sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Samalla kartalla

Työvuorojen väliin onnistuin järjestämään itseni Lempäälään TAMSKin agilitykisoihin. Harvinaisesti oli tarjolla kilpailut, joissa oli samana päivänä sekä ykköset että kolmoset. Näitä ei enää oikein järjestetä eikä muutenkaan ole kovin ideaalista kilpailla kahden koiran kanssa eriluokissa eikä tilanne helpottune siinäkään kohtaa, kun Zelda nousee kolmosiin, koska tytöt kilpailevat kuitenkin eri säkäluokissa. Muutenkin oli kiva kisapäivä, kun oli paljon porilaisia tuttuja sekä rotukavereita, schapendoeseja useampi ja toinen briardikin vielä. Ja Teslan suureksi iloksi tamperelainen ystäväni Terhi tuli seuraamaan kolmosten startit. Helpotti ihan valtavasti kisapäivän sujuvuutta, kun ei tarvinnut pitää koiraa autossa, kun oli kety tilattu paikanpäälle. Zelda osaa maata nätisti kevyt häkissään kattoluukku auki.

Aamu alkoi tosiaan ykkösten radoilla. Zeldan ensimmäinen rata alkoi oikein hienosti, mutta sitten oli hyppy noin 90 asteen kulmassa A-esteelle ja siinä kohtaa tippui rima ja koira varasti A-esteeltä niin etten ehtinyt ohjata renkaalle ja siinä kohtaa koira tähtäsi johonkin aivan muualle kuin renkaaseen ja hyllytettiin. Korjattiin rengas ja sen päälle mentiin maaliin ei niin agilityä suorittaen. Maalissa kilpaa koiran kanssa hihnalle, jotta se ei lähde purkamaan itseään radalle. Täytyy varmaan alkaa mennä radalle pitäen koiraa karvoista kiinni. Ainakin, jos remmit heitetään maaliin maahan eikä edes ämpäriin. Zeldalla on tapana palkata itsensä remmiin ja vetää päälle pienet kunniakierrokset :D

Toiselle radalle lähdettiin sitten uudella asenteella ja ohjaaja on enemmän kuin tyytyväinen. Me tehtiin se! Kokonainen eheä rata yhdessä. Tuntui kyllä ihan mahtavalta. Luva jäi kuitenkin yhden riman päähän. Renkaalta oli 180 asteen käännös hypyllä, josta häämötti A-este, joten kiirehän siinä tuli niin koiralla kuin ohjaajalla. Radoilla oli melko haastavia kulmia ykkösen koirakolle ja meillä kyllä herkästi tulee rimat alas, jos ohjaus on yhtään myöhässä. Kokonaisuudesta jäi kuitenkin todella hyvä fiilis ja nyt me tehdään oikeasti agilityä. On myös kiva kisata koiralla, jonka kanssa tietää, että ihanneajat eivät tule olemaan ongelma. Etenemä oli tokalla radalla 4,05s ja sitä pystyy kyllä parantamaan roimasti, kun saadaan vielä sitä varmuutta suorituksiin ja ohjaaja saa vähän vipinää kinttuihinsa. Projekti kesäksi kuntoon on jokseenkin käynnissä :)

Ja kyllä niitä nopeita jalkoja tarvitsisi Teslankin kanssa... Sillä on vähän semmoinen rallattelu vaihe päällänsä. Liekö fyysistä jumia vai päänsisäistä... niin tai näin niin omistajan pitäisi kyllä katsoa peiliin ja hoitaa aika fyssarille/hierojalle :(

Ensimmäisellä radalla ohjasin Teslan putkeen huolimattomalla ohjauksella, mutta loppuradalle saatiin paljon parempi draivi. Toinen rata oli tasapaksua suorittamista ilman tarvittavaa draivia. Olisi ne 1,21s olleet ehkä kurottavissa pienellä hienosäädöllä, mutta olisi vähän enemmän kaivannut sitä vauhtia kokonaisuuteen. Tesla oli ennen radalle menoa molemmilla radoilla vähän vaisun oloinen. Haisteli lähtötilanteessa ja lähti liikenteeseen hyvin hitaalla vauhdilla. Syttyi kuitenkin varovasti jossain kohtaa, mutta ei riittävästi. Kivaa meillä silti oli ja onneksi oli Terhi, jolta löytyi herkkuja taskusta, vaikka hamppari jäivät ansaitsematta :)

Tässä vielä Teslan toinen rata:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti