sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Ensimmäinen seitsemästä

Pitkästä aikaa oli kotikisat ja sinne täytyi tietty ilmoittaa molemmat, vaikka Zeldalla on ollut nyt lähdöissä ongelmaa ja Teslan kanssa ei viimeksi liedossa mennyt ihan putkeen. Ei kovin kauniisti alkanut meidän sunnuntain urakkakaan, mutta loppujen lopuksi noususuhdanteisesti jokainen rata oli edeltävää parempi ja viimeiseltä saatiin Teslan kanssa SM-nolla ja vielä sijoituttiin toiseksi. Tosin ei niitä koiria ollut niin kovin montaa 2/14.

Zelda starttasi kisatauon päälle Petteri Kermisen radoilla. Ja Tesla spurttaili Kaukisen radoilla.

Maxi1 A-rata:


Haastavaksi kohdaksi kävi jo rataantutustuessa 4-5-6-7. Järkeviksi vaihtoehdoiksi muodostui valssi muurin päälle, mutta siinä ongelmana oli ajoissa ehtiminen, joten oli pelaavinani varman päälle ja yritin poispäinkäännöstä/takaaleikkausta ennen kutosta ja siihen se koira jäi pyörimään ennen kuin löysi putken ja sitten 8-hypyltä oli hankala ohjaus pituudelle ja 13-12 ei ollut yhtään sulavaa ja tuomarin käden kävi kuin ropellit. Tässä koko karsea komeus videoituna:

Fiksu ohjaaja olisi jättänyt menemättä koko radalla tuon lähtöpelleilyn päälle, mutta toisaalta tarvittaan sitä rata suoritusta...

Maxi1 B-rata


Tällä radalla kosahti homma neloselle, kun en muistanut ohjata hyppyä. Ja sitten taas kirottu haastava pituudelle vienti. Rataantutustumisessa en tehnyt vastakäännöstä, mutta muutaman suorituksen katsottuani huomasin, että se jotain siinä on pakko tehdä. Tein sen sitten komeasti myöhässä ja koira kääntyi huonosti. Keinun alastuloa täytyy vähän katsella treeneissä, kun siinä ei ole ollut ongelmaa ja tuo ylösmeno kontakti vähän huolestuttaa. Toivottavasti se oli vahinko, koska en millään jaksaisi niitä alkaa opettaa.

Medi3 A-rata

Aamun surkeiden suoritusten päälle agilitymasennus oli kyllä sitä luokkaa, että mietti jo onko tässä(kään) lajissa mitään tolkkua. Onneksi Teslalla oli vauhti päällä ja se oli radalla jopa melko tuhma ja karkasi puomilta edessä olevalle hypylle hyllyttäen radan, mutta muuten olisi kyllä varmaan ollut nolla, kun ei tuo niin hitaaltakaan näyttänyt.

Medi3 B-rata

Viimeiselle radalla lähdin vähän hädissäni, kun oltiinkin ekoja, vaikka luulin muuta. Tämä ratkaisu sopi kyllä meille, kun jouduin keskittymään tosissani rataan ja nollahan sieltä tuli ja vielä ihan riittävästi ihanneaikaan. Hieman oli kyllä A-esteen kontakti hilkulla ja muutama töksähtävä ohjaus, mutta muuten kyllä erittäin tyytyväinen tähän ja kyllä puudeli pelasti agimasikselta.


Eiköhän me jatketa vielä molempien kanssa treenailua ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti