tiistai 18. joulukuuta 2018

RTK1 ja pari muuta titteliä...

Tesla on tässä viikon sisään rohmunnut itselleen muutaman uuden tittelin. Meiän rallytoko-ura on ollut kisaamisen suhteen vähän laiskaa, mutta sain juuri ja juuri ilmoitettua meidät schapejen rotumestiksiin. Ja se kyllä kannatti! Alokasluokka oli onneksi heti aamusta, joten päästiin kehään suhteellisen nopeasti. Hinkkasin kyllä ennen kehää vähän istumista ja maahanmenoa niin että virheitä alkoi tulla. Avustinkin sitten melko voimakkaalla kroppa-avulla itse suorituksen aikana, koska se on vielä alokkaassa sallittua. Tuntui, että meidän suoritus oli todella hidas, mutta tapani mukaan hiihdin radan todellisuudessa läpi sellaista kyytiä, että saatiin voitto kotiin. Schapeja osallistui alokasluokkaan neljä kappaletta ja kaikki tekivät hienot hyväksytyt suoritukset, joten rotumestaruus ratkesi meidän eduksi nopeammalla radalla. Sen lisäksi sijoituttiin vielä kolmansiksi 98 pisteellä ja saatiin koulutustunnus RTK1. Se onkin Teslan ensimmäinen koulari, koska tokossa ollaan loikittu suoraan ykkösillä ylemmäs.

Tässä vielä video suorituksesta, jonka Mari oli kiltisti "salakuvannut":

Alokasluokan rotumestari 2018 Kuva: Tuire Kangasniemi

Nyt voisi vähän tiivistää kisatahtia ja ottaa tavoitteeksi RTK2, kun veteraanilla vielä tuntuu potkua riittävän. Ja samalla ottaa toisen pian veteraani-ikään tulevan eläkelajin korkkauksen työnalle. Zeldalla on alokasluokan liikkeet ihan ok mallilla, kun ollaan hieman viilattu seläntakaa perusasentoon tuloa ja saksalaista. Koesuorituksissa se varmaan napsii kontrollivirheitä painamisesta, mutta jos ei vedä ihan ränttäliksi niin koularitavoite ensi vuodelle ei välttämättä mahdoton.

Koiramessuille suunnattiin sitten heti seuraavana viikonloppuna metsästämään lisää titteleitä. Lauantaina schapendoesit arvosteli Elina Haapaniemi, joka oli hyvin tarkka, mutta todella miellyttävä tuomari. Arvostelu oli pitkä ja purukalusto sai kehuja yhdestä katkenneesta etuhampaasta huolimatta. Ei ole koskaan aiemmin kukaan tästä edes maininnut. Kokeili Teslan etuosan myös monta kertaa niin laatuarvostelussa kuin PN-kehässä ja maininta ahtaasta etuosasta olikin ainoa kritiikki hienossa arvostelussa. Se riittikin PN4-sijoitukseen ja vetskukehän ROP-voittoon siitä huolimatta, että astuin koiran varpaille ja kävelin kilpakumppani päin. Oli meillä hienot Helsinki Veteraani Voittajat lauantaina:

High Volts I am A Hooligan ja Flying Duster's Time Bomb


Flying Duster's Time Bomb ja Exåress What a Feeling

Äidin Rilla oli lauantaina myös hienosti Helsingin voittaja.

Sunnuntaina oli tuomarina Markku Kipinä, joka myös varsin tarkka eikä mikään ERI-automaatti kuten ei kyllä suomalaiset noin yleensäkään. Tesla oli sunnuntaina yhtä erinomainen kuin lauantaina olleen jälleen PN4 ja ROP-veteraani, joten pitkä päivä tuli, kun taas päästiin isoon kehään heittämään kuuluisa kunniakierros. Onneksi ihana Risu oli ROP, joten meillä oli seuraa ja sain kyydin Harjavaltaan saakka niin ei tarvinnut ensimmäisen kyydin jäädä odottelemaan moneksi tuntia.

Briardeja ehdin nopeasti vilkaisemaan, mutta menivät harmittavan päällekkäin schapejen kanssa. Lauantaina piti taas valita joko pentukehä tai aikuiset ja valitsin pentukehän. Zelda oli hoidossa veljen tykönä ja Ohmi työkaverilla, joten päästiin Teslan kanssa viettämään ihan kahden keskistä laatuaikaa ja vierailemaan Sannan ja Markon luona. Oli kyllä niin helppoa, kun Tesla vaan sujahti heidän schape ja bortsulaumaan huomaamatta. Briarditkin pärjäsi erinomaisest hoidossa, joten ei ollut huolta. Ensi kevät onkin sitten hiljaisempaa näyttelyiden suhteen. Tesla täyttää tosin helmikuussa jo kymmenen, joten ehkä jotain ilmaisia rientoja tarvitsee katsella. Ohmi kasvaa yhä aikuiseksi ja helpointa on kuitenkin, jos saa molemmat koirat matkaan ja vielä Ohmille handlerin, joten siinä meidän rajoittavat tekijät.

Tässä vielä muutama kuvamuisto Tuija Laurilan kamerasta ylläolevien lisäksi:Ohmin kanssa ollaan yritetty treenata ahkerasti läksyjä ja tässä pieni kooste viikontakaisista treeneistä:


Täytyy koettaa ottaa tuo videointi rutiiniksi niin näkee omat palkauksensa ja muut häröilyt paremmin ja osaa niihin vaikuttaa. Eiköhän tuo tuosta pikkuhiljaa valmistu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti