lauantai 9. heinäkuuta 2016

Hakua, leikkiä ja erkkaria

Heinäkuun ensimmäinen viikonloppu oli aktiivinen koiraharrastus rintamalla. Lauantain aamusta Eeva toi Bitten erkkarireissulle ja minä pakkasin lopun lauman autoon ja suunnattiin Tampereelle viettämään kerrassaan loistavaa päivää briardporukan kesken, luvassa oli hakuilua sekä maalimiesoppilas leikitti toisella kentällä muuta porukkaa. Mukaan saatiin riittävästi osallistujia, joskin olisi sinne vielä muutama mahtunut. Toivottavasti seuraavaan päivään rohkaistuisi jokunen uusikin mukaan.

Zeldan kanssa meille on tullut muutamalla viime kerralla omituinen ongelma ilmaisuin suhteen, kun se aloittaminen on hieman tökkinyt. Olen joutunut lähettämään koiran toistamiseen pistolle ennenkuin ilmaisee. Ajattelin, että maalimiehen kanssa leikittämisellä voisi saada jotain vihjeitä palkkaukseen ja ilmaisun vahvistamiseen, jos se nyt ylipäätään innostuisi leikkimään tällä kertaa, mutta päätin sitten pienellä yllytyksellä ainakin kokeilla vielä kerran, kun ei mitään hävittävääkään ollut. Aloitettiin homma niinkuin uskon Zeldalle parhaiten toimivan ja kyllähän se samantein sitten pääsi juonesta kiinni ja saatiin jopa haukahtamaan liinassa.

Kuva: Kaisa Pirttimäki

Kuva: Kaisa Pirttimäki

Kuva: Tuula Tanska

Zelda veti ekan kierroksensa heti päivän alkuun ja siitä lähdettiin sitten hakuporukalla tallomaan maastoa ja loppu väki jäi nauttimaan kentän paahteeseen leikityksestä. Sää olosuhteet olivat kyllä tukalan kuumat ja metsässä oli ihan liikaa paarmoja ja muita hyönteisiä. Tehtiin Zeldalle ekalla kierroksella kolme pistoa ilman apuja. Toiselle pistolle oli todella haastava lähetys ja tyhmänä yritin lähettää pahimman ryteikön läpi ilman apuja. Teki sitten pari tyhjää pistoa, jotka olivat auttamatta liian vinoja eikä tuulta ollut pätkääkään auttamaan. Päätin etten ala taistelemaan suoraksi enkä halunnut ainakaan apuja antaa, joten maalimies sai jäädä muutaman härnäyshuutelun kera seuraavalle kierrokselle. Kolmas oli hyvä pisto ja löytö, joten siihen oli hyvä päättää eka rundi.

Oli kiva jakaa ajatuksia briardistien kesken ja keskustelua olisi varmaan syntynyt enemmänkin ja on sitä saatu onneksi jatkaa jälkipuinnin merkeissä. Metsässä taisi osa porukkaa kaivata hieman enemmän toimintaa analyysin sijaan :D Onnistuttiin kuitenkin aikatauluttamaan eka hakukierros niin että leikitysporukka oli saanut oman kierroksen tehtyä ja grillin hiiloksille. Zeldan kanssa tehtiin vielä toinen leikityssetti ennen maastoa, jossa otin sitten haastavista olosuhteista johtuen enää kaksi pistoa ääniavuilla. Toinen oli lähetys ylämäkeen ja toinen edelliskierroksella metsään jätetty ukko. Treeni ei olisi voinut paljon täydellisempi olla, joten siihen oli hyvä lopettaa. Ehdottomasti pitää päästä viimeistään keväällä tällä porukalla uudestaan maastoon :) Ja omissa tämän viikon treeneissä, joissa oltiin uudessa maastossa ja mukana vieraampi maalimies, niin ilmaisuongelmat olivat tyystin kadonneet :O

Porukka halusi ottaa vielä kentällä tokoa ja erityisesti paikallaoloja uusilla säännöillä. Itse pääsin siinä hieman treenaamaan liikkurointia ja vaikka olin päättänyt, että rankan päivän päätteeksi turha lähteä Zeldan kanssa pelleilemään niin pakkohan sitä oli vähän tokoilla, kun kaikki muutkin. Aliarvioin selkeästi koirani jaksamista jälleen kerran ja hyvin se veti häiriössä kaukoja. Sitten tehtiin vähän ruutua ja seuruuta ja mielentila oli kohdillaan ja energiaa vielä riitti.

Schapendoesien erikoisnäyttely

Sunnuntaina oli sitten vuorossa schapejen erkkari, jossa tuomarina Rob Douma ja koiria arvosteltavana 91 kpl. Eilisen väsymys vielä painoi ja näyttelytouhu ei jotenkin jaksanut yhtään inspiroida. Kaikenlisäksi oli jännättävää agilityn MM-karsinnoissa. Onneksi sitten, kun teltta saatiin kasaan ja sen varjossa sai vähän katsella karsintoja niin alkoi vähän se näyttelytouhukin tuntua taas inhimilliseltä. Meillä olisi ollut ensimmäistä kertaa mahdollisuus saada kasvattajaryhmä näytille, mutta tuomari ei tällä kertaa arvostanut keskeneräisiä ruipeloita. Bitte nappasi H:n ja Uno EH:n ja Hilma vielä H:n eli melkoisen sinikeltaista. Arvostelut oli kyllä kaikilla kattavat eikä niistä löytynyt mitään virheitä, mutta vähän sitä ja tätä puuttui tai oli liian vähän. Ei siis tarvinnut miettiä kuka handlaa kenen kasviskehässä :)

Teslaa virittelin ennen kehään menoa ja se oli oikein täydellisessä mielentilassa, mutta kehässä iski nenä heti maahan ja oma väsymys siihen päälle niin meinasi jo järki lähteä. Aiemmin melko kirjavaa linjaa käyttänyt tuomari nakkaili kuitenkin kaikille valionartuille eriä, joten jatkoon jouduttiin. Sain onneksi vähän vedettyä henkeä ja kaivettua yhteyden takaisin ja päätin, että mennään seuraavalle kunniakierrokselle nyt hakemaan sitä hyvää fiilistä ja oikeaa mielentilaa. Meidät sitten poimittiin 14 valionartun joukosta kuuden kärkeen ja kunniakierrosten ravaaminen jatkui ja lopulta päästiin kilpailuluokassa neljännelle sijalle ja saatiin pääsylippu seuraavalle kunniakierrokselle. Eli ei ollenkaan huono veto puudelilta ERI4 SA erikoisnäyttelystä :) On se edelleen kaunis. Ja päivän voitti vielä omaan makuun todella kaunis schapendoes.
Kuvat: Tuula Pullinen

Kuva: Tuija Laurila

Ei ilmeisesti ihan kaikki ole kohdillaan omassa päässä, kun briarderkkarin lisäksi on jo seuraava näyttelyreissu suunniteilla, mutta taikasana ulkomaille tehoaa itseeni vähän liian hyvin, että josko sitä kokemusta vaikkei ehkä niinkään menestystä lähdetään hakemaan.

Parin viikon kesäloma olisi seuraavaksi edessä ja ihanaa saada elää edes sen aikaa tavallisten ihmisten rytmissä. Tosin ei tuossa ajassa taida ehtiä paljon siihen autuuteen päästä, kun taas työt kutsuu. Kyllä käy hiukan kateeksi kaikkia normaalityötä tekeviä kuukauden kesälomia ja päälle vielä talvilomaa nauttivia, mutta näillä mennään toistaiseksi ja koitetaan jaksaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti