältä matkalta, jotta oikeasti ymmärtää parammin sen halutun kriteerin. Sitten katsottiin vähän jääviä, joissa lähinnä kuuntelutreeniä tarvitaan. Tekniikaltaan niin istuminen kuin maahanmeno vallan passelit. Ja kauttaaltaan koko treenin ajan sitä omaa palkkaamista, tauottamista, jännittettä... niitä vaikeita juttuja, kun pelkästään ruualla pelataan. Kokeillut näitä oppeja aina välillä Zeldan kanssa ja todennut ettei sitä taas pysty kouluttamaan lainkaan ruualla, mutta onneksi se toimii lelulla. Toki siinäkin sitten omat haasteensa. Seuraavalla kerralla ollaan ulkona ja katsotaan ainakin eteentuloa, joten sitä pitäisi nyt kanssa yrittää treenata ahkeraan, kun teoria on hallussa miten lähdetään liikkeelle niin voisi vähän katsoa sitten missä ollaan.

Spekon alkeiskurssikin pärähti tällä viikolla käyntiin. Maanantain oli PEKO-info teoria pläjäys, jossa itselle vihdoin aukesi nämä uudet kansalliset säännöt, joista ollut jonkun verran vääntöä rotujärjestön parissa pevisaan ja valioitusmissääntöihin liittyen. Infon jälkeen tehtiin jokaiselle koiralle tuulitreenit kahdella maalimiehellä. Ohmi oli näissä oikein hyvä ja tekee hyvää tehdä sillekin ihan perusharjoituksia. Maalimieskäytös taas ei vierailla maalimiehillä ole ihan parasta mahdollista joka kerta, mutta eiköhän sekin tässä kurssin edetessä tasaannu. Toinen kerta oli heti torstaina ja oltiin pelastusharjoitusalueella, jossa siis myös eka kerta. Tällä kertaa hyödynnettiin sitten erirakennelmia tehden kahdet tuulitreenit. Olen tehnyt oman välilehden pelkästään Ohmin hauille, jonne pyrin kuvailemaan kaikki tämän kauden treenit. Mulla on vähän tapa aloittaa asioita saattamatta loppuun, mutta kokeillaan nyt taas. Eka kesähän Ohmin kanssa tehtiin pelkkää tuulitreeniä ja toka kesä taas pelkkiä suoria pistoja. Nyt, kun on haussa tarkoistus maastossa alkaa rakentaa enemmän tyhjiä ja kääntyivä sekä myös ristelyä ja samalla treenamaan myös näitä pelastuskoirajuttuja niin haluan pitää hieman kirjaa mitä tehdään, jotta treenien suunnittelu olisi järkevämpää. Joten tarkempi kuvaus tämän päivän treeneistä löytyy sieltä.

Agilitystä ei nyt muuta kuin viimeisin juoksarivideo. Meidän hurjalla treenitahdilla ollaan jo edetty siihen ettei lapa ole enää maassa.


Ps. Tesla on yhä heinolassa ja Zelda on ollut juoksuissa, joten hieman hiljaisempaa niiden kohdalla. Parit esineruututreenit on tässä tehty ja esineille Zelda pääsee joka kerta treenaamaan, mutta agihalliin ja kentille se ei nyt ole hetkeen päässyt rallattamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti